Este Hornets-Thunder a Sport TV-n, hajnalban Raptors-Warriors

Már 20:00-tól kezdődik a mai NBA-program és az egész játéknap érdekesnek ígérkezik - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előtte. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 20:00

Mindkét csapat lendületben van, a Mavs két, a Lakers három győzelmet aratott sorozatban és egyébként is többre képesek annál, mint amit a mérlegük mutat - meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A hazai pálya azért sokat érhet a Dallasnak, ők elsősorban otthon vitézkednek, és a LAL is saját közönsége előtt gyűjtötte be az említett három sikert, idegenben csak 5-13-ra áll a társaság a szezon során. Új sérült egyik oldalon sincs, mindkét együttes képes kiválóan védekezni, vagy jobb napjain extra dobóformával büntetni, egy statisztikát viszont jegyezzünk meg: a két gárda egymás elleni meccseiből az utolsó 14-et (!) zsinórban a Dallas nyerte, elképesztő szériájuk van Nowitzkiéknek. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 21:30

Két napja találkoztak a felek Sacramentóban, akkor a back-to-backet játszó Clippers végül nyerni tudott, most egy kicsit pihentebben, hazai pályán természetesen ismételne Doc Rivers alakulata, és előzetesen esélyesebbnek is számít. A nagy kérdés persze az, hogy mikor jön egy gyengébb meccs Lou Williamstől, mert a dobógép olyan extra formában van, amely hosszabb távon aligha tartható, igaz, Blake Griffin visszatérésével legalább van már más opciójuk is. A Kings legutóbb 115 pontot szerzett a LAC ellen, de nekik támadásban azért sokszor vannak gondjaik, főleg idegenben, és teljesen váratlanul tudnak kiválóan vagy éppen borzalmasan kosárlabdázni, nagyon sok függ attól, hogy melyik arcukat mutatják - ha a jobbikat, akkor lehet keresnivalójuk. A hazaiaknál DeAndre Jordan játéka kérdéses, ő éppen az előző összecsapáson sérült meg. 

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 23:00 (Sport1 - ÉLŐ)

A Charlotte back-to-backet vív, előző este a Jazzt sikerült  hazai pályán, szoros küzdelemben lenyomniuk, meglátjuk, hogy mennyi energiájuk maradt a valószínűleg feltüzelt OKC-vel szemben - a vendégek zsinórban három vereségnél tartanak, ismét elég frusztráltak, egyszerűen muszáj lenne megnyerniük ezt a mérkőzést. Kérdés, hogy a védekezésüket össze tudják-e ismét rántani Andre Roberson nélkül, mert elsősorban ezzel vannak gondjaik, de támadásban is ismét felütötte a fejét a szervezetlenség és a bizonytalanság, ez pedig nem vezet jóra - karácsony óta vannak már gödörben, ideje lenne kimászniuk belőle. A hazaiaknál nincs sérült, mindenki bevethető, csak fáradtabbak, míg a Thundernél inkább fejben vannak gondok.

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, ráadásul mindketten győzelemből érkeznek úgy, hogy előtte többször is kikaptak - a Wizardsnál továbbra is meg kell említeni az "50% alatti betegséget", előző este is csak a legvégén gyűrték le az Orlandót. Emellett azt is meg lehet említeni, hogy a Brooklyn eddig mindkét idei találkozóját megnyerte a Washington ellen, persze mindkettőt otthon, de ezek akkor is figyelmeztető jelek Wallék számára - ha 100%-on pörögnek a hazaiak, akkor persze esélyesebbek, de a Netsben bőven van potenciál. 

Toronto Raptors - Golden State Warriors 01:30

Ez lesz a játéknap rangadója, bár a Warriors back-to-backet játszik, méghozzá valószínűleg Steph Curry nélkül, ez azért a 15-2-es hazai mérleggel rendelkező Toronto otthonában jelenetősen megnehezíti a címvédő dolgát. A Raptors a Miami elleni, egy ponttal elvesztett back-to-backet leszámítva sorban hozza a győzelmeket, legutóbb Lowry és Ibaka nélkül verte 34 ponttal a Clevelandet, és most jobb állapotban is van: pihentebb, Ibaka visszatérhet, és ha jól érzi magát a bemelegítésnél, akkor Lowry is visszatérhet. Nagy kérdés, hogy a fáradt GSW milyen védekezést tud összerakni a ligaelit támadójátékkal szemben, mert ha Curry nem játszhat (pedig szinte könyörög érte...), akkor túldobni nem nagyon tudják DeRozanékat.

Chicago Bulls - Detroit Pistons 02:00

A Bulls legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Knicks otthonában, és szeretne ismét "irányba állni", ehhez pedig a tervek szerint most már Zach LaVine is segítséget nyújthat: az atletikus hátvéd ezen a meccsen debütálhat a Chicagóban, igaz, túl sokat egyelőre nem érdemes várni tőle, hiszen 11 hónapot hagyott ki. A klub szerint egyébként ennek ellenére kezdeni fog, de húsz perces limiten lesz, ez azért boríthatja az eddig megszokott rendszert a csapatnál, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. A Pistons teljesen megtippelhetetlen mostanában, néha meglepően jók, néha érthetetlenül rosszak Drummondék, most is megjósolhatatlan, hogy melyik arcukat mutatják majd.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 02:30

Itt mindkét félnek nagyon fontos lenne a győzelem, a Spurs nincs jó passzban a folyamatos sérülések miatt, és egy vereség esetén teljes egálba kerülne a Minnesotával, míg a Denver az elképesztően szoros középmezőnyben küzd, nagyon sokat érne neki egy texasi győzelem. A San Antoniónál Rudy Gay biztosan nem játszik, Leonard és Green pályára lépése is erősen kérdéses, Tony Parker viszont valószínűleg ott lehet a parketten, és a 18-2-es hazai mérleg azért arra kötelezné az együttest, hogy ne hibázzon - ha viszont Leonard és Green sem játszik, akkor lehetnek gondjaik. A Nuggetsnél Gary Harris játéka kérdéses, a többiek (Paul Millsapet leszámítva) bevethetőek, de náluk a 7-15-ös idegenbeli mérlegről illik megemlékezni, ez nem mellettük szól.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus