Este kilenctől Nuggets-Pacers Londonban és a Sport1-en

Korán kezdődik a mai NBA-menü - otthon javíthat a Spurs, a Pistonst fogadja a GSW - New Yorkba látogat a Chicago.

 

Denver Nuggets - Indiana Pacers 21:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A mérkőzést Londonban rendezik, ami nyilvánvalóan különleges hangulatot teremt, és természetesen nem beszélhetünk hazai pályáról. Ezzel együtt jelenleg a Pacers felé billen a mérleg nyelve, hiszen Paul George-ék idei legjobb szériájukat futják, sorozatban öt győzelemből érkeznek, mind az ötször legalább 110 pontot dobtak, az utóbbi három meccsen a 120 is megvolt - ezzel szemben a Nuggets zsinórban ötöt bukott és mindanyiszor kapott legalább 120 pontot. Papíron a George-Teague-Turner tengellyel nem nagyon tud mit kezdeni a Denver, ráadásul Gallinari nem is egészséges, jelen helyzetben meglepő lenne Jokicsék sikere - igaz, ha dobni kell, őket sem kell félteni.

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 01:30

A Brooklyn egyre mélyebben ligautolsó, és már otthon is egyre kevésbé hatékony, míg a New Orleans a playoffért igyekszik zárkózni, jelenleg két meccsre van a nyolcadik helytől. Éppen ezért lenne kötelező számukra a győzelem, és a most már hetek óta stabil védekezésükben most is bízhatnak, mert a Netsről sok minden elmondható, de a jó védelem nem tartozik ezek közé - viszont Anthony Davis játéka kérdéses, ez azért boríthatja a képletet. Ha pályára tud lépni, akkor egyértelmű favorit a Pelicans, ha nem, akkor elöl-hátul óriási "szeletet" kell pótolniuk a többieknek, és bár Motiejunas bemutatkozott, vagy éppen Terrence Jones is biztató, más szintet képviselnek a vendégek AD nélkül. A hazaiaknál Trevor Booker viszont minden bizonnyal ismét játszhat.

New York Knicks - Chicago Bulls 02:00

A Knicks rövid időn belül másodszor kapott ki a dudaszó pillanatában, szerencséje sincs az együttesnek, de természetesen a játékuk minősége is messze van a jótól. Védekezésben vannak komoly gondjaik, de elöl is akadozik a gépezet, ugyan visszatért Rose, de Porzingis nem az igazi, raádásul back-to-backet játszanak - kérdés, hogy a három sztár körül ki hogyan viseli ezt. A Chicago állapota is kérdéses, úgy tűnt, hogy összekapták magukat, Jimmy Butler parádés formájával hozták a mecseket, de legutóbb ő, Wade és Mirotic sem játszott - Wade most fog, de a másik kettő betegséggel bajlódik. Ha nem tudnak pályára lépni, akkor nagy esély nyílhat a Knicks előtt, bár Rose-ék fáradtabbak, de a tartalékos Bulls ellen otthon így is képesek lehetnek a sikerre.

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:30

Három nagyszerű meccs után a Bucks ellen jóval gyengébben játszott a San Antonio, de most mindenképpen javítanának Leonardék, és a hírek szerint már LaMarcus Aldridge is bevethető állapotban van. A Lakersnek nagyon kellene a siker, de egyáltalán nem kiegyensúlyozott a gárda, a Portland ellen összeomlottak Russellék a második félidőben és védekezésben nagyon messze vannak a Spurstől. Komoly bravúr lenne a vendégsiker, az arany-lilák 5-16-ra állnak idegenben és Ginobiliék nem arról híresek, hogy back-to-back hazai vereségeket szenvednek...

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Nyugat két legrosszabb mérlegével rendelkező csapata találkozik, túl nagy színvonalra nem kell számítani. A Mavs három vereségből érkezik, mindháromszor nagyon gyenge volt a támadójáték, ráadásul Andrew Bogut megint megsérült, míg a Suns javuló formát mutatott, hiszen két győzelem mellett szoros meccset játszott a Cavsszel, a Clippersszel és a Jazz-zel is. A két győzelemből az egyik éppen egy hete, Dallasban született, akkor 99-90-re nyertek Bledsoe-ék, és előzetesen most is inkább feléjük billen a mérleg nyelve - persze a vendégek bármikor elkaphatnak egy jó szériát kintről, megvannak hozzá az embereik.

Golden State Warriors - Detroit Pistons 04:30

Továbbra sincs kirobbanó formában a listavezető, de hozza a meccseit, legutóbb Klay Thompson kapott pihenőt, lehet, hogy most más fog - otthon mindenesetre megint kötelező a győzelem Curry-ék számára. Az MVP-ről kevés szó esik, de 2017-ben eddig nagy formában van, agresszívebb, mint korábban, ez pedig most is kifizetődő lehet, de kérdés, hogy mihez kezdenek Andre Drummonddal a palánk alatt - Cousinst limitálták, legutóbb azonban Whiteside lubickolt ellenük a festékben, ahogy korábban Zach Randolph is. Hogy mire lesz képes a vendégek centere, az kulcsfontosságú lehet, ha rá építve tud dominálni a festékben a Pistons, akkor lehet keresnivalója - idén egyszer már nyert a GSW Detroitban, igaz, csak hat ponttal.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus