Este kilenctől pályán a Cleveland

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit várhatunk!

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 21:00

Legutóbb megszakadt a Cavs negatív szériája, de ehhez 57 pontos este kellett LeBron Jamestől, a csapatvédekezés semmivel sem volt hatékonyabb, azt egyelőre nem mondhatjuk ki, hogy letudta a hullámvölgyet a gárda. Pedig annál nagyobb kötelező most nem nagyon létezik a ligában, mint ha valaki az Atlantát fogadja, hiszen a vendégek zsinórban nyolcszor kaptak ki, és jelenleg borzalmas formában vannak - most tehát mindenképpen magabiztos győzelem kellene az ohióiaknak, hogy elinduljanak felfelé. Kérdés, hogy sikerül-e rendezniük a sorokat Jameséknek hátul, vagy elkapni a fonalat támadásban, és "berúgni" a triplaágyúkat - ha bármelyik sikerül, nem nagyon lehet kérdéses a Cavs győzelme. 

Los Angeles Clippers - Miami Heat 21:30

A Clippers back-to-backet játszik, és egyébként sincs jó passzban, az utóbbi három mérkőzésen nagyon statikus támadójátékot mutatott be a gárda, ráadásul a szezon elején látott védekezést sem igazán tudták hozni, így pedig nem nagyon jöttek a győzelmek sem. A Heat pihentebb, de szintén nincs jó formában, bár Whiteside-dal legalább a védekezésüket sikerült összekapniuk, de nekik is nagyon kellene már egy önbizalomnövelő idegenbeli siker. Kérdés, hogy a LAC össze tudja-e szedni magát elöl, illetve hogy a Miami dobógépei kifognak-e egy jó napot - nehéz tippelni, sok múlhat a Jordan-Whiteside csatán vagy hogy Beverley leveszi-e a pályáról Dragicot. Érdekesség, hogy a csarnokban ez lesz az első meccs, majd pár órával később érkezik a Lakers és a Memphis összecsapása. 

Orlando Magic - Boston Celtics 00:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, az eddigiek alapján Kelet két legjobb csapata találkozik egymással. Az Orlandónak ugyan volt egy váratlan bukása legutóbb, de előtte ligaelit támadójátékot mutattak be Gordonék, míg a Boston megállíthatatlan, zsinórban hét győzelemnél járnak az NBA legjobb védekezését bemutató Horfordék - 93,8 pontot kaptak eddig átlagban, erre most is építhetnek. Főleg úgy, hogy irányító poszton gondban lehet a Magic, Elfrid Payton hiánya mellett DJ Augustin is sérült, legutóbb nem játszott, és most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni, érdemi karmester nélkül pedig nehéz dolguk lesz a hazaiaknak. Ha kitart a Celtics lendülete hátul, akkor idegenben is feléjük billenhet a mérleg nyelve, ezt a védekezést az OKC sem tudta áttörni, és bár az Orlando egészen más stílus, a legjobb formájukra lesz szükség, ha meg akarják állítani Irvingéket. 

Toronto Raptors - Washington Wizards 00:00

Nincs jó formában a Washington, az elmúlt öt meccsből négyet elveszítettek Wallék, csak a Sacramentót tudták megverni, ráadásul háromszor legalább 120 pontot kaptak, ez most sem fog beleférni. A Toronto Salt Lake Cityben javított a denveri veresége után, most pedig hazatérhetett a hosszú idegenbeli túráról, így otthon mindenképpen tovább kapaszkodna felfelé. A vendégeknél John Wall játéka kérdéses a válla miatt, nélküle pedig nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek, főleg hogy a hazaiaknál Valanciunas és Ibaka is bevethető, akik további opciókat szolgálgatnak DeRozanék számára. Egyelőre stabilabb, szervezettebb csapatnak tűnik a Toronto, sokkal jobb védekezéssel, és ha ezen nem tud kategóriákat javítani a Wizards, akkor nem sok esélye lesz. 

Houston Rockets - Utah Jazz 01:00

Érdekes találkozó lehet, a Rockets ismét összeszedte magát, rátalált a kinti dobásokra, és megnyert két idegenbeli kötelezőt, így most hazai pályán is bizonyíthat, ott, ahol eddig csak három meccset játszott a tízből - ezzel szemben a Jazz idegenben 0-3-ra áll a hazai 5-1 mellett, nekik nagy kérdőjel egyelőre a vendégszereplés. Rubióék legutóbb otthon védekezésben is kissé szétestek, kérdés, hogy ezt rendezni tudják-e, mert ha nem, akkor a jóval nagyobb támadópotenciállal bíró Houston szájíze szerint alakulhat a találkozó még akkor is, ha továbbra is nagyon szűk Mike D'Antoni rotációja. A vendégeknél a vártnál nagyobb szerepet kap, és a vártnál sokkal jobban megoldja a feladatát az újonc Donovan Mitchell, Quin Snyder próbálgatja vele a felállásokat, a szerkezeteket, érdekes lesz, hogy most mit húz elő Hardenékkel szemben. 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 01:00

Ez most kötelező győzelem a Spurs számára, hiszen a 4-0-s rajt után 0-4-et mentek a texasiak, majd legutóbb a Hornets ellen sikerült javítani, de ahhoz, hogy tényleg maguk mögött hagyják a krízist, nem kaphatnak ki otthon a Sunstól. Bookerék jó formában vannak Jay Triano irányításával, de New Yorkban kikaptak, TJ Warren játéka erősen kérdéses ezen az estén, védekezésben pedig eddig sem voltak elég stabilak ahhoz, hogy elbírják a gyengébb támadójátékot, ha nyerni akarnak, ezen javítani kell. A védekezés egyébként is a Spurs erőssége, ezen a téren továbbra is kiválóak Aldridge-ék, a gondjaik elöl jelentkeznek, ahol legutóbb a cseresor hozott extrát - a Phoenixnél pont fordított a helyzet, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

New York Knicks - Indiana Pacers 01:30

A New York eddig meglehetősen Porzingis-függő csapat, amikor a magasember extrát játszik, akkor képesek nyerni bárki ellen, amikor viszont nem, akkor ki tudnak kapni bárkitől - most is nagyon sok múlhat azon, hogy vele mihez kezd a Pacers. A vendégeknél Domantas Sabonis kiváló formában van, Thaddeus Youngra is számíthatnak, sőt, most már Myles Turner is visszatért, ez a trió próbálhatja meg lelassítani Porzingist, miközben a Collison-Oladipo páros irányíthatja a támadójátékot. Alapvetően több tűzerő van a vendégekben, de a legjobb játékos és a hazai pálya a Knicks mellett szól - egyik fél sem a védekezéséről híres, valószínűleg sok pontot látunk majd. 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 02:00

Zsinórban négy győzelemből érkezve játszik back-to-backet a Wolves, Jimmy Butlerrel a parketten eddig 6-1-re állnak, így még fáradtabban is jó esélyeik lehetnek a sikerre. A Hornets pihentebb, de legutóbb San Antonióban megszakadt a sikerszériája, igaz, akkor elsősorban azért, mert Kemba Walkert megfogták, most kérdés, hogy Teague-ék képesek lesznek-e erre. A palánk alatti harc is döntő lehet, hiszen Towns és Howard is meghatározó szerepet tölt be csapatában, aki itt fölénybe tud kerülni, az diktálhatja a tempót - elsősorban támadásban képviselnek komoly játékerőt a felek, de talán több fegyver van a Minnesotában, akihez nyúlhat Tim Thibodeau. 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 03:00

Mindkét gárda szeretne javulni és javítani, a Portland az utóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, a Lakerst Lillard buzzerével, a Sunst pedig szintén szoros csatában verték meg otthon, a többit elvesztették, a Thunder pedig hiába indult el jó irányba, a Boston elleni hazai zakó után csak 4-4-re áll. Védekezésben eddig többet mutattak Westbrookék, támadófegyverük is több van, de úgy tűnik, hogy még egyáltalán nincsenek készen, csak formálódnak a tavalyi MVP körül - eközben a Blazersnél "megérkezett" a szezonba Jusuf Nurkic is, mégsem tudják ezt igazán eredményekre váltani. Érdekes meccs lesz, mindkét oldalon nagyon kellene a győzelem, nagy csatára számíthatunk. 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 03:30

A Grizzlies előző este nyerni tudott ebben a csarnokban a Clippersszel szemben, és ha meg tudják ismételni azt a teljesítményt Mike Conley-ék, akkor valószínűleg most is ők kerülhetnek ki győztesen. Ugyanakkor a Lakers sincs rossz formában, az előző három meccsből kettőt megnyert, egyet az utolsó másodpercben veszített el, ráadásul tegyük hozzá, hogy zsinórban háromszor verték meg már a Memphist, valahogy fekszik nekik Gasolék stílusa. Legutóbb módosult kissé a kezdőcsapat, bekerült Kuzma és a Ball-KCP hátvédpár, valamint az Ingram-Lopez duó mellett is jól nézett ki, támadásban működik a gárda annak ellenére, hogy Ball nagyon nem találja a dobását. Érdekes meccs lehet, kérdés, hogy a hazaiak támadójátéka mennyire tud érvényesülni a Clipperst is lelassító memphisi védekezéssel szemben, illetve hogy a vendégek kispadja képes lesz-e még egyszer ilyen ponterősen játszani. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus