Este Philly-Minnesota a Sport TV-n

23:00-tól a Minnesotát fogadja a Sixers - lendületből érkezik Houstonba a Pelicans - javítana a Lakers - íme a beharangozó!

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 23:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Wolves back-to-backet játszik, míg a Philly pihentebb, a nagyon erős hazai pálya előnyeit élvezheti és kifejezetten jó formában is van, kedvező előjelekkel mehetnek bele ebbe a találkozóba Redickék. Izgalmas csatának tűnik az Embiid-Towns harc a palánk alatt, de mindkét oldalon vannak egyéb olyan playmakerek, akik mérkőzéseket dönthetnek el, Simmons, vagy éppen Wiggins is képes ilyenre, meglátjuk, hogy melyikük tud jobban érvényesülni. Támadásban azért több mindenhez nyúlhatnak a hazaiak, de a vendégek abszolút playoff-üzemmódban kaparnak már egy ideje, míg a Philly inkább kötelező meccseket játszott legutóbb, kérdés, hogy ennek lesz-e valamilyen hatása ezen a találkozón. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 00:00

Itt a Bulls játszik back-to-backet, előző este tartották magukat, ameddig lehetett, de végül vereséget szenvedtek a Milwaukee-tól, míg a pihentebb Detroit két győzelem után legutóbb csak hosszabbításban kapott ki a Houstontól, ők egyértelműen jobb állapotban vannak. Ugyan Reggie Jackson egyelőre nem sok hasznosat tett hozzá, de a gárda így is jobban játszik, mint mondjuk egy hete, játékerőt tekintve egyértelműen a Bulls felett áll, úgyhogy igazából minden Griffinék mellett szól. A vendégeknél Dunn és LaVine továbbra sem bevethető és jó esély van rá, hogy a back-to-back második felét Lauri Markkanen ismét kiüli. 

Orlando Magic - Phoenix Suns 00:00

Teljesen érdektelen mérkőzés, a liga egyik legrosszabb formában lévő és legrosszabb mérlegével rendelkező csapata látogat a keleti utolsó helyért "küzdő" Magichez - se tét, se színvonal, se különösebb érdekesség nem várható. A pihentség (a Phoenix back-to-backből érkezik) és a hazai pálya miatt esélyesebb az Orlando, de Augustinék is hármas vereségszériában vanna, míg a vendégek éppen egy tízesben, ez sokat elárul. Az egyetlen kiemelendő dolgo Elfrid Payton játéka lehet, akinél nem bíztak tovább a Magicben és a szezon során elcserélték Phoenixbe, most farkasszemet néz korábbi csapatával. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, a ligaelső fogadja a nagy formában lévő New Orleanst. A Rockets mindig, mindenhol esélyes, bár legutóbb a Pistons ellen azért erősen rezgett a léc és a sérülésekkel továbbra sem állnak jól: Chris Paul most sem fog játszani, James Harden sem 100%-os és valószínűleg Luc Mbah a Moute is kihagyja a találkozót. Harden azért jó eséllyel ott lesz a parketten, de elég nagy teher lesz rajta és nem biztos, hogy érdemes erőltetniük ezt a találkozót, hiszen a még náluk is sokkal több gonddal küzdő Warriors négy meccsre van, bőven belefér, ha inkább vigyáznak a sérültjeikre. A Pelicans viszont fejét leszegve küzd, a három nap alatt behúzott három meccs nagyon impozáns, de kérdés, hogy az egy nap pihenő mire volt elég, mennyire tudnak ismét felpörögni - a Rondo-Davis páros szenzációsan működik mostanában, ha így folytatják, ők azért eléggé megdolgoztathatják a Houstont. A kőkemény sorsolásuk (a hátralévő kilenc meccsükből játszanak a Houstonnal, a Portlanddel, a Clevelanddel, az OKC-vel, a Golden State-tel, a Clippersszel és a Spursszel is) miatt minden meccs élet-halál harc nekik, ha lesz esélyük kihasználni a Rockets esetleges hibáit, meg kell tenniük. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 01:00

Itt papíron több kategóriával jobb csapat a Lakers, de Lonzo Ballék azért eléggé megtorpantak mostanában, az előző négy meccsüket zsinórban elvesztették, nagy szükségük lenne most egy sikerre. Alapvetően természetesen toronymagas favoritok, hiszen a Memphis éppen egy 1-23-as periódusát éli, pihentet is bőven és szoros meccsből sem játszik sokat, kérdés, hogy most hazai pályán minden mentalitással futnak ki a pályára JB Bickerstaff játékosai. A vendégeknél Brandon Ingram még mindig sérült, Channing Frye viszont papíron már bevethető. 

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 01:30

Két "élvezetes" győzelem után érkezik meg erre a meccsre a Charlotte, előbb 20+ pontos hátrányból álltak fel Dwight Howard 30/30-as meccsével és verték meg a Brooklynt, majd legutóbb Kemba Walker szórt három negyed alatt 46 pontot és osztottak ki egy 61 pontos pofont a Memphisnek. A Mavs ellenben sorozatban négy vereségnél jár, bár négyből három erős ellenfél ellen született és mindegyik szorosan alakult, de az azért beszédes, hogy mind a négyszer kaptak legalább 114 pontot, ezzel kezdeniük kell valamit. Ha ezzel a "fun" mentalitással lép pályára a Hornets, akkor most is könnyed, teher nélküli, felszabadult játékot láthatunk Walkeréktől, ebben az esetben pedig ők is megszórhatják a Dallast, de tétje ennek a mérkőzésnek sincs már. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus