Este tíztől Detroit-Boston rangadó

21:30-tól Kings-Raptors - Cousins-Embiid csata New Orleansban - hat találkozóval folytatódik az NBA, íme a beharangozó!

 

Sacramento Kings - Toronto Raptors 21:30

Érdekes meccs lesz, a Sacramento várakozáson felül teljesít az utóbbi időben, 2-2-vel hozta le idegenbeli túráját, nyert Chicagóban és New Orleansban, miközben megszorította a Milwaukee-t és a Clevelandet is, eközben a Raptors továbbra sem túl meggyőző idegenben: DeRozanék ugyan megnyerték túrájuk első felvonását Memphisben, de ott is csak a végén kerültek fölénybe. Nagy kérdés, hogy mire számíthatunk a Kingstől, Randolphék bármire képesek lehetnek, a rotáció mély, nincs nagy különbség első és második sor között, Dave Joerger folyamatosan variál is, nehéz megjósolni, hogy mit talál ki most. A Raptors egyértelműen a támadójátékban bízhat, az utóbbi tizenegy meccsükön 115, az előző öt találkozón (mind győzelem) 120 pontot átlagoltak, összességében a liga harmadik legjobbjai az ellenfél térfelén - csak kérdés, hogy vendégként mit tudnak majd ebből megmutatni.

Detroit Pistons - Boston Celtics 22:00

Ez lesz a játéknap rangadója, mindkét gárdának fontos lenne a győzelem, ráadásul játszottak már egy nagy meccset Bostonban, amikor 118-108-ra győzött a Pistons. Most viszont gödörben vannak a hazaiak, sorozatban öt vereségnél járnak, és Avery Bradley szerint ennek az az oka, hogy kulcspillanatokban nem elég jó a védekezésük, rosszul jönnek ki a fordulópontokból - legutóbb a Warriorstól kaptak ki, az mondjuk vállalható vereségnek számít. A Boston is elbukta az előző meccsét és ezzel a liga legjobb mérlegét is, most javítania kellene idegenben, de Marcus Morris és Aron Baynes játéka is kérdéses, igaz, utóbbi azért valószínűleg ott lesz a parketten. Érdekesség, hogy Kyrie Irving elvileg most már maszk nélkül fog játszani, kérdés, hogy ez mit hoz ki belőle, de az a GSW ellen is látszott, hogy a támadójáték középpontja Al Horford, vele lesz sok dolguk Drummondéknak. 

Indiana Pacers - Denver Nuggets 23:00

A Pacers kiváló formában van, az előző három meccsét megnyerte, otthon főleg ellenállhatatlan a társaság, igaz, több apró sérülés is nehezíti a dolgukat - Bogdanovic, Collison, Stephenson és Young sem 100%-os, mindegyikük játéka kérdéses. A Denvernél a Jokics-Millsap páros nem bevethető továbbra sem, nélkülük pedig azért vannak gondjaik, bár legutóbb jól védekezve nyertek Orlandóban, arra a játékra most is építhetnek. Nagyon sok függ attól, hogy az Indianánál végül ki tudja vállalni a játékot, ha mindenki, akkor egyértelmű favoritok otthon Oladipóék, de a kulcsemberek kidőlése azért boríthatja a papírformát. 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 01:00

A Wolvesnak nagyon kellene ez a győzelem, mert több fájó pofont is kapott az együttes az utóbbi időben, de hazai pályán most nem engedhet meg magának egy újabb hibát, főleg a nyugati utolsó Dallas ellen. Persze a vendégeket nem lehet leírni, igaz, idegenben azért kevésbé eredményesek, de úgy tűnik, hogy partiban tudnak lenni bárkivel, csak a meccsek lezárásával van gondjuk, nincs olyan vezérük, aki ilyen helyzetekben előlépne. A Minnynél ott van erre Jimmy Butler, de amíg nem tudnak stabilan, fegyelmezetten védekezni, addig bármikor, bárki ellen benne van náluk a bukás - kérdés, hogy most képesek-e összeállni hátul. Idén egyébként már kétszer megverték a Dallast, otthon és idegenben is jobbnak bizonyultak. 

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 01:00

A Philly back-to-backet játszik, előző este Clevelandben kapott ki a társaság Joel Embiid nélkül, de a hírek szerint most ott lesz a parketten a center, méghozzá frissen és kipihenten. Van min javítaniuk, mert az előző öt meccsükből csak egyet nyertek meg, hazai pályán is több váratlan vereséget szenvedtek el, így lecsúsztak a tabellán, bár most nem éppen ideális a helyzetük, hiszen idegenben, egy jó csapat ellen lépnek pályára. Persze a Pelicans sem túl pihent, hiszen két napja otthon, hosszabbításban kapott ki a Kingstől, ami után szintén mindenképpen nyernie kell, főleg otthon, hiszen ez már a negyedik hazai meccsük lesz sorozatban, és eddig csak 1-2-re állnak, nem szabad elengedniük ezeket a meccseket. Döntő lesz, hogy Simmonsszal mire mennek a hazaiak, hogy melyik gárda fog ki jobb dobóformát kintről és természetesen az is, hogy mi történik a palánk alatt, ahol szenzációs csatára lehet számítani Embiid és Cousins között.

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:30

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a Hawks nyerni tudott a Magic ellen, a New York pedig nagy csatában, két ponttal kapott ki Chicagóban, így érkeznek meg a felek erre a meccsre. Ami döntő lehet, az bizony a hazai pálya, a Knicks egyszerűen teljesen más csapat otthon, mint idegenben, saját pályáján 11-5-re áll, és bár nincs Tim Hardaway Jr., így is megvan benne a potenciál, míg a Hawks vendégként csak 3-10-et hozott eddig, igaz, a hó elején remekül játszva nyert Brooklynban. A két csapat előző meccsét otthon megnyerte az Atlanta, de az említett okok miatt ez kevésbé releváns, az viszont komoly kérdés, hogy fel tud-e lépni valaki a hazaiak közül Porzingis mellé, illetve hogy Jackék mihez kezdenek az utóbbi időben 23,5 pontot átlagoló Schröderrel - az elmúlt hét meccsen 3-4-et ment a Hawks, nem lehet azért leírni a gárdát. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus