Extra dobóformával jutott ismét döntőbe a Cleveland

Villogtak a sztárok mindkét oldalon, de a Cavsnél több extra teljesítmény akadt és végül simán jutottak döntőbe Jamesék.

A hatodik meccsen szétdobta a Torontót a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjében, így LeBron Jamesék lezárták a párharcot és ismét ott lesznek a fináléban. 

Visszajátszás: döntőre hangolva - mindenki éles a Cavsnél

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 87-113

Újra döntőben. Jól kezdtek a vendégek, láthatóan nem akarták a véletlenre bízni a találkozót és magas fordulatszámon pörögtek az első pillanattól kezdve. A nyitó játékrészt még csak hat ponttal nyerték meg, aztán a másodikban már nem bírta tartani a lépést a Raptors (tíz triplát dobott a nagyszünetig a Cavs) és 14 egységre nőtt a különbség. A fordulás után még talált némi erőt a hazai alakulat és a záró etap elején látótávolságon belül volt, de egy 14-3-as futás végleg eldöntötte a meccs és ezzel a párharc sorsát. A Cleveland a tavalyi szezon után ismét ott lesz a nagydöntőben, a Warriors ellen idegenben, az OKC ellen viszont otthon kezdhetné meg a finálét.

Villogtak a sztárok mindkét oldalon. Kyle Lowry (35 pont, 50% mezőnyből) és DeMar DeRozan (20 pont, 50% mezőnyből) is jó estével búcsúzott az idei szezontól, az irányító a harmadik negyed végén egymaga hozta vissza csapatát a meccsbe - a túloldalon azonban egyszerűen több klasszis teljesítmény akadt. LeBron James végig agresszív volt (33 pont, 11 pattanó, 6 gólpassz, 3 blokk), Kyrie Irving is eljutott 30 egységig, de Kevin Love, illetve JR Smith is dicsérhető - amíg a Raptors játéka csak a két sztár egy-egyeiből állt, a Cavs 17 triplát rámolt be és gyönyörű támadásokat produkált. 

A Raptors legjobb dobói: Lowry 35/18, DeRozan 20, Patterson 9/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 33/9, Irving 30/6, Love 20/12

A párharc végeredménye: 4-2 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus