Ez egy másik Knicks volt: a Spurst verték Anthony-ék

90 ponton tartotta a San Antoniót a Knicks - a Pelicanst is megverte a Kings - nagy hajrával nyert a Pistons Torontóban.

Az utóbbi meccsekhez képest kategóriákkal stabilabb New York lépett pályára az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) előző esti játéknapján és Carmelo Anthony-ék bravúrgyőzelmet aratva meg is verték a San Antoniót. Tom Thibodeau Minnesotája másodszor is legyőzte az ezúttal erősen tartalékos Chicagót, a Detroit óriási negyedik negyeddel tudott nyerni Torontóban, a Kings pedig megverte a New Orleanst.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói itt megtekinthetők!

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 117-89

Thibodeau megint. Idén már egyszer legyőzte korábbi csapatát a Chicagóból elküldött tréner, most pedig másodjára is ő örülhetett - igaz, állítása szerint semmi különleges dolgot nem jelentett neki ez az összecsapás. A győztes kiléte mindenesetre nem sokáig volt kérdés, a Wiggins, Towns, Rubio hármas által húzott hazai alakulat 17 ponttal nyerte az első negyedet és 26-tal vezetett pár perccel később - ugyan a harmadik játékrészben ezt a hátrányt megfelezte a Bulls, Thibodeau fent hagyta a kezdőit, hogy ismét stabilizálódjon csapata játéka. Végül nagyarányú Wolves-győzelem született, Townsék uralták a festéket és jól védekeztek az erősen tartalékos Chicago ellen, így ezzel a győzelemmel továbbra is látótávolságon belül vannak a playoffhoz képest.

Hiányoztak a meghatározó játékosok. Jimmy Butler, Dwyane Wade, Nikola Mirotic és Paul Zipser sem lépett pályára a vendégeknél, ebben a felállásban pedig nyilvánvalóan nem lehetett sok keresnivalójuk. Playmakernek maximum Carter-Williamst lehet nevezni ebben a keretben és különösebben jó egyéni teljesítményeket nem is találhattunk náluk - elöl-hátul más szintet hoztak, mint a Wolves. Most viszont két hét után végre újra hazai meccset játszhatnak, szerda hajnalban a Torontót fogadják - sorozatban három vereség után ott már nagyon kellene nekik a győzelem.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 27/6, Towns 22, Rubio 17/3
A Bulls legjobb dobói: McDermott 16/12, Portis 16/3, Carter-Williams 12/3

New York Knicks - San Antonio Spurs 94-90

Ez egy teljesen más Knicks volt. Az utóbbi meccsek lélektelen, gyenge (kifütyüléssel jutalmazott) játéka és védekezése után ezen az estén nagyon akartak a hazaiak, végig koncentráltak maradtak és fizikálisan sem kímélték magukat. Ennek eredményeként kategóriákkal hatékonyabban dolgoztak hátul, 36%-on tartották a Spurst mezőnyből, csak az utolsó másodpercben kapták meg a 90. pontjukat és a félidei hatpontos hátrányukat is megforították a harmadik negyedben. Támadóoldalon jól tette a dolgát a három sztár, Carmelo Anthony mindig a legjobbkor tolta meg a gárda szekerét, de Rose betörései és Porzingis játéka (3/5 tripla, 4 blokk) is sokat jelentett. Ugyan a 21 engedett támadópattanó és a 19 eladott labda jelzi, hogy voltak kihagyásaik, de ezek nem törték meg őket, jóval pontosabban dobtak, mint a San Antonio és komoly bravúrt bemutatva kiharcolták a győzelmet.

Leonard egyedül maradt. A kiscsatár játékára nem lehetett panasz, végig agresszív volt és 13/27-es mezőnymutatóval beszórt 36 pontot - a támadójáték oroszlánrészét ő intézte, főleg, hogy a többieknek nagyon nem ment a dobás. LaMarcus Aldridge 5/16-ot, Danny Green 2/13-at, Manu Ginobili 2/9-et szenvedett össze mezőnyből, Tony Parker pont nélkül zárt, így pedig hiába szedték sokkal jobban a lepattanókat és hajszolták bele eladott labdákba Rose-ékat, nem tudták tartani a lépést a második félidőben. Gregg Popovich egyszerűen fogalmazta meg a problémát: abba a narancssárga gyűrűbe kell bedobni a labdát, ők pedig erre csak 36%-kal voltak képesek... A Spurs ezzel a vereséggel 2-2-re áll idegenbeli túráján, amelyet most Indianapolisban folytat a back-to-back második felén.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 25/9, Rose 18, Porzingis 16/9
A Spurs legjobb dobói: Leonard 36/3, Aldridge 15, Lee 10

Toronto Raptors - Detroit Pistons 101-102

Caldwell-Pope a legjobbkor talált be. Nem dobott jól ezen az estén a hátvéd és a harmadik negyed végén úgy tűnt, hogy simán el is veszíti a meccset a Pistons, ám a gárda még eggyel feljebb kapcsolt a záró etapban és ledolgozta 16 pontos hátrányát. Ebben a remek csapatmunka mellett döntő szerepet játszott a padról beszálló Harris és Ish Smith, de Caldwell-Pope pillanata is eljött: 13 másodperccel a vége előtt beleállt mai 12. hármasába is azok után, hogy addig 1/11-gyel állt kintről - természetesen ekkor, 99-101-nél beverte, amivel megfordította a meccset. "Mindenki azt mondta minden időkérésnél, hogy csak folytassam, menni fog" - mondta erről Caldwell-Pope, aki azt is hozzátette, hogy az utolsó védekezésnél legalább ekkora munkát végzett Marcus Morris is, aki megfogta a győzelemért dobó DeRozant. Ezzel a Detroit nagyon fontos győzelmet aratott, utolérte a Chicagót és menekül előre - most már egy ideje elég jó formában van Van Gundy alakulata.

Elrontotta a Raptors. Három negyeden keresztül ellenfelük felett álltak a hazaiak, ugyan Kyle Lowry nem villogott, de a DeRozan-Valanciunas páros tűzereje, valamint a fegyelmezett csapatvédekezés elégnek bizonyult a masszív előny kialakításához. A záró etapban azonban valami félrecsúszott (Lowry szerint igazából minden), támadásban elfogyott a lendület és az ötlet, védekezésben pedig sorra követték el a hibákat - eleinte kintről kapták a kosarakat, majd az engedett támadópattanókból bentről is megbüntette őket a Pistons. Így is vezettek egészen Caldwell-Pope triplájáig, de utána DeRozan nem tudott válaszolni, így az utóbbi 14 meccsükből a 10. vereséget szenvedték el - most pedig az ellen a Bulls ellen kell helytállniuk, amely ellen zsinórban tízszer kaptak ki.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 26, Valanciunas 17, Carroll 15/6, Lowry 15/12
A Pistons legjobb dobói: Harris 24/6, Caldwell-Pope 21/6, Smith 15/3

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 105-99

Belendült a Sacramento. Az első félidőben még akadtak gondjaik a hazaiaknak, de a fordulás után védekezésben sikerült feljebb kapcsolniuk, limitálniuk Anthony Davist és kontrollálni az összecsapást. A harmadik negyedben át is vették a vezetést és Cousins (28 pont, 14 lepattanó, 7 gólpassz, újabb technikai), valamint Collison (20 pont, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) révén ráerőltették akaratukat a New Orleansra - a záró etapban végig öt-hét ponttal előrébb jártak és ezt az előnyt meg is őrizték a lefújásig. A gárda ezzel 4-2-es mérleggel zárta hazai szériáját, ennek során pedig megverte a Golden State-et, a Bostont és az Atlantát is - most a Lakershez utaznak Cousinsék, ott is ők lesznek az esélyesek.

Nem tudott sebességet váltani a Pelicans. Az első félidőben a villogó Anthony Davisre építve még jól működött a vendégek játéka, ám Buddy Hield kiállítása, majd AD lelassulása után változott a képlet - a magasemberen sokkal jobban védekeztek a hazaiak a második félidőben és ekkor már csak 11 pontot (4/11 mezőnyből, 4 eladott labda) tett hozzá. Ugyan Holiday nem játszott rosszul (16 pont, 11 gólpassz, 5 labdaszerzés) és a Galloway-Cunningham páros 7/13 triplája is jól jött, a harmadik negyedben elvesztették a fonalat, majd mire újra megtalálták, már hátrányban voltak - itt kellett volna valami plusz vagy elöl, vagy hátul, de nem tudtak változtatni. Így fordítani sem sikerült már, ezzel pedig tovább távolodtak a rájátszástól...

A Kings legjobb dobói: Cousins 28, Collison 20/6, Barnes 12/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 32/3, Holiday 16/3, Cunningham 14/12

Az aktuális tabella itt elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus