Fél tíztől Heat-Jazz, lezárná rossz szériáját a Lakers

Idegenben meccsel a Spurs és a Thunder is, öt találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni!

Miami Heat - Utah Jazz 21:30

Jó formában és lendületben van a Heat, zsinórban három meccset nyertek a floridaiak, egyben van a támadójáték, jól játszanak a hátvédek, így magabiztosan várhatják ezt az összecsapást is. A Jazz most már hetek óta gyengélkedk, egy-egy felvillanása azért van a gárdának, de az utóbbi tíz meccsből csak kettőt nyert meg, idegenben 3-16-ra áll, így jelen állás szerint bravúr lenne, ha meg tudná fogni a Miamit. Új sérült egyik oldalon sincs, így a Heat számít esélyesebbnek, de a sikerhez mindenképpen limitálniuk kell Donovan Michellt, ez a feladat Josh Richardsonra és Tyler Johnsonra hárulhat majd. 

Dallas Mavericks - New York Knicks 01:00

Nehéz időszakát éli a Knicks, sorra jönnek a vereségek, méghozzá általában fájdalmasan szorosak, legutóbb például hosszabbításban maradt alul a gárda Miamiban - a 3-14-es idegenbeli mérleg most már elég égető ennek következtében. A Mavs jobb formában van, bár az előző két meccsét elveszítete, de mindkettő szoros volt, és mindkettőn 120 pont fölé jutott a társaság, hasonló dobóteljesítménnyel most alighanem hozni tudják a hazai találkozót. A vendégek saját bevallásuk szerint is eléggé leharcoltak, Michael Beasley ráadásul meg is sérült legutóbb, és kérdéses a játéka - ha nem esik vissza a Dallas, akkor inkább a hazaiak tűnnek esélyesnek. 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 02:00

A december végi két hazai vereség után két idegenbeli győzelmet jegyzett az OKC, 133 pont után dobtak 127-et George-ék, míg a Suns két vereségből érkezik, jelen állás szerint egyértelműen a Thunder az esélyesebb. A hazaiaknál nagy kérdés hogy TJ Warren tudja-e vállalni a játékot, legutóbb betegség miatt hiányzott, és az ő pontereje most is nagyon fontos lenne, mert Devin Booker egyedül biztos, hogy kevés lesz a nagy formában lévő vendégekkel szemben. Áprilisban mondjuk volt egy parázs csatájuk, amikor Booker az "Ez az én házam!" kiáltással nyugtázta, hogy bár Westbrook megszerezte a 42. tripla-dupláját, 21 ponttal kapott ki az OKC Phoenixben...

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 03:00

Ez érdekes meccs lesz, mert a Spursnél továbbra is az a megszokott, hogy nem teljes kerettel áll ki idegenben, ennek is köszönhető a vendégként hozott 9-11-es mérleg - a hírek szerint Gay, Leonard és Parker most sem lesz ott a pályán, nélkülük játszanak a texasiak. Ez egy esély a Blazersnek arra, hogy feljebb kapaszkodjon, ha túl tud lépni a hazai gyengélkedésen, mert saját közönsége előtt csak 9-10-et hozott eddig Terry Stotts legénysége, bár legutóbb legyőzte az Atlantát. Nagyon fontos lesz, hogy Nurkic mire megy az Aldridge-Gasol kettőssel a palánk alatt, illetve hogy a néha parádés, néha pocsék védekezés most éppen hogyan fog működni - tartalékosan azért fogható a SAS.

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 03:30

A liga két leggyengébb mérlegével bíró csapata, a nyugati és a keleti sereghajtó találkozik egymással, ehhez mérhetjük a várható színvonalat is. A Lakersben persze azért jóval több van annál, mint amit a mostani kilencmeccses vereségszéria sejtet, most már Lonzo Ball is visszatért, kiegészült a keret, ez a meccs pedig ideális lehet arra, hogy megtörjék ezt a rossz sorozatot. Az Atlanta elsősorban hazai pályán vitézkedett eddig, az idegenben hozott 3-17-es mérleg hagy némi kívánnivalót maga után a hazai 7-11-hez képest, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus