Fél tíztől Raptors-Wizards, majd Heat-Pacers

Magyar idő szerint este kezdődik a mai NBA-játéknap - rangadó Minnesotában - pályára lép a Warriors. 

 

Toronto Raptors - Washington Wizards 21:30

Kiváló formában van a Toronto és hazai pályán most is esélyesebbnek tűnik, ha hozni tudja az utóbbi időben látott nagyon hatékony és könnyed támadójátékát - a Lowry-DeRozan páros kiválóan irányítja a gépezetet, mellettük pedig mindig van egy-két jó egyéni teljesítmény. Jó formában volt a Washington is egészen az előző összecsapásig, amikor hazai pályán reménytelen volt támadásban az együttes és kikapott a Heattől, igaz, a védekezésük akkor is egyben volt - az utóbbi időben ez jellemző rájuk és ez most is elengedhetetlen lesz a sikerhez. Döntő lehet a két hátvédpár csatája és ez most inkább Lowryék felé billen előzetesen, de a Wizardsnak is megvan mindene ahhoz, hogy nyerjen, akár idegenben is. 

Miami Heat - Indiana Pacers 23:00

Mindkét csapat javulni szeretne, a Heat 7-8-cal, a Pacers 8-8-cal áll, de a szezon előtt inkább a hazaiakról gondolhattuk, hogy magasabb célokért fognak küzdeni - egyelőre azonban nem hozzák azt, amit tavasszal. Otthon nagyon kellene nekik ez a győzelem is, de ehhez sokkal potensebb támadójátékra lesz szükségük, mert ezen a téren csak a 26.-ak a ligában, míg a Pacers ott van a top tízben - igaz, védekezésben fordított a helyzet. Kérdés, hogy kinek az akarata fog érvényesülni, döntő lehet, hogy a betegséggel bajlódó Waiters milyen állapotban lesz, vagy hogy Whiteside-dal mire mennek az Indiana hatékony magasemberei. 

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 00:00

A Warriors back-to-backet játszik, de így is kötelező számára a győzelem, bár a Brooklynt nem lehet leírni: a gárda a Russell-Lin páros nélkül is dobott 118 pontot a Jazznek, a lendületes támadójáték és a sok tripla a két vezér nélkül is bennük van. Túldobni persze nem nagyon lehet a címvédőt még akkor sem, ha fáradtabb, valószínűleg elég gyors lesz majd a játék, ebben pedig nem nagyon lehet ellenfelük Curryéknek. A bajnoknál viszont előző este is láthattuk, hogy milyen szélsőségekre képes, arra pedig nem nagyon alapozhatnak, hogy majd mindig fel tudnak állni 20-22 pontos hátrányból - védekezni is kellene a meccs elejétől kezdve...

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 01:00

Ez rangadó lesz, bár a Pistons elveszítette az előző két találkozóját, így is ott van Kelet második helyén, holtversenyben a Torontóval és ha támadásban sikerült feljebb kapcsolniuk, akkor most is jó esélyeik lehetnek. A Wolves jobb formában van, sorozatban hármat nyert a gárda és a harmadik helyen áll Nyugaton, ráadásul az 5-1-es hazai mérleg is beszédes, szemben a Detroit 3-4-es idegenbeli mutatójával. Egyik fél sem tud igazán stabil maradni 48 percen keresztül, de amíg megy a szekér, akkor nagyon megy, kérdés, hogy mi sül ki ebből - döntő lehet a Towns-Drummond csata ötös poszton, illetve az is, hogy a támadásban meglévő több opció, vagy a fizikálisabb csapatvédekezés érvényesül majd. A felek egyébként októberben találkoztak már, akkor otthon 21 pontos győzelmet jegyzett a Pistons - igaz, akkor a Wolvesból hiányzott Jimmy Butler.

Phoenix Suns - Chicago Bulls 02:00

Ez egy teljesen tippelhetetlen mérkőzés, mert alapvetően mindkét gárda a liga alsó részéhez tartozik, de legutóbb mindketten szép győzelmet arattak és bizonyították már, hogy képesek váratlan meglepetésekre. A Suns azért már kétszer annyi meccset nyert, mint a Bulls, a hazai pálya is Bookerék mellett szól, illetve nekik minimum két komoly opciójuk van támadásban, míg a Chicagónál ez rendszerint nem mondható el, de a vendégek éppen legutóbb jelezték, hogy van bennük potenciál - kérdés persze, hogy Dunn, Holiday vagy Valentine képes-e még egyszer úgy játszani elöl, mint a Charlotte ellen. 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 03:30

Alapvetően a Nuggets ellen a meccs esélyese, hiszen jelenleg Nyugat ötödik helyén áll, legutóbb a New Orleans ellen 146 pontig jutott és jóval előrébb tart, mint a Lakers, de idegenben még adós a jó játékkal és az eredményekkel is a gárda, eddig csak 2-4-et hozott vendégként. Persze a LAL otthon sem túl meggyőző, most éppen a Sunstól kaptak ki a Philly után hazai pályán, védekezésben mindkétszer borzalmasak voltak, ez pedig ezúttal sem fog beleférni - kérdés, hogy tudnak-e javulni, korábban azért láttunk tőlük ennél sokkal jobb teljesítményeket is hátul. Nekik is fontos lenne a hazai siker, de a playoffért hajtó Denvernek is legalább ennyire kellene ez a győzelem, érdekes találkozó lesz.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus