Fél tíztől városi derbi Los Angelesben

Ismét európai időben kezdődik az NBA játéknapja - pályán a Spurs és a Jazz - Chicagóban a New Orleans - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 21:30

A Clippers januárban még veretlen, sorozatban öt győzelemnél járnak Chris Paulék, és bár nem brillíroznak, de Blake Griffin nélkül is hozzák a meccseiket. Ezzel szemben a Lakers továbbra sem kiegyensúlyozott, a Portlandtől és a Spurstől is komoly pofont kapott a társaság, kérdés, hogy a városi rivális ellen mennyire tudnak ebből felállni. A hátvédek játéka hagy kívánnivalót maga után az utóbbi időben, de ha elkapnak egy jó szériát, bárkit képesek szétdobni, és ne felejtsük el, hogy a Clippers a Memphist leszámítva főleg alsóházi csapatokat nyomott le szoros csatában, leginkább otthon. Ha jobbik arcukat mutatják Randle-ék, akkor lehet keresnivalójuk, de mindenképpen kelleni fog a stabil teljesítmény a periméterről.

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 23:00

A Bullsnál továbbra is hiányzik Mirotic, és Butler játéka is kérdéses, ha ő nem tud pályára lépni, ezúttal is nagyon hosszú este vár rájuk - hetek óta szinte csak akkor tudnak meccset nyerni, ha ő extra teljesítményt nyújt. A New Orleansnál is hiányzott a legjobb játékos legutóbb, de nagy valószínűséggel most ott lehet a parketten, ráadásul nélküle is nyerni tudott az együttes, a jó védekezés sokat ér náluk mostanában. Már idegenben sem elveszettek (sorozatban kettőt nyertek vendégként), a Bullsnál jóval keményebb támadócsapatokat is lelassítottak, ráadásul a hazaiak egyik nagy erőssége, a lepattanózás sem biztos, hogy érvényesülni fog, hiszen a Davis-Jones-Motiejunas-Asik négyes ellen nehéz dolguk lesz Gibsonéknak. Sok pontra nem számíthatunk, inkább nagy harcra, küzdelemre és szoros csatára.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 00:00

Egy kisiklást leszámítva most már meccsek óta brillírozik a Spurs, szenzációs támadójátékot mutatnak be Parkerék, és oktatják a mezőnyt, ha ezt tudják hozni most is, nem sok esélye lesz a Phoenixnek. A hazaiak a Cavs elleni szoros vereség után kikaptak a Dallastól is, ráadásul nem is otthon játszanak, hanem Mexikóvárosban, ami legutóbb nem igazán jött be nekik. Devin Booker megmutatta, hogy bármikor képes egymaga is szoros meccset csinálni, de a San Antonio jobb csapat annál, hogy egy "fecske" bedöntse a játékot - ha viszont a Bucks elleni produkciót hozzák, főleg védekezésben, akkor melegük lehet.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 02:00

Komolyan kell venni most már a Sixerst, sorozatban három győzelemnél jár a társaság, és tegnap a Charlotte-ot is levédekezte, most pedig a konkrét célkeresztben (vagyis a keleti nyolcadik helyen) lévő Washington ellen lehet bizonyítani. Egy újabb siker azonban hatalmas bravúr lenne, ugyanis egyrészt kemény back-to-backet vív a gárda, másrészt éppen emiatt nem lesz ott a parketten Joel Embiid, aki nélkül még mindig kategóriákat romlik a gépezet, hiába egyre kiegyensúlyozottabbak a többiek is. A Wizards otthon parádés, de John Wall sem teljesen egészséges, igaz, ő játszani fog, de biztosan nem lesz 100%-os - ezzel együtt most kötelező a győzelem a fővárosiaknak.

Utah Jazz - Orlando Magic 03:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, ráadásul mindkettő győzelemből érkezik, de az esélyek mégis egyértelműek előzetesen. A Jazz nagyon összeállt az előző két találkozón, védekezésben abszolút parádés a társaság, de támadásban is megvan a ritmus, ráadásul a negyedik negyedet már lepihenték előző este, míg a Magic a legvégéig harcolt Portlandben. A vendégek egyébként is elég ingadozók, tegnap négy vereség után nyertek újra, főleg támadásban voltak gondjaik, kérdés, hogy meg tudják-e ismételni a Blazers ellenit - méghozzá a Jazz védekezésével szemben...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus