Fél tíztől városi derbi Los Angelesben

Kulcsmeccs előtt áll a Chicago, az Atlanta elleni derbit a Sport1 is közvetíti - a rájátszás kapujába kerülhet a Portland - nézzük, hogy mit várhatunk az esti-hajnali meccsektől!

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 21:30

Az utóbbi évekhez hasonlóan most is egyértelműek az erőviszonyok a városi derbin, a Clippers sokkal erősebb csapat, ráadásul jóval motiváltabb is, hiszen továbbra is ott toporzékol a Jazz mögött és a Thunder előtt, nem szabad az „asztalon hagyni” ilyen kötelező győzelmeket. Chris Paulék ráadásul legutóbbi két ellenfelüket alaposan meg is szórták, úgy fest, hogy a Kings elleni blamát leszámítva rendben vannak mostanában, erre pedig nem biztos, hogy lehet válasza a Lakersnek – Luke Walton együttesénél nagyítóval kell keresni a győzelmeket most már nagyon hosszú hetek óta. Az extra dobóforma lehetne Russellék menedéke, de a Clippers bizonyította, hogy jelen pillanatban kicsit sem egyszerű túldobni…

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 23:00 (ÉLŐ - Sport1)

A Bulls remek formában van, legutóbb megverte a Cavst is, mindenkinek megvan a helye, mindenki tudja a szerepét, és elöl-hátul működik a gépezet, nagyon nehéz most megverni a társaságot, főleg otthon. Az Atlanta ráadásul nem is az a csapat most, amely képes a bravúrra, zsinórban hét vereség után valahogy behúzták az előző meccset Schröderék, de továbbra is óriási problémák vannak, és amíg Paul Millsap nem játszik, addig nem is nagyon lesz már ebben változás. Az enervált támadójáték pedig most sem lesz elég, a Bulls annál sokkal erősebb jelenleg, ráadásul a motiváció is megvan: a rájátszásba jutásért hajtanak Butlerék. Sok függ attól, hogy talál-e valamit támadásban (egy Hardaway- vagy Bazemore-extra mondjuk) erre az estére az Atlanta, ha nem, akkor nehéz elképzelni, hogy megvicceljék a lendületben lévő Bullst.

Brooklyn Nets – Orlando Magic 00:00

Mindkét csapat felülteljesít kicsit márciusban, pontosabban a Nets nem is kicsit, annak ellenére, hogy az előző két mérkőzését elveszítette. A védekezés összeállt Lopezéknél, és ha  támadásban újra elkapják a fonalat vagy egy jó szériát mondjuk kintről, akkor ismét feléjük billenhet a mérleg nyelve, hiszen jelen pillanatban a Magic sem sokkal erősebb, főleg idegenben. A vendégek ráadásul back-to-backet játszanak, bár hozzá kell tenni, hogy a kezdőjük nagyon ponterős mostanában, kis híján nyertek Bostonban, izgalmas lehet a csata Payton és Lin, illetve Vucsevics és Lopez között – sajnos tétje már nincs az összecsapásnak, és nem mondanánk azt sem, hogy ez lesz a legszínvonalasabb találkozó a játéknap során.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

A Minnesota a gyenge széria után kezd magára találni, és megnyerte előző két találkozóját, nem kis részben Ricky Rubiónak köszönhetően: a spanyol karmester élete formájában van, parádés márciust zárt, és ha kitart a lendülete, akkor most is a Wolves lehet a befutó. A Kings back-to-backet játszik, és bár akaratban, keménységben talán a Minny fölé is nőhet a vendégcsapat, a tehetséget tekintve semmiképp, ha hozza magát, a stabil védekezését és a gyors, Townsra, Wigginsre, Rubióra épülő támadójátékát a hazai alakulat, akkor mindenképpen esélyesebb. Érdekes lesz, hogy a Sacramento csapatvédekezése hogyan zár majd „másnaposan”, és hogy Cauley-Stein limitálni tudja-e Townst a palánk alatt, ha igen, az sokat javítana a vendégek esélyein.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 04:00

A liga egyik legjobb formában lévő csapata jelen pillanatban a Portland, amit zsinórban öt győzelem bizonyít, legutóbb a Houstont nyomták le Lillardék – a harc így is kiélezett a playoffért, így nem hibázhat most a társaság a Suns ellen. A vendégek a mérleg túlsó oldalán állnak sorozatban elszenvedett tíz vereségükkel, bár ebben a szériában azért voltak biztató meccseik is, főleg támadóoldalon – ez azonban kevés, a Portlandet nem nagyon lehet túldobni, védekezésben pedig kész átjáróház a vendégcsapat. Bookerék csak akkor lehetnek partiban, ha kizökkentik a hazai perimétert és nagyon extrán céloznak elöl, amire van is esély, tekintve hogy McCollumék védekezése is a felejthető kategóriába tartozik sokszor – ezzel együtt hatalmas bravúr lenne, ha ők törnék meg a Blazers sorozatát még Nurkic távollétében is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus