Félbeszakadt a Lakers-Warriors derbi

Három negyed alatt verték Randle-ék a címvédőt - alakul a Heat és a Rockets is - Kaminsky-vel nagyot fogott a Hornets?

 

Amiről a Festékben beszélnek: Kaminsky csillogása

Rio de Janeiro Flamengo – Orlando Magic 73-90

Napier nagyon hajt. A Heatnél nem kellett és eleinte úgy tűnt, hogy a Magicnél sem számolnak vele komolyabban, ám szinte minden meccsen bizonyította eddig, hogy lehet rá számítani. Ezúttal Payton és Watson hiányában bekerült a kezdőbe és jó irányítómunkával, 14 ponttal (6/11 mezőnyből), valamint három labdaszerzéssel hálálta ezt meg – a másodéves karmester sokat tesz érte, hogy fontos tagja legyen ennek az Orlandónak.

Már mindenki belőtte magát. Ugyan az említett Payton és Watson mellett Aaron Gordon sem lépett pályára, ezúttal Napier mellett Nik Vucsevics remekelt (18 pont, 9 lepattanó), de Oladipo is nagyon hasznosan játszott - az előszezon során már szinte mindenkinek volt egy nagyobb meccse. Az ideális szerkezet még nem tiszta, most Harris volt a négyes és Fournier a hármas, de az ezúttal is jól játszó újonc Hezonja vagy éppen Frye is esélyes arra, hogy bekerüljön a kezdőbe – az már látszik, hogy a most hiányzókkal együtt ez egy egészen mély és használható rotáció lesz a Magicnél. A meccs kimenetele egyébként nem volt kérdés, az első három negyedet simán nyerték Oladipóék és viszonylag sokat is voltak fent a kezdő játékosok.

A Flamengo legjobb dobói: Machado 17/9, De Sousa 13/6, Batista 13
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 18, Napier 14/6, Oladipo 13/6

Charlotte Hornets – New York Knicks 97-93

Kaminsky parádézott. Az újonc magasemberre úgy fest, hogy lehet építeni, hiszen 11 pontja, 8 lepattanója és 3 gólpassza nem írja le tökéletesen, hogy mekkora faktor is volt ő a mérkőzésen – gyakorlatilag az ő gyönyörű kosarai, betörései, passzai ágyaztak meg csapata győzelmének, főleg a negyedik negyedben. Az továbbra is kérdés, hogy Al Jeffersonnal hogyan férnek el egymás mellett védekezésben (ma sem sokat játszottak együtt), de az tény, hogy nagy hatása van a játékra. Alsó posztokon egyébként fogytán van a Charlotte, így ma Batum kezdett kettesként, Marvin Williams hármasként, a cserepadról így is inkább a magasok érkeztek – nagy szükség lesz majd a most nem játszó Linre és esetleg Troy Danielsre is.

Már nem veretlen a Knicks. A mérkőzés előtt mindkét csapat hibátlan mérleggel állt, ám az Anthony, Robin Lopez és Calderon nélkül felálló, back-to-back játszó vendégek nem tudták tartani a lépést. A hazaiak eladott labdáit kihasználva azért nem szakadtak le nagyon, sőt, a működő csapatjátékot jelzi, hogy 25 gólpasszt osztottak szét, de az utolsó negyedet Kaminsky vezérletével nyolc ponttal nyerte a Hornets, itt dőlt el a meccs. Porzingis 3/11-es mezőnymutatója nem túl erős és a tegnap biztatóan mozgó Afflalo sem volt ma faktor - Galloway (15 pont, 3/3 tripla, 6 gólpassz) és Early mellett Derrick Williams volt dicsérhető a Knicksnél.

A Hornets legjobb dobói: Jefferson 12, Kaminsky 11, Walker 10, Lamb 10
A Knicks legjobb dobói: Early 17/3, Galloway 15/9, D. Williams 14/6

New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 98-107

Collison továbbra is bizonyít. Rajon Rondo kérdés nélkül a Kings kezdő irányítója, de a két karmester közötti különbség egy-egy meccstől eltekintve eddig elég egyértelmű. Rondo most 26 perc alatt 3 pontot és 3 gólpasszt, -3-as +/- mutatót, Collison viszont 19 pontot, 7 lepattanót, 5 gólpasszt, 3 labdaszerzést és +18-as +/- mutatót tett hozzá a találkozóhoz – természetesen utóbbi már többet játszott a cserék ellen. Belül Cousins még mindig keresi kicsit a dobásait (4/13), az újonc Cauley-Stein nem villogott, a kispadról viszont érdemes megemlíteni a nagyon hasznos Casspit vagy éppen Koufost is.

Erősen foghíjas volt a Pelicans hátvédsora. Evans, Gordon és Cole is hiányzott, ráadásul Pondexter sem lépett pályára, így túl vérmes reményei nem lehettek a New Orleansnak és az első, megnyert negyed után egyértelműen jobb is volt a Sacramento. Davis hozta magát (19 pont, 8 lepattanó) és Ryan Anderson is jól játszott, azonban melléjük senki nem tudott fellépni – Holiday csak 11 percet kapott, a többiek pedig szimplán nem voltak elég jók a győzelemhez. A meccs érdekessége, hogy Kentucky-ban játszották, ahol többek között Cousins és Davis is töltötte egyetemi éveit.

A Pelicans legjobb dobói: Anderson 20/6, Davis 19/6, Dejean-Jones 11/3
A Kings legjobb dobói: Gay 20/3, Cousins 19, Collison 19/3

Houston Rockets – Miami Heat 100-105

A cserék nyerték meg a Heatnek. Bár összességében viszonylag sokat, 27-30 perceket játszottak a kezdők mindkét oldalon, az utolsó percekben már a második sor volt a pályán – ebben most a Heat volt jobb. A dobást alig vállaló, de hat lepattanóval és nyolc gólpasszal előrukkoló újonc Winslow mellett Tyler Johnson és főleg a 4/6 triplát elsüllyesztő Gerald Green állt a csapat élére, így az utolsó percben fordítottak és nyerni tudtak a floridaiak. Spoelstra igyekezett már nagyjából a rotációban szereplő embereket forgatni és bár McRoberts nem játszott, Wade pedig eléggé passzív volt, nagyjából láthattuk, hogyan is fog kinézni ez a Heat - Whiteside 12 pontja, 9 lepattanója és 6 (!) blokkja is elég jó üzenet volt részéről...

Egy center hiányzott a Houstonból. A palánk alatt komoly gondokkal küzdött a Rockets, hiszen Howard mellett Motiejunas és Capela sem volt most bevethető – a festékből több pontot szerzett a Heat, de főleg a vendégek 52%-os mezőnymutatója tért el nagyon a hazaiak 37%-os dobóhatékonyságától. Az Ariza-Jones kettős parádésan játszott (utóbbi 12 lepattanót, 6 gólpasszt és négy labdaszerzést is a közösbe tett), de a kezdőbe visszatérő Lawson és Harden is sokat töltött együtt a parketten – több-kevesebb sikerrel. A Rockets is próbált a lehetőségekhez képest reális kerettel játszani, ebből is adódik, hogy hatan is minimum 26 percet kaptak.

A Rockets legjobb dobói: Ariza 24/12, Harden 21/6, Thornton 13/9
A Heat legjobb dobói: Green 21/12, Deng 15/3, Whiteside 12, Johnson 12/3

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 101-105

Monroe kicsit felemás eddig. Nem volt még igazán domináns meccse a magasembernek és bár ha azt nézzük, hogy 24 perc alatt beszórt 13 pontot, leszedett 6 lepattanót és ellopott 3 labdát, az jól hangzik – mégsem lehet azt mondani, hogy ő lett volna a csapat vezére. Sokkal inkább az volt a 21 pontos Middleton és sokkal inkább megmaradt a padról óriási energiát hozó Copeland-Henson duó játéka, bár Monroe egyáltalán nem játszott rosszul, kérdés, hogy mennyire lehet ő itt elsőszámú pontszerző. Ugyan az utolsó percekben a cseresorok csatáját a Wizards nyerte, úgy fest, hogy jó úton jár Jason Kidd csapata, de van még min dolgoznia a trénernek.

Wall és Nené helyett Sessions és Blair. Két alapembere nélkül lépett ma pályára a Washington, de a kezdőbe bekerülő Ramon Sessions 11 gólpasszal, a padról érkező DeJuan Blair pedig 12 ponttal, 14 lepattanóval és 2 blokkal igyekezett ezt feledtetni. A kezdőben Beal, Gortat és Porter is jól játszott és bár a csapat azért összességében nem sziporkázott (az újonc Oubre 2/12-t dobott), továbbra is csak azt tudjuk írni, hogy a Wizards kész van az alapszakaszra.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 21/9, Copeland 16/6, Monroe 13
A Wizards legjobb dobói: Beal 18/12, Gortat 16, Neal 14/6

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 85-70

Nem játszották végig a meccset. Az összecsapást San Diegóban rendezték és már a második negyedben is panaszkodtak a játékosok, hogy rettentően csúszik a padló, folyamatosan nedves és így nem túl biztonságos játszani – akkor némi takarítás után még folytatódott a találkozó. A harmadik negyedben aztán Leandro Barbosa csúszott meg úgy, hogy kis híján belesérült, ekkor pedig eldőlt a kérdés: túl kockázatos folytatni a játékot, így 15 pontos Lakers-vezetésnél megszakították a mérkőzést.

Jól játszott a Lakers. Bryant és Lou Williams sem lépett pályára sérülés miatt, de a tarthatatlan Clarkson-Randle duó vezérletével az első negyed után szinte végig vezettek az arany-lilák, bármit próbált a 19 pontos (5/10 tripla) Steph Curry, mindig érkezett válasz a túloldalról. Nick Young is hozzátette a magáét és a Thompsont, Livingstont, valamint a sérült Barnes-Bogut duót nélkülöző címvédő szinte esélytelennek bizonyult – igaz, centerposzton Ezeli kifejezetten jól (10 pont, 9 lepattanó, nulla pontot tartotta Hibbertet) teljesített.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 17/3, Randle 14, Young 10/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 19/15, Ezeli 10, Clark 8/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus