Feljebb kapcsolt a Westbrook-Adams páros az OKC-nél

A Wolves cseresora ellen remekelt a Thunder - szép egyéni teljesítmények a Orlando-Atlantán - Portlandben nyert a Denver.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Orlando Magic – Atlanta Hawks 98-105

Millsap ellenállhatatlan volt. Az erőcsatár visszatért, közben viszont pihenőt kapott Schröder, Korver és Howard is – ez sem zavarta, 19 pont mellett 9 lepattanót és 7 gólpasszt tett a közösbe (19 perc alatt), tarthatatlannak bizonyult. A kezdő centerként szerepet kapó Muscala is jól mozgott, Sefolosha 3/4 triplával jelentkezett, a padról pedig Hardaway és Prince termelte a pontokat, így még ebben a felállásban is jó volt a Hawks. Az első negyedet azért megnyerte a Magic, de a második félidőben már vezettek a vendégek és meg is tudták tartani hét-nyolc pontos előnyüket.

Biyombo a kezdőben. Vucsevics nem lépett pályára, így a nyáron igazolt Biyombo volt a Magic centere – sokat nem vesztegette az idejét, 19 lepattanóval és 5 blokkal hívta fel magára a figyelmet. Ibaka ugyan nem tudta megfogni Millsapet, de támadásban parádézott (25 pont, 9/15 mezőnyből), Fournier is hozta magát (22 pont, 3/8 tripla) és most még Payton dobásai is ültek (14 pont, 2/2 tripla, 5 pattanó, 5 gólpassz) – azonban hiába játszott 33-36 percet a kezdőcsapat, a második félidőben így is a tartalékos Atlanta kerekedett felül.

A Magic legjobb dobói: Ibaka 25/3, Fournier 22/9, Payton 14/6
A Hawks legjobb dobói: Millsap 19/6, Hardaway 19/3, Sefolosha 15/9

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 112-94

Visszatért Adams, együtt a kezdő. A center még Spanyolországban sérült meg, most viszont vele együtt a teljes kezdőcsapat bő húsz, közel harminc percet kapott, próbálgatták a szerkezetet – sőt, a padról is csak a fontosabbak kaptak időt, ez a rotáció már közelíthet az igazihoz. Adams nem is vacakolt sokat, berámolt 20 pontot, leszedett 11 lepattanót és kiosztott négy blokkot, Russell Westbrook (26 pont, 10 gólpassz, eladott labda nélkül) is emelt a tempón és bár a többiek nem igazán találták a helyüket, vagy a dobásukat, ez is elégnek bizonyult a sima győzelemhez. A padról négyen is elérték a tíz pontot, de hozzá kell tenni, hogy ez a Minnesota nem az a Minnesota volt…

A cseresor játszott a Wolvesnál. A teljes kezdőcsapat kiülte a mai meccset a Minny-nél, így komolyabb lehetőséget kapott Dunn, Rush vagy Bjelica, de egyikük sem tudott vele igazán élni – más ritmusban játszott az OKC. A cserepadnak egyébként voltak jó percei, de összességében esélytelennek bizonyultak, igaz, ez a Thunder még teljes kerettel is nehéz feladat lett volna számukra ezen az estén.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 26, Adams 20, Oladipo 11/3, Singler 11/9, Lauvergne 11/3, Christon 11/3
A Timberwolves legjobb dobói: Lucas III 18/12, Payne 16/3, Bjelica 11/6, Jones 11/3

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 97-106

Gallinari és Mudiay nélkül is nyert a Nuggets. A támadójáték két alapköve is hiányzott a Denvernél, de így sem játszott rosszul a gárda: Nurkic nagyot harcolt a palánk alatt, a Barton-Chandler duó beszórt 6/8 triplát, jól mozgatta társait Nelson és a padról is jól szállt be a Faried-Murray-Hernangomez trió. Murray egyébként 34 percet kapott és sokat játszott Nelson mellett, ez a duó (illetve Bartonnal kiegészülve trió) pedig nagyon hatékonynak bizonyult – a fiatal hátvéd tulajdonképpen csapata legjobbja volt ezen a mérkőzésen.

Tompának tűnt a Portland. Az első negyedben még ment a szekér a Blazersnél és jöttek a pontok, de hamar elfogyott a gárda ereje és elöl-hátul gyenge meccset zárt a társaság. Damian Lillard (1/10 mezőnyből, 4 pont) szinte csak kárt csinált, hiába volt jó McCollum és Aminu (ketten együtt 38 pont, 9/13 tripla), pontatlan volt a játék, védekezésben pedig rendre lemaradtak a denveri játékosokról. Az azért pozitívum, hogy a magasemberek (Plumlee, Davis, Vonleh) most sem játszottak rosszul, a feladatukat ellátták – utóbbi játékos kifejezetten jó előszezont fut.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 20/12, Aminu 18/15, Plumlee 10
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 18/12, Barton 17/6, Murray 15/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus