Fény az alagút végén: a Spurst is lenyomta az OKC

Sok volt a hiányzó a Spursnél - 23 ponttal nyert a Rockets, 28-cal a Warriors - megizzadt a Wolves - győzött a Magic. 

A védekezésről szólt a Thunder és a Spurs találkozója az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapján, ebből pedig most Russell Westbrookék jöttek ki jobban - a több kulcsemberét is nélkülöző San Antonio hátránya így nőtt a Rockets-Warriors kettőshöz képest. A két nagyágyú ugyanis kérdés nélkül hozta soros meccsét, James Hardenék 23, Steph Curryék 28 pontos győzelmet arattak, megszenvedett viszont a Minnesota a Clippers ellen, a tartalékos Knicks pedig otthon kapott ki az Orlandóval szemben. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

New York Knicks - Orlando Magic 100-105

Nem bírta el a sérüléseket a Knicks. Kristaps Porzingis és Tim Hardaway Jr. személyében a hazaiak nélkülözték két legjobb pontszerzőjüket, így nem volt meglepő, hogy hamar komoly hátrányba kerültek - az viszont annál inkább, hogy fel tudtak ebből állni. A Porzingis helyén kezdő Beasley 21 ponttal jelentkezett, a periméterről Courtney Lee jelentett veszélyt (19 pont, 8/13 mezőnyből), míg a palánk alatt villogott (18 pont, 16 lepattanó) Enes Kanter, vezérletükkel utolérte ellenfelét a társaság és még 85-85-nél is egálban voltak a felek. A hajrá azonban nem sikerült, egy újabb 0-10-es időszak döntőnek bizonyult a New York szempontjából, innentől hiába vezettek ők is egy utolsó futást, nem tudtak még egyszer egyenlíteni - a hazai vereség után 50%-ra áll a gáda, most elutazik Indianába. 

Vucsevics döntött. A Magic centere egyébként is élvezte, hogy Porzingis nem volt ott a parketten és a finoman szólva sem elit védő Kanter ellen kellett küzdenie a meccs nagy részében, de főleg a negyedik negyed kulcsidőszakában lépett elő. 85-85 után előbb dobott egy közelit, majd egy 2+1-es játékkal, ezt követően pedig egy triplával jelentkezett, egymaga nyolc pontot szerzett a döntőnek bizonyuló 10-0-s futás során, ráadásul övé volt a meccs utolsó két büntetője, amivel csapata bebiztosította a győzelmet - végül 34 pontig (13/19 mezőnyből), 12 lepattanóig és 2 blokkig jutott, ő volt az Orlando vezére. Mellette többen is hatékonyak voltak egyébként támadásban, az is belefért, hogy ezúttal csak 6/28 triplával zárják a találkozót és az is, hogy a cserepad mindössze 2/15-ös mezőnymutatót tegyen hozzá - fontos győzelmet jegyzett a társaság, amely most Charlotte-ba utazik egy back-to-backre. 

A Knicks legjobb dobói: Beasley 21/3, Lee 19/3, Kanter 18
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 34/3, Fournier 20/3, Simmons 16/3

Miami Heat - Golden State Warriors 95-123

A fordulás után emelt a tempón a GSW. Az első félidőben még szorosan alakult a meccs, többször vezetett is a Heat és a nagyszünetben még csak két egység volt a vendégcsapat előnye, de utána dűlőre vitte a dolgot Steve Kerr alakulata. A harmadik negyedet egy 18-3-as futással kezdte a bajnok, végül kereken húsz pontot vert ellenfelére ebben a játékrészben, sokkal agresszívebben védekezett, koncentráltabban támadott (10/11 mezőnyből az elején), mint addig, ez pedig el is döntötte a találkozót - nem volt pardon, végül kiütéses győzelmet arattak Casspiék. Steph Curry sérült ujjal is beszórt harminc pontot, Durant és Thompson is kiváló hatékonysággal dolgozott, Green kiosztott kilenc gólpasszt és végül jutott némi idő a pihenésre is, hiszen ma este már New Orleansban lépnek pályára - ugyanakkor megint el kell könyvelniük egy kiállítást, ezúttal Shaun Livingston ment neki kis híján az egyik játékvezetőnek...

Hiányoztak az egyéni extrák. A 25 perc alatt húsz pontig és 4/4 tripláig jutó Goran Dragicot leszámítva elmaradtak a jó egyéni teljesítmények a Heatnél, Dion Waiters 1/10-es mezőnymutatóval zárt, a sokszor jokernek számító James Johnson is teljesen eltűnt és bár a padról az Olynyk-Tyler Johnson kettős jól szállt be, így nem vehették fel a versenyt a Golden State-tel. Az első félidőben még ki tudták használni, hogy a vendégek nem fordítanak túl nagy figyelmet a védekezésre, de a fordulás után egyszerűen nem volt esélyük, bár Erik Spoelstra és Dragic is azt emelte ki, hogy a bajnok milyen jó volt, nem azt, hogy ők mit rontottak el - más kávéházban voltak ezúttal Curryék.

A Heat legjobb dobói: Dragic 20/12, Olynyk 14/3, T. Johnson 13/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Durant 24/6, Thompson 19/6

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 112-106

Butler mentette meg a Minnesotát. Nagyot égett volna Tom Thibodeau legénysége, ha nem fog ki ilyen napot a nyáron érkező klasszis, védekezésben ugyanis annyira dekoncentrált volt a társaság, hogy sorra kapta a könnyű kosarakat - hiába vezettek szinte végig, a záró etapban már előnybe és lendületbe került a Clippers. Itt azonban megálljt parancsolt a vendégeknek Jimmy Butler, aki kereken húsz pontot szórt az utolsó negyedben, clutch helyzetben zsinórban kilenc egységgel jelentkezett és végül megnyerte a meccset csapatának. Az ő extrája (33 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) elengedhetetlen volt a Minny sikeréhez, bár a találkozó után nem erről, hanem a rengeteg rossz védekezésről beszélt - a mentálisan és fizikálisan is mélyponton lévő Clippers ellen sokkal simábban kellett volna nyerniük. Akárhogy is, végül azért hozták a kötelezőt és a nyugati negyedik-ötödik helyről folytathatják majd.

Három extra majdnem győzelmet ért. Mindhárom olyan játékos remekelt a Clippersnél, akiben még maradt pont, Austin Rivers (30 pont, 7/10 tripla), a padról beszálló Lou Williams (23 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) és DeAndre Jordan (17 pont, 8/8 mezőnyből, 12 lepattanó) is kiválóan játszott, ez pedig kis híján győzelmet ért a továbbra is rengeteg sérüléssel bajlódó és egyébként is fáradt vendégcsapatnak. Hiába tudtak azonban végig közel maradni, hiába tudtak átrohanni a figyelmetlen Minnesotán, Jimmy Butler más szintet képviselt ezen az estén, őt képtelenek voltak megfogni, így hiába vezettek még 92-91-re, végül vereséget szenvedtek - Butler sorra dobálta a lélekölő kosarakat, a hajrában nem tudták tartani a lépést. Jó hír viszont számukra, hogy úgy fest, Danilo Gallinari két-három mérkőzésen belül visszatérhet, igaz, így is marad jó pár sérült kulcsember...

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 33/6, Gibson 20, Towns 15/6
A Clippers legjobb dobói: Rivers 30/21, L. Williams 23/9, Jordan 17

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 90-87

Tartalékos volt a Spurs. A sérült Kawhi Leonard mégsem lépett még pályára ezen az estén, ráadásul LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Rudy Gay és Manu Ginobili is kihagyta a találkozót a vendégeknél, akik így erősen tartalékos öszeállításban érkeztek meg Oklahoma Citybe. A helyzetet tovább rontotta, hogy Kyle Anderson térdsérülést szenvedett a harmadik negyedben és ő is kidőlt, de ennek ellenére kiválóan helytálltak a texasiak, ugyan érdemi playmakerük nem maradt, de védekezésben nagyon hajtottak és végig tapadtak a Thunderre, sőt, a harmadik negyedet meg is nyerték nyolc ponttal - a szoros végjátékban aztán hiányzott egy vezér, aki képes higgadt döntést hozni és kosarat szerezni, ennyin múlt a győzelmük. Gregg Popovich így is elégedett volt, jól működött a Murray-Paul hátvédpár, olyannyira, hogy Patty Mills is csak kilenc percet kapott, tényleg abszolút a cseresort játszatta a San Antonio trénere.

Kellenek az ilyen győzelmek. Nem játszott jól, de nagyot küzdött ezért a sikerért az OKC, amelynek minden ilyen mérkőzésre nagy szüksége van, hogy javítson a még mindig nem túl rózsás helyzetén - a sorozatban megnyert két szoros végjáték kiváló alap, de erre építve haladniuk kell tovább, mert továbbra is 50% alatt vannak. Ezúttal a védekezésük hozta a győzelmet, a harmadik negyedet leszámítva megfogták a Spurst, a záró etapban és főleg a meccs végén már alig-alig kaptak pontot, így az is belefért, hogy Paul George 2/17-et, Carmelo Anthony 4/10-et dobjon mezőnyből és ketten együtt megálljanak 17 pontnál - Russell Westbrook tripla-duplázott (22 pont, 9/22 mezőnyből, 10-10 lepattanó és gólpassz, 7 eladott labda), Steven Adams megőrizte jó formáját (19 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés), ez pedig elégnek bizonyult. A hajrában nem sok jó megoldást láttunk a csapatoktól, az utolsó szűk két percben egyáltalán nem született már pont és 14-14-re végződött a záró etap, de a Thunder szempontjából ez lényegtelen, csak az számít, hogy sikerült egy újabb győzelmet begyűjteni. 

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 22/6, Adams 19, Anthony 9/3, Grant 9/3
A Spurs legjobb dobói: Murray 17, Bertans 16/12, Lauvergne 12

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 95-118

Los Angelesben sem lassított a Houston. Az első negyed még kicsit "ismerkedősre" sikerült a vendégek részéről, de a második játékrészben a lovak közé csaptak és megléptek ellenfelük elől - James Harden egymaga 16 pontot szórt ekkor, csapata pedig 36-19-re nyomta le a Lakerst. A fordulás után egyszer még feltüzelték magukat a hazaiak, de hamar elfojtotta a lázadást a Rockets és végül könnyedén hozta sorozatban hatodik idegenbeli győzelmét is - az utóbbi 14 találkozóból 13-at nyert meg Mike D'Antoni csapata, idegenben pedig 10-1-re áll eddig. Az is belefért, hogy Ryan Anderson hátfájdalmai miatt csak 12 percet játsszon, hogy Trevor Ariza egyáltalán ne dobjon triplát és hogy ezúttal Clint Capela se villogjon, Harden (36 pont, 9 gólpassz, 4/7 tripla) és Chris Paul (21 pont, 6 gólpassz, 4/7 tripla) megoldotta a helyzetet, támadásban elég volt egy betörésből dolgozó Eric Gordon segítségként, főleg, hogy a csapatvédekezés ezúttal is remekül működött. Nem sok szoros meccset játszott mostanában a társaság, de most a kissé mumusnak számító Jazzhez látogat.

Meddig csinálhatja ezt Ball? A Lakers újonc irányítója bedobott mezőnykosár nélkül zárta 22 percét és eddig kilenc pontot átlagol alig 30%-os hatékonysággal - kérdés, hogy meddig mehet ez még, bár ezúttal Jordan Clarkson is botrányos volt támadásban. A pontokat a többi fiatal, Kuzma, Ingram és Nance hozta, kiegészítve Caldwell-Pope 4/7 triplájával, de a második negyedtől kezdve nem sok közük volt a meccshez és végül esélytelenül kaptak ki - sorozatban ötödször maradtak alul és most indulnak el egy négymecces idegenbeli túrára...

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 22/9, Ingram 18, Caldwell-Pope 16/12
A Rockets legjobb dobói: Harden 36/12, Gordon 22/6, Paul 21/12

A tabella ide kattintva tekinthető meg!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus