Fókuszban a Chicago - Indiana rangadó és a Clippers - Nets derbi

Ma éjjel 11 mérkőzéssel jelentkezik az NBA, közte finomabbnál finomabb csemegékkel. A Chicago és az Indiana évek óta elég komoly riválisok csoportjuk megnyeréséért, ma a Bulls otthonában, a visszatérő Derrick Rose-zal a fedélzeten vívnak meg egymással. Lesz itt Clippers - Nets találka és Wizards - Cavs csata is, ahol a Wall - Irving párharc külön élménynek sem utolsó. Nézzük, mit várhatunk a mai találkozóktól!
 

Charlotte Bobcats - Miami Heat (01:00)

A Bobcats nem kis meglepetésre nyert Bostonban, majd Clevelandben is, úgyhogy önbizalommal telve fogadhatja ma a Miamit, mely kezdi összeszedni magát, legalábbis tegnap nagyon magabiztos győzelmet aratott a Dallasszal szemben. Lehet ebből egy jó meccs, de mondani sem kell, hogy elég komoly papírforma-borulás lenne, ha megint célba érne az Al Jefferson húzta a Charlotte.

Orlando Magic - Dallas Mavericks (01:00)

A Magic kezd helyére kerülni, ami a kerete erősségét illeti, de nem sansztalan ma a back-to-back érkező és tegnap Miamiban nagyon simán kikapó Mavs ellen. A palánk alatt sok fontos kérdés eldőlhet, ha Nikola Vucsevics extrát hoz és pattanózásban átlagon fölülit nyújt a floridai alakulat, akkor jó dobóforma kell a texasiaktól. Érdekes lehet a padok pontharca is, vélhetően ez is döntő tényező lesz.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers (01:00)

John Wall és Kyrie Irving is kisebb fájdalmakkal küzdöttek a napokban, de ne lepődjünk meg, ha mindketten ott lesznek ma a pályán, ez a meccs igen fontos mindkét félnek, s a nagyon rosszul rajtoló Cleveland már Andrew Bynummal a sorban javíthat valamit pocsék (idegenbeli) mérlegén, ha időben elkapja a fonalat és végre Irving is stabilan dob, de mindent egybevéve jóval esélyesebb a Wizards.

New York Knicks - Atlanta Hawks (01:30)

A Knicks idegenben elverte pár napja az Atlantát, úgyhogy most saját közönsége előtt kötelező számára a siker, még azzal együtt is, hogy Lou Williams már van a vendégeknél, Chadler viszont még jó ideig nem is lesz a Nagy Alma kedvenceinél. Itt is kinéz azért egy szoros derbi, ám sokat nyomhat a latba a hazai pálya előnye.

Chicago Bulls - Indiana Pacers (02:00)

A Bulls tegnap pihentette Derrick Rose-t, akinek a combhajlítója fáj, de ma már ott lesz a parketten a három szezonnal ezelőtti MVP, akitől kelleni fog az extra, hogy elvegye a Chicago a Granger-nélküli Indiana veretlenségét. érdekesség, hogy az előszezonban képtelen volt fogást találni a Vogel-legénység Tom Thibodeau fiain és mindig nyert a Pacers Dengék ellen, de most eléggé kiegyenlítettnek tűnnek az esélyek.

Houston Rockets - Denver Nuggets (02:00)

A Rockets finoman szólva sincsen jó passzban de legalább a New Yorkot "lenyomta" a már Hardennel kiegészülő houstoni alakulat, mely otthon favoritnak is tekinthető az idegenben nem annyira acélos és amúgy is Gallinari, valamint McGee nélküli Denverrel szemben. Hajtós, futós meccset várunk sok ponttal, ahol a látványra is adnak majd a felek.

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics (02:00)

A Timberwolves otthon nem is kérdés, hogy a győzelemért megy harcba a Rondo nélkül nem túl kiszámítható Celtics ellen, pláne, hogy igen nagy formában van Kevin Love és a tegnap pontot ugyan nem szerző, de 12 gólpasszig jutó Ricky Rubio mellett Kevin Martin és Corey Brewer. Eddig gyönyörűen fut Adelman rendszerében ez a társaság és az eredmények is jönnek, ez ellen sok ellenszerük nem lehet ma Jeff Greenéknek, legalábbis papíron.

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers (02:00)

A Pelicans nagyon össze kell, hogy szedje magát, ha nem akar idén is lemaradni a PO-ról, de a felzárkózáshoz tökéletes ellenfél lehet az a Philadephia, mellyel nagy játékoscserét bonyolított le a draft éjjelén a gárda. Jrue Holiday ellenfélként küzdhet a Sixers ellen, először életében, de a Brown-legénységhez trédelt Nerlens Noel természetesen még nem játékra kész. Jó kis meccs lehet ez, ha a Sixers ugyanakkora önbizalommal áll ehhez a party-hoz, mint az eddigiekhez.

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder (02:30)

A Thunder kötelező idegenbeli győzelem előtt áll, hiszen az amúgy sem túl acélos Milwaukee-nak az egész kezdőötöse(!) sérült jelenleg, de van is mit gyakorolnia az OKC-nek, mely nem rossz mérlege ellenére is picit döcögősen teljesít eddig. A hazaiknak semmi veszítenivalójuk nincs, de itt ez sem segíthet.

Golden State Warriors - Utah Jazz (04:30)

A GSW is könnyed ujjgyakorlat előtt áll, ha van ilyen egyáltalán az NBA-ben. Az egyetlen győzelemmel szerénykedő és amúgy is - nem túl rejtett módon - tankoló Jazz ideális ellenfél az otthon pokolian erős Warriors számára ebben a helyzetben, fel lehet hozni ugyanis a formán kívüli Barnes, Bugot duót. A palánk alatt egész masszív, de "értelmes" irányító híján teljesen eredménytelen játékot erőltető Utah számára kínos kirándulás lehet ez.

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets (04:30)

A Nets tegnap kínkeservesen nyert, de a back-to-back és Deron Williams bokasérülése miatt szinte sansztalan az otthon elég nagy energiával játszó LAC ellen, tehát ma könnyen újra Kelet legaljára kerülhet Jason Kidd lassú és körülményesnek tűnő legénysége, mely nagyon nem állt még össze és Andrej Kirilenko hiányát is nyögi egyelőre. Meglepő lenne, ha meccset csinálna ebből a Brooklyn, de lassan illene valamit produkálnia a Brook Lopez vezette társaságnak, különben gyorsan fog fogyni Prohorov tulaj türelme...

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus