Fókuszban az Indiana - Minnesota és a Memphis - Houston

Ma éjjel kilenc találkozóval folytatódnak az NBA alapszakaszának küzdelmei, úgyhogy természetesen több rangadó is található az éjjeli programban. A Portland és a New York érdekesnek ígérkező derbije mellett kiemelkedik az Indiana - Minnesota csata, illetve a Memphis - Houston összecsapás, de a Dallas és a Denver találkája sem fullad vélhetően unalomba. Nézzük is, mit érdemes tudnunk az adott párosítások előtt!

Charlotte Bobcats - Boston Celtics (01:00)

A Celtics két hete kikapott otthon a Charlotte-tól, de most újra fordult egyet a bostoni "formahullám", tehát teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen produkciót tesz ma le az asztalra Brad Stevens fiatal együttese, mely rajon Rondót továbbra is nélkülözi. Az Al Jefferson vezette Bobcats otthon inkább esélyesnek tekinthető, de a két gárda hagyományosan jó meccseket játszik egymással, így bármi benne lehet a pakliban.

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves (01:00)

A Pacers és a Timberwolves csatája a palánk alatt dőlhet el, ahol nem akármilyen nevek találkoznak ezen az estén. Idegenben szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a győzelem az Indiana csarnokában, ám Kevin Love-ék kifoghatnak annyira jó napot, hogy egál mérkőzést produkáljanak a ligaelsővel, a nap legjobb derbije lehet ez.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks (01:30)

A Pistons és a Bucks játékmesterei, Brandon Jennings és Brandon Knight a nyáron helyet cseréltek, de eddig egyik félnek sem igazán látszik bejönni a váltás, bár BJ legalább hozza a megszokott statisztikáit. Ebből a szempontból különösen pikáns meccs lehet ez, de hazai pályán abszolút favorit a jóval erősebb és egészségesebb Detroit.

Miami Heat - Phoenix Suns (01:30)

A Suns tegnap Orlandóban nyerni tudott és még mindig elég meglepően teljesít, de Eric Bledsoe újabb hiányzása esetén a bajnok otthonában már mindenképp kevésnek kell lennie, amivel az arizonaiak rendelkeznek, papíron teljesen sansztalan a Phoenix. Ettől függetlenül hajtós, látványos meccset várunk, ahol a vendégeknek jót tehet a nyomás nélküli játék.

Memphis Grizzlies - Houston Rockets (02:00)

A Grizzlies Marc Gasol, azaz a tavalyi szezon legjobb védője nélkül kénytelen felvenni a harcot a Dwight Howarddal centerező Houstonnal, amit ha okosan játszik a Rockets, szépen ki is használhat ezen az estén. James Harden nem egészséges a texasiaknál, az ő távollétében lehetnek gondjai a McHale-legénységnek, de az esélyek nagyjából egyenlőek, hullámzó derbi várható ezen a fronton.

Dallas Mavericks - Denver Nuggets (02:30)

A Mavs a minap két ponttal kapott ki Denverben, úgyhogy nem kicsit fűtheti a visszavágási vágy Nowitzkiékat, pláne mivel a német sztár hibázta el a potenciális egyenlítő duplát a hajrában. Elég közel állnak egymáshoz tudásban a felek, de mindkét gárda inkább otthon számít erősnek, a Gallinari, McGee duó nélkül érkező Nuggets Dallasban tehát úgy ahogy nyomás nélkül harcolhat.

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans (02:30)

A Spurs otthon toronymagas esélyes Anthony Davisék ellen, egyelőre nem nagyon látszik, hogy lenne bármiféle gyenge pontja ennek a San Antoniónak, bár nem árt tudni, hogy a Pelicans is erősen javuló tendenciát mutat és már 50 százalékon áll. Duncan és Davis párharca csemege lesz a javából, de a vendégektől kisebb csoda kéne, hogy bevegyék Popovich mesterék várát ezen az estén.

Utah Jazz - Chicago Bulls (03:00)

A Jazz számára itt a nagy esély a győzelemre, a Bulls Rose, Butler és egyelőre úgy fest, hogy hit nélkül utazik Salt Lake Citybe. ahol a nagy elődök anno két döntős sorozatot is megvívtak egymással a '90-es évek végén. A Trey Burke felépülése óta sem nyerő Utah játékosainál kezd frusztrálóvá válni a sikertelenség, ráadásul Enes Kanter tegnap ki is dőlt a sorból, így Favorsre talán túl nagy feladat hárul Noah és Boozer ellen. Elég kiszámíthatatlan ez a párosítás a körülményeket tekintve.

Portland Trail Blazers - New York Knicks (04:00)

A 10 meccse nyerésben lévő Blazers a teljesen padlóra kerülő Knickset fogadja, tehát nem sok jót lehet jósolni Anthony-éknak, de talán pont ettől nem teljesen egyértelmű ez a párosítás. Ennyire esélytelenként talán még nem is lépett parkettre idén ez a New York, ráadásul az óriási formában lévő oregoni alakulatnak sem jöhet ki mindig a lépés. Nem rossz meccset várunk, de azért nagy dolgoknak kéne történnie, hogy boruljon a papírforma...

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus