Fókuszban Indiana és Oakland

Ma éjjel nyolc találkozót rendeznek az NBA-ben, ezek közül pedig a leginkább várt párosítások az Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers csata, valamint a Golden State Warriors - Sacramento Kings ütközet lesznek, de a Dallas és a Memphis meccse sem lesz unalmas az előjelek alapján. Vegyük is sorra, melyik derbit miért érdemes követni!

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers (00:00)

Andrew Bynumot ma elvileg pihentetni fogja a Cavs, de így sem sansztalan Indianában a vendég együttes, pláne, hogy eddig igen hullámzó a Pacers teljesítménye is, bár hozzák a meccseket Frank Vogel tanítványai. A kispadok teljesítményei döntőek lehetnek, ebben Danny Granger hiánya nem segíti a hazaiakat. Mindenesetre az est egyik legjobb meccsének ígérkezik ez.

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls (00:30)

Némi meglepetésre a Sixers veretlenül várja a Bulls elleni ütközetet, de óriási meglepetés lenne, ha megmaradna a makulátlan mérleg a liga talán leggyengébb állományánál a lefújást követően is. Derrick Rose és társai vereséggel nyitottak Miamiban, így pláne kell a győzelem a Thibodeau-legénységnek, vélhetően nem lesz ma kegyelem a chicagóiak részéről.

New Orleans Pelicans - Charlotte Bobcats (01:00)

A Pelicans óriási verésbe futott bele Orlandóban és onnan back-to-back érkezik haza, a Bobcats pedig győztes csata után megy idegenbe, tehát a momentum nem Anthony Davisék oldalán van, ám a realitás inkább egy hazai diadalt sugall. Al Jefferson távollétében azért nagy bravúr lenne a vendégektől egy New Orleans-i diadal.

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies (01:30)

A Dallas tegnap Houstonban vesztett, de nem tett bele túlzottan sok energiát a texasi alakulat a csatába, így nem lenne csoda, ha célba érne saját közönsége előtt az újrakonfigurált Carlisle-legénység. A Grizzliesnél továbbra is vannak gondok a cserepad termelékenységével, ráadásul Marc Gasolék hosszabbításban nyertek 24 órával korábban, tehát a fáradtság faktor is döntő tényező lehet. Nem igazán lehet itt esélyest kikiáltani előzetesen.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors (01:30)

A Bucks óriási fordítás után nyert tegnap Bostonban, a Raptors pedig idegenben kapott ki, ezek alapján otthon célba kellene érnie a Drew-alakulatnak, de Brandon Knight és Luke Ridnour távollétében lehetnek gondjai a játékszervezéssel a Milwaukee-nak. Ám a két együttes eléggé hasonló szintet képvisel és a győzelem leginkább a Gay, Lowry, Valanciunas, DeRozan négyesfogat formáján múlhat a vendégek szempontjából nézve.

Utah Jazz - Houston Rockets (02:00)

A Jazz az utolsó másodpercben kapott ki a Sunstól 24 órával korábban, a Rockets pedig egyébként is nagy falatnak tűnik a lebutított keretű Utah-nak a Patrick Beverley nélkül is igen jól muzsikáló Houstonnal szemben. A palánk alatt mindkét gárda rendkívül masszív, úgyhogy szakmailag csemege lesz ez az ütközet, de meglepő lenne, ha komoly izgalmak maradnának a véghajrára.

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs (03:00)

A Blazers komoly energiákat fektetett a győzelem megszerzésébe Denverben, ez most a rövid érdemi rotáció miatt visszaüthet, de a Tim Duncan nélkül a Lakerst idegenben verő Spurs is hasonló cipőben jár, mint mai riválisa, ráadásul Parkerék most is idegenben szerepelnek. Mindig jó meccset vív egymással ez a két csapat, vélhetően most sem lesz ez máshogy, de idegenben is favorit a San Antonio.

Golden State Warriors - Sacramento Kings (03:30)

Már rögtön az alapszakasz első napjaiban oda-vissza megmérkőzik egymással az összes kaliforniai klub, ami idén minden korábbinál komolyabb színvonalú csatákat jelent, s hiába jegyzik sokkal magasabban a GSW-t, mint DeMarcus Cousinsékat, idegenben sem írható le a Kings, ugyanis valami úgy tűnik, megváltozott Sacramentóban. A Clippers elleni tegnapi hazai vereség persze visszaüthet, de inkább arra tippelnénk, hogy ez a bukta még inkább feltüzeli ma a vendégeket. Harrison Barnes elvileg visszatérhet a Warriorsnál, vele együtt pedig először szerepelhet teljes fegyverzetben a Golden State. Látványos, hajtós összecsapást várunk, ahol meglepetés lenne a Kings sikere, de benne van ebben a párosításban egy szoros csata.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus