Fókuszban Oakland és New Orleans

Ma este kilenc összecsapással folytatódik az NBA alapszakasza, s leginkább a New Orleans Pelicans - Denver Nuggets derbire és a Golden State Warriors - Phoenix Suns csatára összpontosul a legnagyobb figyelem, bár a Minnesota és a Washington összecsapása is izgalmas, színvonalas lehet, valamint nagy kérdés az is, hogy a két New York-i alakulat ma végre megindul-e felfelé. Jöjjön a játéknap beharangozója!

Charlotte Bobcats - Oklahoma City Thunder (01:00)

A Bobcats talán most ejthet egy nagy vadat, de ehhez sok pici extra kell a Walker, Henderson, Jefferson trió elvárható átlagon fölüli produkciója mellett is. A vendégeknél most dőlt ki a sorból Westbrook, akinek helyén a tavaly már többé-kevésbé beváló Reggie Jackson törhet komolyabb babérokra, de így főként számítani fog, hogy mit képes letenni az asztalra az OKC kispadja.

Orlando Magic - Detroit Pistons (01:00)

A Pistons számára is lassan "kuka" lesz a szezon, semmi kiegyensúlyozott átürőerő nincs a detroitiakban, bár a mérlegük - figyelembe véve a keleti középmezőny gyengeségét, hasonló problémáit - nem annyira reménytelenül rossz, hogy ebből ne lehessen még egy jobb PO-helyet kicsikarni. A Magic legyőzése idegenben is kötelező a Cheeks-tanítványoknak, ha akarnak valamit idén, de az eddigi teljesítményt alapul véve azért komolyabb meglepetés sem lenne egy hazai diadal.

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks (01:30)

A Nets Lopez nélkül kell, hogy felálljon a padlóról és most bizony abszolút mélyponton van a brooklyni együttes. Ha a Bucks ellen otthon nem jön össze a siker, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. A nyomás teljes mértékben a hazaiakon lesz, ez lehet az egyébként mostanság jól küzdő Milwaukee egyetlen érdemi esélye ma, bár Larry Sanders visszatérése a palánkalatti elháírásnál sokat jelenthet.

New York Knicks - Toronto Raptors (01:30)

A Knicks is abszolút hullámvölgyben van, Felton és Anthony távollétében két napja 30-cal égett otthon a New York, mely a mostanság elég jól szereplő Torontót fogadja most. A nyomás itt sem a vendégeken van, a tavalyi divízió-győztes a jelenlegi csoportelső ellen meccsel, ami extra presztízst is ad a csatának - akkor is, ha két erősen negatív mutatójú gárdáról beszélünk. Mivel több játékosmozgás is volt a felek között az utóbbi években, ezért pláne érdekes lehet ez az összecsapás.

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards (02:00)

A Minny és a Washington is képes az extra meccsekre, de a kiegyensúlyozottság hiánya és a jó játék győzelemre váltása sok gondot okoz a két szakmai stáb számára, így egymás ellen pláne kiszámíthatatlan mérkőzésről beszélhetünk. Love és Wall védése kulcs lesz, ahogy a pillanatnyi mentális állapot is, főleg ha szoros lesz a hajrá.

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets (02:00)

A Pelicans ma nem vetheti be Eric Gordont, de a Denver most annyira elvesztette a fonalat, hogy otthon inkább favoritnak tekinthető az NOP, bár azt sem árt tudni, hogy ebben a szezonban valamiért jobban fekszik a coloradóiaknak, ha éppen idegenben játszanak és nem számítanak esélyesnek.

Utah Jazz - Los Angeles Lakers (03:00)

A Jazz otthon könnyen elverheti a Lakerst, ha Farmaréknak nem sülnek a kinti dobásaik, ugyanis Nash, Bryant és Blake távollétében nem sok "támpontja" van ennek a gárdának, pláne mivel igazán benti játéka csak az van, amit Gasol és Kaman kreativitása megenged. A másik oldalon viszont Favors és Kanter keménységet és lendületet is hozhat a festékben, ami elég is lehet a diadalhoz a Jazznek.

Sacramento Kings - Miami Heat (04:00)

A Kings egy újabb kiadós verésre számíthat, ha nem kezd el védekezni, a Wade-fel felálló bajnok ugyanis nagyon rossz match-upnak tűnik a scaramentóiak számára, pláne defenzív oldalon. Így hiába DeMarcus Cousins termete és ügyessége bent, nem igazán van olyan faktor, amire támaszkodhatna ma a Malone-legénység, ha a védekezésén nem változtat drasztikus mértékben.

Golden State Warriors - Phoenix Suns (04:30)

A GSW az "idei GSW"-vel meccsel ma, a két gárda sorsa kísértetiesen hasonlít egymáséra, csak egy év különbséggel, ami elég érdekessé teszi ezt a párosítást, ráadásul hátvédben a Curry, Thompson vs. Bledsoe, Dragic harc extra minden tekintetben. A nap talán legizgalmasabb match-upja ez, mindenkinek ajánlott megtekintésre is!

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus