Folytatná a Boston és a Spurs, változtatna a Thunder

A Charlotte-ot fogadják Irvingék - a Bucks látogat San Antonióba - a Clipperst fogadja az OKC - nézzük, hogy mire lehet számítani!

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Az utolsó hat meccséből ötöt megnyert a Detroit, otthon jelenleg bárki ellen jó esélyekkel lép pályára, az Atlanta ellen meg pláne, hiába mutattak fejlődést Schröderék - Clevelandben nyertek, majd a Bostont is alaposan megizzasztották. Ha ezt a támadójátékot tudják hozni, akkor most sem lesznek esélytelenek, de azért a Pistons magasabb játékerőt képvisel, minden posztról érkezhet bármikor húsz pont, Andre Drummond új szintre lépett, Reggie Jackson is nagy formában van, nehéz lesz őket megállítani. Hozzátehetjük, hogy a hazaiak borzasztóan mély kerettel rendelkeznek idén, minden meccsen többen is elő tudnak lépni a cseresorból, az Atlantában ez leginkább csak Marco Belinellire igaz. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

A listavezető Boston mindenki ellen esélyes most, főleg otthon, még akkor is, ha a Hornets egyáltalán nem rossz csapat, és ha a sérülések nem is kímélik a hazaiakat: Al Horford valószínűleg nem játszik, de Jayson Tatum pályára lépése is erősen kérdéses. Pedig ők elöl-hátul meghatározó szerepet töltenek be a Celticsnél, ha egyikük sem játszik, akkor azért gondban lehetnek, valószínűleg kell egy extra teljesítmény Kyrie Irvingtől és főleg az eddig sokszor látott elit csapatvédekezés, különben bajba kerülhetnek. A Charlotte-nak nagyon kellene már egy győzelem, hiszen az előző három mérkőzésüket elveszítették, igaz, Michael Kidd-Gilchrist most valószínűleg játszik, sőt, Steve Clifford szerint kezdeni fog. Nem vár egyszerű este a Bostonra, meg kell fogniuk Walkert, kell valamit kezdeniük (valószínűleg Horford nélkül) Dwight Howarddal, ráadásul zsinórban tíz győzelem után a nyomás is rajtuk van.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

Eléggé zuhan a Pacers, zsinórban négyszer kapott ki a gárda, így most nagyon kellene már nekik a siker - főleg védekezésben kell javulniuk, mert ritkán kapnak 110 pont alatt, ez pedig a Bulls támadógépezete ellen is harmatos teljesítmény. Ennek köszönhetik, hogy az első félidőkben összeszedett előnyeiket rendre leadják, egyáltalán nem stabilak, a Bulls viszont mutatott olyan jeleket, hogy jó irányba indul - Bobby Portis kiválóan kezdte meg a szezont, vele előreléphetnek mostantól. Ők is tudnak nagyon ingadozó teljesítményt nyújtani, így elég nehéz tippelni, Myles Turner mindenesetre úgy fogalmazott a mérkőzés előtt, hogy ez egy "kötelező győzelem" számukra - meglátjuk, hogy ezt be tudják-e bizonyítani a pályán is. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 03:00

Két zuhanó csapatról beszélünk, a Thunder sorozatban négyszer kapott ki, és nagyon komoly gondok vannak a játékkal, míg a Clippers az utóbbi öt meccsből veszített el négyet, ők is csak a jobb kezdésük miatt tartanak előrébb. Az OKC back-to-backet játszik, és az előző találkozó negyedik negyedében már egyértelműen érződött a frusztráltság, Russell Westbrook rengeteget hibázott, erőlködött, ennél most jobban kell játszania neki és az egész csapatnak is. A Clippersnél a védekezést kellene valahogy ismét összekapni, de nagyon nem találják a megoldást, márpedig ha lendületbe jön a Thunder, akkor nagyon nehéz megállítani Anthonyékat - Melo játéka egyébként is kulcs lehet, hiszen alapesetben ő találkozik a pályán Blake Griffinnel, a Clippers vezérével. Rajta nagyon sok múlhat, ahogy azon is, hogy Beverley nélkül mire mennek a vendégek Westbrookkal, Austin Rivers komoly feladat előtt áll - Beverley mellett Teodoszics és Gallinari sincs ott a Los Angelesnél, az OKC viszont egyértelműen fáradtabb lehet. 

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 03:00

Ellentétes irányba mozognak a csapatok, a Spurs sorozatban hármat nyert, a Bucks zsinórban négyet bukott, érdekes mérkőzés lehet ebből. A hazaiak a támadójátékukon tudtak tekerni, és a ponterős cserepadnak köszönhetően feljebb tudtak kapcsolni (108, 112 és 120 pont az elmúlt három találkozón), pont, ami a legnagyobb gondjuk volt, a Milwaukee viszont nem tudott javítani a védekezésen, az előző négy meccsből csak egyszer tartották 110 pont alatt ellenfelüket. Antetokounmpo egymaga nagyon kevés lesz, ugyan nincs rá igazán védője a Spursnek, de a palánk alatt két magas fogja várni, ráadásul azt már többször láttuk, hogy hiába dobál 35 pontokat, ha hátul bizonytalan és pontatlan a gárda, ez semmire sem elég. Kérdés, hogy tudnak-e váltani, illetve hogy a Spurs magasabb szerkezetével, két, a palánknak háttal dolgozó, nagy termetű magassal mihez kezdenek ők, akik fizikálisan jóval gyengébbek, de atletikusabbak, gyorsabbak. Újabb adalék lehet, ha Eric Bledsoe pályára léphet, méghozzá kezdőként. 

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

A Triano-varázs elillant Phoenixben, sorozatban négyszer kapott ki a társaság, és ismét nagyjából azt a szintet hozza, mint Bledsoe-ék kirúgása előtt, sem védekezésben, sem támadásban nem elég hatékonyak jelenleg. A Magicnél Elfrid Payton visszatérésével a jó játék is visszatért, két gyenge meccs után nyerni tudtak a Knicks ellen, azzal a támadójátékkal most is toronymagas favoritok a hátul minden poszton lyukas Sunsszal szemben. DJ Augustin most sem lesz ott, a hazaiaknál pedig centerposzton vannak gondok, Greg Monroe nem bevethető, és Tyson Chandler sem teljesen egészséges. 

Utah Jazz - Miami Heat 03:00

Folytatja idegenbeli túráját a Heat, miután nyerni tudott Phoenixben, ahol egy dobópárbajt sikerült behúzni, az addig kiválóan záró védekezés nem igazán működött, pedig a sikerhez újra rá kell találniuk Dragicéknak. A Jazznél valami eléggé elcsúszott, az előző három meccsüket elvesztették, előtte egyet hosszabbításban nyertek meg, és éppen az erősségüknek számító védekezésük nem elég jó, márpedig túldobni ők ezt a Miamit sem fogják, mindenképpen javulniuk kell hátul. Nagyon jónak ígérkezik a Gobert-Whiteside csata a palánk alatt, ahogy a Rubio-Dragic európai irányítócsatát is érdelődve várhatjuk, ezen a két poszton el is dőlhet a találkozó. 

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 04:00

Ez kötelező meccs a Portlandnek, Damian Lillardék a Memphis elleni egypontos vereség után csak 6-5-re állnak annak ellenére, hogy 11 meccsükből hetet játszottak már otthon, nem hibázhatnak könnyű "ziccereket" saját közönségük előtt. A Netsnél nincs teher, vereségszériájukat lezárták Phoenixben, kemény idegenbeli túrán vannak, nekik nem most kell nyerniük, főleg nem egy, a playoffért harcoló csapat ellen. A vendégeknél többen is sérültek még mindig, de Hollis-Jefferson a hírek szerint már játszhat, Allen Crabbe pedig most tér vissza Portlandbe azok után, hogy nyáron Brooklynba cserélték, benne valószínűleg dolgozik majd némi plusz motiváció McCollumék ellen. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus