Folytatná győzelmi sorozatát a Boston és a Minnesota

Négy mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a játéknap felvezetője. 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 01:00

A liga egyik legjobb és legrosszabb formában lévő csapata találkozik, így bár a Magic lesz hazai pályán, nagy meglepetés lenne, ha le tudná győzni a Minnesotát. Paytonék zsinórban hét vereségnél tartanak éppen és már ligautolsók, felröppentek velük kapcsolatban különböző cserepletykák, míg a Wolves sorozatban öt győzelem után érkezik meg úgy, hogy utolérte a nyugati harmadik San Antoniót. Új sérültek nincsenek egyik oldalon se, így kis túlzással csak a csodában és a Minny könnyelműségében bízhat az Orlando, egyébként ez a találkozó országos kettes. 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 01:30

Nagyszerűen alakulnak mostanában a dolgok a Boston számára, a gárda egy ideje ismét irányba állt és most éppen sorozatban hét győzelemnél tart, eközben a riválisok közül a Cavs szinte behozhatatlan hátrányba került, a Raptors is botladozik, ráadásul a nyugati csapatok sem a legkiegyensúlyozottabbak jelenleg. A Pelicans is nagyon igyekszik, az előző négy meccséből hármat megnyert, és megpróbál feljebb kapaszkodni, de védekezésben nagyon messze van egymástól a két együttes, ez döntő lehet. A matchupok érdekesen alakulhatnak, hiszen a Horford-Baynes párosnak kell majd megtartania Anthony Davist és DeMarcus Cousinst, ez nem lesz egyszerű, de a Celticsnél oldottak meg már nehezebb feladatot is. A sérültlistán a hazaiaknál Jayson Tatumot találjuk, de a hírek szerint ő is ott lesz majd a parketten.

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 03:00

Nagyon kellene ez a meccs a Denvernek, hiszen nincsenek túl jó formában a hazaiak, de saját közönségük előtt azért többnyire jól teljesítenek, míg a Mavs idegenben csak 6-14-et hozott eddig. A Nuggets szoros playoff-harcban van, és ebben az ilyen hazai kötelezőket nem lehet elrontani, a palánk alatt Nikola Jokics okozhat is komoly problémákat Dirk Nowitzkiéknek, de a sikerhez mindenképpen javulniuk kell támadásban - korábban erről voltak híresek, most viszont az utóbbi hat meccsükből ötször a száz pontot sem érték el, ki is kaptak négyszer. A Mavsben megvan a tűzerő, de vendégként azért ritkábban tudják megszórni ellenfeleiket, rajtuk mindenesetre semmilyen teher nincs, nyugodtan játszhatják a játékukat. A szerkezeti változások érdekesek lehetnek, a Denvernél mostanában Jokics négyest játszik Plumlee mellett, és nagyrészt ennek köszönhetik, hoyg nem működik a támadójáték (viszont jobb a védekezés és a lepattanózás), de a Dallas alacsonyabb szerkezete ellen lehet, hogy Michael Malone visszavált a korábbi felállásra.

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

Itt egyik csapat sincs jó passzban, a Suns sorozatban kettő, a Blazers három vereségből érkezik, de a Portlandnek mindenképpen fontosabb lenne a győzelem, hiszen a playoff-harcban nem nagyon ronthat el egy papíron kötelező hazai meccset. Kisebb-nagyobb sérülések mindkét oldalon akadnak, a Blazersnél Shabazz Napier és Evan Turner sem 100%-os, de utóbbi szinte biztosan ott lesz a parketten, míg a vendégeknél Marquese Chriss és TJ Warren sérült, jelen állás szerint egyikük sem léphet pályára. Ez azért a Portland mellett szól, náluk így is megvan a tűzerő, míg a Sunsnál Devin Booker kicsit egyedül maradhat, de ha nem találnak vissza a megfelelő védekezéshez Lillardék, akkor bármi elképzelhető.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus