Fordult a kocka: most a Cavs mosta le a Warriorst

Borzalmasan játszott a Warriors, most mindenki hozta magát a Cavsnél - harminc pont lett közte - 2-1-ről folytatódik majd a nagydöntő.

Nagyot fordult a világ az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének második és harmadik meccse között: ezúttal a Warriors játszott gyengén, a Cleveland viszont parádézott és harminc ponttal verte meg a címvédőt.

Visszajátszás: megérkezett a döntőbe a Cleveland

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 120-90

Hatalmas különbség. Egyrészt a két csapat között is óriási volt a szakadék, másrészt az előző két meccshez képest is rendkívül nagy változás állt be. A Cavs az első percektől kezdve dominált, nagyon hamar tíz pont körüli előnyt épített ki és ez alá az egész mérkőzésen csak pillanatokra engedte be a Warriorst. Kyrie Irving az első negyedben beszórt tizenhat pontot, végül harminc egységgel és nyolc gólpasszal zárt - mellette LeBron James (32 pont, 11 lepattanó, 6 gólapssz), JR Smith és Tristan Thompson is rendkívül jó estét produkált. Nem csak a támadójáték, de a védekezés is megváltozott, Kevin Love hiányában Richard Jefferson került be a kezdőbe, ez a szerkezet pedig nagyon jól működött, így végig kézben tartotta a találkozót a hazai alakulat. 

Nem vette komolyan a GSW. Gyenge támadásokkal, erőtlen védekezéssel nyitott a címvédő és ezen később is csak időszakokra tudott javítani - Draymond Greent nagyon megfogta a Cavs, Klay Thompson és Steph Curry pedig csak egy-egy periódusra tudott fellépni. 17 támadópattanót engedtek a hazaiaknak, ami borzasztóan sok, emellett a 9/33 tripla és a 18 eladott labda is mutatja, hogy nagyon gyengén játszottak. Ugyan a második negyedben felzárkóztak még látótávolságon belülre, a fordulás után ismét ellépett a Cavs, ennél pedig mindenképpen több kell Steve Kerr csapatától két nap múlva, főleg akaratban...

A Cavaliers legjobb dobói: James 32/3, Irving 30/9, Smith 20/15
A Warriors legjobb dobói: Curry 19/9, Barnes 18/6, Iguodala 11/3

A döntő állása: 2-1 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus