Formálódik a Spurs, visszatért Wall, villogott LaVine

Szoros meccsen verte a Jazz a Clipperst, a Knicks pedig a Washingtont - 135-öt dobott a Kings a Maccabinak - B-csapattal állt ki a Cavs.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Charlotte Hornets – Minnesota Timberwolves 98-86

LaVine egyedül. Az első meccsen még kiegyensúlyozott játékot mutatott a Minnesota, most viszont komoly gondokba ütköztek elöl – túlzás nélkül állítható, hogy egy embert kivéve mindenki borzalmasan dobott. A kivétel Zach LaVine volt, aki 28 perc alatt eljutott 30 pontig (13/20 mezőnyből, 4/6 tripla) és egymaga húzta csapatát, így neki, valamint a jó védekezésnek köszönhetően tíz egységgel vezettek is az első negyed után. Innentől azonban a dobóhátvéd extrája már kevésnek bizonyult, Wiggins, Towns, Dunn, Rubio és Muhammad is szörnyű formában tüzelt, így a második félidőben fordított a Charlotte és megnyerte a találkozót.

Biztató a Hornets-pad. Most már csak a térsérüléssel bajlódó Cody Zeller nem lépett pályára a várható aktív rotációból, egyébként teljes volt a keret és nem is játszott rosszul a Charlotte. Ugyan rosszul kezdtek, de ahogy a Walker-Batum páros elkapta a fonalat, illetve ahogy érkeztek a cserék, úgy javultak fel – a kezdőben Kidd-Gilchrist és Hibbert is csak védekezésben volt igazán hasznos, Marvin Williams pedig 9/9 büntetővel tudta csak kompenzálni 0/6 tripláját. A második sorból azonban 17 pontig jutott 4/8 triplával Kaminsky, hasznos és sokoldalú volt elöl-hátul Hawes, Lamb és Sessions pedig a kellő lendületet, valamint a pontokat hozták. Jól nézett ki a kispad, ráadásul Belinelli úgy is lekötötte a védőket és helyet teremtett belül, hogy pontot sem szerzett…

A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 17/12, Lamb 16/6, Walker 15/9
A Timberwolves legjobb dobói: LaVine 30/12, Muhammad 12/3, Wiggins 9, Bjelica 12/3

Detroit Pistons – San Antonio Spurs 81-86

Leonard készen áll az alapszakaszra. A Spursnél a Parker-Green hátvédpár 16 percet töltött parketten, de Gasol, Aldridge és Leonard húsz felett, inkább ezt a triót próbálta összehangolni Popovich. Nem is működtek rosszul, most már a spanyol is eljutott 11 pontig, Aldridge ezúttal inkább védekezésben bizonyított, míg a vezérként játszó Kawhi Leonard jelezte, hogy részéről kezdődhet is a szezon: 20 pontjához csak 11 dobás kellett, leszedett 8 lepattanót, illetve a tőle megszokott szinten védekezett. A találkozó szorosan, de pontszegényen alakult, a Spurs a második negyedben megszerzett párpontos előnyével gazdálkodott – ugyan a Pistons a záró etapban is át tudta venni a vezetést, David Lee-ék végül megszerezték a győzelmet.

Nem volt rossz a Detroit. Reggie Jackson nélkül érthetően nem hozott extra támadójátékot a Pistons, de két fontos statisztikában így is jóval a Spurs fölé nőttek: 54-28-ra (!) nyertek a festékből és 16-8-ra a leindításokból szerzett pontok terén. A gárda motorja most is Drummond volt (17 pont, 13 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk), de a padról beszálló John Leuer (14 pont, 5 pattanó, 5 gólpassz, 2/4 tripla) is rendkívül hasznosnak bizonyult, védekezésben pedig a csapat egésze jól működött – egy kis támadópotenciál hiányzott a győzelemhez.

A Pistons legjobb dobói: Drummond 17, Leuer 14/6, Harris 11
A Spurs legjobb dobói: Leonard 20/3, Gasol 11, Aldridge 10, Lee 10

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 99-93

Kiült az aktív rotáció. James, Irving, Love, Thompson, Shumpert, Andersen, Frye, Dunleavy és Richard Jefferson sem lépett pályára a Cavsnél, így abszolút a cserék cseréi, a rosterhelyekért küzdők kaptak lehetőséget. Az újonc Felder most is bizonyított, még ha a dobásai nem is ültek (15 pont, 6 gólpassz), Cory Jefferson dupla-duplázott, csinált hasznos dolgokat Jonathan Holmes és DeAndre Liggins is, ám az eddig kiemelkedő Jordan McRae nem igazán tudott élni a lehetőséggel. A hátvéd negyven percet játszott, de 1/14-et dobott mezőnyből (ezt javította 10/14 büntetővel), öt gólpassza mellett eladott hat labdát és most lefele lógott ki a gárdából…

Howard megmutatta. A Hawks új centere kihasználta a Cavs hiányosságait és dominált a palánk alatt, 24 perce alatt 26 pontig (11/15 mezőnyből, 4/9 büntető), 8 lepattanóig és 2 blokkig jutott – a kezdőcsapat (Millsap hiányzott) játéka most abszolút rá épült, rengeteget ment be hozzá a labda. A kispadról azonban már nem mindenki volt ilyen hasznos, igazából csak Prince-re, Sefoloshára és az újonc DeAndre Bembry-re lehetett számítani – a második sorral már partiban volt a Cavs, így a kezdők által kiharcolt előny inkább fogyott, mint nőtt atlantai szemszögből.

A Hawks legjobb dobói: Howard 26, Sefolosha 12/3, Prince 10, Muscala 10
A Cavaliers legjobb dobói: Felder 15/3, Holmes 15/9, C. Jefferson 03

New York Knicks – Washington Wizards 90-88

Wall is megkezdte az előszezont. A Wizards vezére most lépett először pályára és 16 percet tölthetett a parketten – ez alatt 11 pontot vertek a New Yorkra, nem mozgott rosszul az irányító kezdésként. Maradéktalanul azonban már a kezdőcsapattal sem lehetnek elégedettek a fővárosiaknál, ugyan Gortat nem hibázott dobást, Porter, Smith, de még Bradley Beal sem játszott igazán jól, sőt, most a padról beszálló Satoransky sem csinált túl sok hasznosat – ráadásul az utolsó percben a cserék több hibát is elkövettek, így végül a mérkőzést is elveszítették.

Anthony-ra és Porzingisre lehet építeni. Ők ketten azok, akik stabilan jól teljesítenek az előszezonban, igaz, a dobásuk nem elég kiegyensúlyozott, de mindig megtalálják a módját, hogyan legyenek a csapat vezérei. Melo most 19 pontig jutott 4/5 triplával, Porzingisnek pedig bár nem ment a távoli (1/6), közelebbről hatékony volt és 15 ponttal, 6 pattanóval, 2 blokkal zárt – rajtuk kívül a Rose helyett kezdő Brandon Jennings lendülete emelhető még ki, bár ő sem dobott jól. A kezdőcsapatok elég hullámzó meccset játszottak egymással, de a nyerőember végül a Knicksnél jelentkezett az addig szinte mindent elrontó Lance Thomas személyében – az utolsó percben négy nagyon fontos pontot süllyesztett el, ami a győzelmet jelentette csapata számára.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 19/12, Porzingis 15/3, Jennings 11/9, Thomas 11/3
A Wizards legjobb dobói: Beal 17/6, O’Bryant 10, Oubre 10

Sacramento Kings – Maccabi Haifa 135-96

Más szint. Az első perctől azt csinált ezen a meccsen a Kings, amit csak akart, nem véletlen, hogy 60% feletti mezőnymutatóval zárták a találkozót Cousinsék. A kezdőcsapat még ennél is brutálisabb hatékonysággal dolgozott, de a fontosabb játékosok a padról beszállva is szinte hibátlan játékot mutattak – ezt a 135 dobott pont is jelzi, ráadásul mindezt úgy, hogy a negyedik negyedben már nem szaggatták az istrángot és azt a játékrészt meg is nyerte a Maccabi…

Ty Lawson összeszedheti magát? A Kings jelenleg (a szezon elején) nem túl erős egyes poszton Collison helyzete miatt, így a veterán, az utóbbi években zuhanórepülést bemutató irányító előtt megnyílhat az ajtó, hogy újra komolyan vegyék a ligában. Az előszezon során eddig többnyire élt is ezzel a lehetőségével, ezúttal is jól mozgatta a csapatot, igaz, a Maccabi természetesen nem feltétlenül mérvadó. A másik kérdés a kezdő négyes poszt (pontosabban Cousins párja) lehet, itt úgy fest, hogy Koufos indul előnyben és Cauley-Stein jöhet a padról, bár utóbbi rendszeresen hasznosabb, főleg védekezésben – ha csak nem lesz ebből small-ball Gay-jel és Barnesszal…

A Kings legjobb dobói: McLemore 18/6, Tolliver 14/9, Cousins 14
A Maccabi legjobb dobói: Simhon 17/9, Famous 14/9, Perez 14/6

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 94-96

Lyles továbbra is hasznos. Az erőcsatár kifejezetten jó előszezont teljesít és ezúttal is bizonyította, hogy bőven használható ebben a keretben Gobert mellett. Favors, Hayward és Burks nem játszott, így bekerült a kezdőbe a két veterán, Joe Johnson és Boris Diaw – utóbbi helyére azonban hamar érkezett Lyles, aki 8 ponttal, 8 pattanóval és nagyon harcos védekezéssel hívta fel magára a figyelmet. Kellett is az ő játéka ahhoz, hogy a Jazz átvegye a vezetést, ugyanis a Hill-Hood hátvédpárost leszámítva sok pozitívumot (egyénileg, mert a csapatvédekezés rendben volt) nem lehet kiemelni most a gárdából, de az már most látszik, hogy irányító poszton valóban hatalmas a javulás az előző szezonhoz képest. Azt azért hozzá kell tennünk, hogy a csapatszinten bedobott 2/14 tripla nem túl fényes…

Ki lesz a kezdő hármas? Eddig többnyire Luc Mbah a Moute kezdett Paul, Redick, Griffin és Jordan mellett a Clippersnél, most viszont Alan Anderson volt fent a meccs elején – nem igazán illett azonban ebbe az ötösbe és a második félidőt már Mbah a Moute kezdte. Esélyes lehet még Wesley Johnson vagy akár Paul Pierce is, de utóbbival, Jamal Crawforddal és a most is 12 perc alatt 14 pontot termelő Marreese Speights-cel már elég ponterős kispad alakulhat ki Los Angelesben, a magasemberre úgy fest, hogy itt is bőven lehet számítani ezen a téren. Végül egy szoros, egylabdás meccs lett a mai, ahol hiába volt fent és dobott kulcsfontosságú pontokat Jamal Crawford, az utolsó támadásnál ellopta tőle a labdát Dante Exum, így győzelemnek örülhetett a Utah.

A Clippers legjobb dobói: Crawford 16/6, Paul 14/6, Speights 14/3
A Jazz legjobb dobói: Hood 17, Mack 12, Hill 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus