Gallinari remek formában tért vissza

A súlyos sérülésből visszatérő denveri dobógép 17 pontot szerzett 15 perc alatt, de csapata kikapott Phoenixben. A Charlotte Stephenson nélkül is verte a Nenét jegelő Washingtont, a Dallas viszont Nowitzki és Ellis hiányában kikapott a Thundertől. Avery Bradley remeklése kevésnek bizonyult a Toronto ellen, a Magic pedig most a Pacerst kapta el. Andrew Wiggins és Anthony Bennett is jól játszott, s Wolves le is győzte a Sixerst. Nézzük, mi történt éjjel!

Charlotte Hornets – Washington Wizards 99-86

Stephenson pihent, Neal villogott. A Charlotte új igazolása átöltözött, de nem lépett pályára (ahogy Gerald Henderson sem), így Gary Neal volt a hazaiak kezdő kettese. Ki is használta a lehetőséget, hiszen 19 pontot rámolt be 6/9-es mezőny- és 3/5-ös triplamutatóval. Most Kemba Walker is hatékonyabbnak bizonyult, hiszen 50%-kal hozott 13 pontot és hat lepattanót.

Pocsék volt támadásban a Washington. Az eddigi meccseken remekül működtek a Varázslók elöl, most abszolút nem jöttek ki a játékaik, igaz, Pierce és Beal alig tíz percet volt pályán (előbbi ez alatt is hét pontot szerzett). John Wallnak azonban nagyon nem ment Walkerék ellen és pontszerzésben a Gortat-Blair páros sem jeleskedett (Nenét pihentették a vendégek). Összességében mindössze 37%-kal dobtak mezőnyből.

A cserék igyekeznek helyet kiharcolni. Jannero Pargo kihasználta a Washington-hátvédek gyengélkedését és Stephensonék pihentetésé és bizonyított – 17 perc alatt gyakorlatilag mindent rádobott és négy triplát is elsüllyesztett, végül 15 ponttal zárt. Mellette a szintén a pad végéről előhúzott PJ Hairston is három triplát értékesített és 13 pontig jutott. A túloldalon Silas játszotta ezt a szerepet, a hátvéd 17 percet töltött a parketten és csapata legeredményesebb játékosa lett 16 egységgel – ő is 4/7 triplát küldött a helyére.

A Hornets legjobb dobói: Neal 19/9, Pargo 15/12, Hairston 13/9, Walker 13/6
A Wizards legjobb dobói: Silas 16/12, Porter 14/6, Pierce 7

Indiana Pacers – Orlando Magic 93-96

Vezér nélkül maradt az Indiana. George sérülése és Stephenson távozása mellett West sem játszott, George Hilltől vagy Roy Hibberttől pedig nem lehet folyamatosan azt várni, hogy húzza a csapatot. Nem is tudták megtenni és bár a kezdőötös minden tagja tíz pont fölé jutott, a padról beszálló Sloan 16 pontja is kevés volt az üdvösséghez.

A festékben jobb volt a Magic. A lepattanózást nyolccal hozták a vendégek, a gyűrű alól érkező pontok tekintetében pedig tízzel bizonyultak jobbnak – elsősorban Vucsevics, Harris és a padról dupla-duplát szállító Kyle O’Quinn révén. Ugyan összesen két hármast értékesítettek Ridnourék, a belül meglévő dominancia miatt 48%-kal tüzeltek mezőnyből, a Pacers viszont 40% alatt maradt, ez jelentette a különbséget.

Tragikus a Pacers-pad. Ugyan Miles és Allen a kezdőben kapott szerepet, társaik botrányosan teljesítettek a második sorból. Scola, Mahinmi és Copeland, akik tavaly minőségi rotációt jelentettek, együttesen nyolc pontot tettek hozzá, ráadásul 2/17-es mezőnymutatót sikerült összehozniuk – pedig Scola például 26 percet volt pályán.

A Pacers legjobb dobói: Sloan 16/9, Hibbert 13, G.Hill 11/9, Miles 11/6
A Magic legjobb dobói: Harris 16, O’Quinn 13, Vucsevics 12

Toronto Raptors – Boston Celtics 116-109

Bradley szárnyalt, Smart szenvedett. A hátvédpáros ellentétes utat járt be, előbbi 4/5 triplát süllyesztett el és 22 pontjával húzta a Bostont, az újonc viszont horribilis dobásokat mutatott be és végül 2/8-as mezőny- ill. 1/7-es triplamutatónál állt meg. Ugyanakkor kiosztott hét gólpasszt, de a padról érkező Thornton 19 egysége és négy hármasa most többet ért.

Mindenkinek ment a Raptorsban. Az eddig jól működő bostoni védekezést gond nélkül szedték szét a hazaiak, 50%-kal dobtak mezőnyből, a kezdőötösből csak Ross nem érte el a tízet – nem csak Lowry és DeRozan termelte a pontokat, bár mindketten 18 egységet tettek hozzá. Sőt, a padról beszállva remekelt (17 pont, 7/11) Patterson és Vasquez (13 pont, 3/3 tripla) is, Lou Williams pedig a legjobbkor hozott össze egy 2+1-es játékot a hajrában.

Extra dobóformát mutatott mindkét fél. A Raptors mellett a Celtics is majdnem 50%-kal célzott, de ami igazán megsüvegelendő, az a triplamutató, a vendégek kerek 50%-kal dobtak innen 14 hármast, a Toronto pedig 52%-kal 12-őt, gyakorlatilag (Smartot leszámítva) mindenki berámolta a maga kinti dobásait.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 18/6, Lowy 18/6, Patterson 17/9
A Celtics legjobb dobói: Bradley 22/12, Thornton 19/12, Bass 14

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 116-110

Wiggins és Bennett is hasznos volt. A két, Clevelandből érkező 1/1-es agresszíven játszott, az idei toppick 11 pontot szerzett fél óra alatt, Bennett pedig a padról beszállva izmozott össze magának 13 pontot 8 lepattanó mellett. A betörésekből, gyűrű alatti játékból operáló Wiggins élvezte Rubio komponálását, aki nyolc pontja mellett kilenc gólpasszt is kiosztott, igaz, eladott hat labdát.

A Wolves-pad működött. LaVine 15 ponttal és agresszív játékkal jelentkezett bő húsz perc alatt, Mo Williams pedig extrát hozott, 19 egysége mellett hat lepattanóval és hét gólpasszal is segítette csapatát – sokszor Rubióval párban voltak fent. Budinger is Dieng is jól illeszkedett a rotációba, hasznosan töltötték idejüket, viszont meglepetésre más nem jutott szóhoz – sem Barea, sem Kevin Martin, sem Turiaf, összesen tíz játékos kapott játékidőt.

Shved bizonyított volt csapata ellen. Minnesotában nem kapta meg igazán a lehetőséget Rubióék mögött, Phillyben irányítóként számolnak vele – ezúttal kezdőként hét pontja mellett négy lepattanót és hat gólpasszt jegyzett, jól mozgatta csapatát és hasznosnak bizonyult. Hátvédtársa, Wroten viszont csendesebb volt az eddig megszokottaknál, a korábban vezető pontszerző kettes ma nem vállalt sokat, tíz pontig jutott.

A Timberwolves legjobb dobói: Williams 19/9, LaVine 15/3, Brewe 14
A 76ers legjobb dobói: Sims 17, Davies 13/3, Gordon 12, McDaniels 12/6

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 109-118

Két sérülés is történt. Először az új dallasi egyes, Felton tört be az alapvonalon és a felugrás után rosszul ért talajt – a bokája kissé kifordult, de a röntgen nem mutatott ki semmi komoly gondot. A túloldalon Reggie Jackson akrobatikus ziccere után huppant keményet a talajon és a jobb vállát fájlalta, még nincs konkrét információ vele kapcsolatban.

Steven Adams ismét bizonyít. Az új-zélandi centert tavaly is sokan akarták megverni, hát még ha ilyen eredményesen is játszik. Legutóbb is szórta a pontokat a festékből, most szép kosarakkal 19 pontig jutott gyakorlatilag hiba nélkül (8/9 mezőnyből, 3/3 büntető), ráadásul hátul is jeleskedett, négy labdát szerzett, emellett három dobást is blokkolt.

A vezérek nem sokat voltak pályán, Lamb nagyot javult. Durant és Westbrook 17:56-ot töltött játékban, Ibaka semmit, előbbi kettő így is túljutott a tíz ponton, amíg játszottak, dominálták a labdát. Jeremy Lamb borzalmas mezőnymutatót hozott legutóbb és bár ez sokat most sem javult (6/15), de 19 pontja mellé 11 lepattanót és négy gólpasszt is hozzátett, összességében a 21-et szóró és ezzel a Thunder legjobb pontszerzőjévé váló Morrow mellett ő vezette a második sort.

Most nem volt igazi vezér a Dallasban. Sem Nowitzki, sem Monta Ellis nem játszott, a hazaiak ennek megfelelően csak 41%-kal dobtak mezőnyből és nem volt, aki húzza őket. Chandler Parsons jól játszott, de pont a dobás nem ment neki, Jameer Nelson sem tudott a csapat élére állni és a kispadról sem érkezett senki, aki kézbe vette volna a mérkőzést.

A Mavericks legjobb dobói: Aminu 14/3, Crowder 14, Jefferson 13/6
A Thunder legjobb dobói: Morrow 21/12, Adams 19, Lamb 19/6

Phoenix Suns – Denver Nuggets 97-89

Danilo Gallinari visszatért. Az olasz kiscsatár hosszú sérülése már a múlté, a cserepadról beszállva negyedórát kapott, ezt azonban bőségesen kihasználta, hiszen 5/9-es mezőnymutatóval, két triplával 17 pontot rámolt be ennyi idő alatt és csapata legeredményesebb játékosa volt ezen az estén. Betörésből, izmozásból, tempóból és hárompontosból is eredményes volt, ráadásul hét kiharcolt büntetője is mutatós.

Elmaradt a hátvédek közti pisztolypárbaj. Kicsit sem domináltak a kisemberek, sőt, a Denvernél Afflalo pont nélkül maradt, bár Lawson nem volt rossz, ő is csak negyedórát játszott. A Sunsnál Goran Dragic 12 pontja nem fest rosszul, de sem Bledsoe, sem Thomas nem elsősorban a pontokért felelt, inkább próbáltak irányítani, másban hasznos lenni.

Mozgov megint hozta magát. A center a Thunder ellen hibátlan mutatóval dobott húsz pontot, most 4/6-ot hozott össze mezőnyből és mind a hat büntetőjét értékesítette, így járt 14 egységgel 22 perc alatt. Sem Faried, sem Hickson, sem McGee nem lépett pályára, így kedvére garázdálkodhatott a festékben, bár igazán sok labdát nem kapott, képességeit ismét bizonyította.

Nurkic építi a renoméját. Jusuf Nurkic korábban is hasznosan játszott a Denverben, ma 25 perc alatt nyolc pontja mellett 12 lepattanót kaparintott meg (négy támadó), az újonc bosnyák center jó eséllyel pályázik egy aktív rotációs helyre.

A Suns legjobb dobói: G. Dragic 12, Mark. Morris 12/6, Green 11/3
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 17/6, Mozgov 14, Nurkic 8, Harris 8/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus