Garnett visszatér Minnesotába

A Wolves ikonja debütál régi-új csapatában - Nyugaton Rockets-Clippers és Blazers-Spurs rangadókat rendeznek - Atlantába látogat a Dallas

Orlando Magic – Miami Heat 01:00

Goran Dragic már otthonosan mozgott második Heat-meccsén, és a teljes Miami viszonylag jól festett támadásban Bosh nélkül is – idei legtöbb pontjukat dobták és úgy tűnt, minden a helyén van. Ezt ma idegenben is bizonyítaniuk kell, méghozzá a védekezésben óriásit javuló és új trénerével eddig pozitív mérleggel álló Magic ellen – utóbbi három meccsüket megnyerték Paytonék úgy, hogy átlagban 90 ponton tartották ellenfeleiket. A hátvédpárosok csatája is döntő lehet, hiszen a Wade-Dragic duó kimondottan erős, ugyanakkor Payton és Oladipo is hatékonyan dolgozik – védekezésben utóbbi páros hatékonyabbnak tűnik. Szintén perdöntő lehet a centerposzt, hiszen a hazai támadójáték alapja a dupla-dupla gyáros Vucsevics, őt veheti kezelésbe és gyűrheti a palánk alatt Whiteside – nála több pattanót január 25-e óta csak DeAndre Jordan kaparintott meg.

Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 01:30

A toronymagasan keleti első Atlanta az utóbbi hét meccsből négyet is elveszített és előjöttek a gondok – a lepattanózás, esetenként a védekezés és nagyon magas szintű passzjáték nélkül a pontszerzés sem igazán ment. Ezen most már kezdenek túllendülni, de a Dallas ellen így is ők az esélyesebbek hazai pályán – igaz, Jeff Teague játéka kérdéses. A vendégek támadójátéka szintén remek még úgy is, hogy Rondóval akadnak gondok – Carlisle tegnap fegyelmezési célzattal le is ültette, de a hírek szerint ma ő lesz a kezdő. A csapatok között elsősorban védekezésben van különbség, a texasiak ebben nem igazán remekelnek egyelőre, míg a Hawks nagyon kevés pontot kap, amikor megfelelő intenzitással játszik – hazai pályán, egy rangadón miért ne játszanának így. Ugyanakkor a pattanózással tényleg gondjaik vannak, Tyson Chandler és a remekül kezdő Amare Stoudemire sokat tehet a Dallas győzelméért.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

Isaiah Thomas két 21 pontos meccsel mutatkozott be Bostonban, és vele mindenképpen stabilabb lehet a csapat támadójátéka – ma különösen villoghat, hiszen a Knicks ezen a poszton teljesen reménytelen, főleg védőoldalon. Igaz, nagyjából mindenhol sansztalan ma a New York, Anthony sérülése és Stoudemire elcserélése után nem sok húzóember maradt a keretben, jelenleg már a támadójátékukban sem lehet bízni. A Celtics még harcban lehet a keleti playoffért, de ehhez az ilyen meccseket kötelezően hozni kell – Sullinger nélkül jobb híján a periméterről. A Thomas-Bradley-Turner-Smart sor kellően masszívnak tűnik a sikerhez még akkor is, ha ebben a párosításban az utóbbi öt meccsből négyet elveszítettek hazai pályán.

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 02:00

Derrick Rose sérülése már-már megszokott dolog, talán nem is érte teljesen váratlanul a Chicagót – ennek ellenére kezdő irányító nélkül nincsenek egyszerű helyzetben. Az is igaz, hogy itt az utóbbi években minden egyes jól teljesített, Brooks és Hinrich alighanem meg is oldják a problémákat, kezdésként rögtön a kőkemény védekezéssel és Mo Williamsszel felálló Charlotte-ot kell. Pau Gasolra nem igazán látni a vendégek megoldását, de a periméteren rendkívül agresszívek Kidd-Gilchristék, nehéz este elé néznek Butlerék. Az utóbbi mérkőzéseken sem igazán ment a kezdő ötösnek, általában a padról jött valaki, aki hozta az extrát, kérdés, ma is meglesz-e ez a plusz. A Charlotte esélye a jó védekezés és Williams, Stephenson használhatatlan pontszerzésre, Al Jeffersonnak pedig nagyon nehéz dolga lesz Noah-ékkal szemben.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 02:00

A játéknap nyugati rangadóját Texasban játsszák, ahol a Houston próbálja bizonyítani, hogy most éppen felül vannak az idei folyamatos hullámvasútjukon. James Harden káprázatos formában van, de rajta kívül nincs igazán opció most a hazaiaknál, Howard sérült, Arizáék pedig nem tudnak konstans jó dobóteljesítményt hozni. Howard sérülése most DeAndre Jordannak jön jól, a center tarthatatlan a gyűrű alatt és kulcsszerepe van abban, hogy a csapat 4-2-re áll Blake Griffin nélkül és abban is, hogy ennyi helyük van a kinti dobóknak az utóbbi meccseken. Alapvetően a Clippers van jobb formában, különösen ami a támadójátékot illeti (főleg ha a Rockets jelenlegi védekezéséhez mérjük), és az utóbbi öt houstoni meccsükből meg is nyertek négyet, de nincs emberük James Hardenre, így pedig egy pillanatig sem gondolhatják magukat igazán esélyesnek - azt is hozzá kell tenni, hogy Hardennek a leggyengébben a Clippers ellen megy, igazán jó védő nélkül is pocsékul dob ellenük a Rockets sztárja.

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 02:00

A sors fintora, hogy Carter-Williams pont a Philadelphia ellen mutatkozhat be új csapatában – a tavalyi Év Újoncát a deadline napján elcserélték a Buckshoz, és jó esély van rá, hogy ma végre mezt is ölthet magára. A Milwaukee elbukta előző két meccsét (pont egy irányító hiányzott nagyon…) azok után, hogy előtte tízből kilencet nyertek, és most hazai pályán mindenképpen kötelező számukra a győzelem – a Sixers jelen állapotában nem képes 48 percig jól kosárlabdázni. Ugyan Covingtonék a Heat ellen jól néztek ki támadásban, Antetokounmpóék védekezése más kategória, nincs igazán hiányposztjuk sem, bő a rotációjuk, és ideális alkalom számukra ez a mérkőzés egy újabb győzelmi széria indításához.

Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 02:00

Eljött a pillanat: a hírek szerint Kevin Garnett ma a pályán is visszatérhet korábbi csapatához és újra felhúzhatja a Timberwolves mezét. Az ő szerepe, mentalitása és tapasztalata rengeteget segíthet a fiatal tehetséggel teletömött Minny-nek, ráadásul kicsit talán összekaphatja a védekezést is – ugyan támadásban már jól teljesít a Wolves, hátul továbbra sem tudnak igazán összeállni. Garnett már le is teremtette edzésen Nik Pekovicsot, mindenképpen érdekes lesz látni őt ma a pályán. A Washington katasztrofális formában van, bár tegnap mutattak már életjeleket, végül vereséget szenvedtek ismét, és megállíthatatlanul zuhannak tovább lefelé. Bradley Beal nem bevethető, viszont Paul Pierce játszani fog tegnapi kisebb térsérülése ellenére – nagyon kellene számukra a győzelem, de nincsenek könnyű helyzetben.

New Orleans Pelicans – Brooklyn Nets 02:00

A Pelicans váratlanul hatékonyan játszott legutóbb három alapembere, Anthony Davis, Ryan Anderson és Jrue Holiday nélkül is, nagy hajrával verték meg a Torontót, így még mindig harcban vannak a nyugati rájátszásért. Ráadásul a hiányzók mellett Tyreke Evans is csak 12 pontot átlagol 32%-kal az elmúlt négy találkozón, de Eric Gordon és a kispadról beugró játékosok eddig pótolták Daviséket. A Nets ízekre szedte a festékben a Denvert, a három hátvéd+Joe Johnsonos rendszer remekül működött a magára találó Deron Williamsszel, Alan Andersonnal és az újonc Markel Brownnal, ráadásul Thaddeus Young is hozza eddig, amiért leigazolták. Alapvetően jobb formában van a Nets és kérdéses, hogy a New Orleansnál lesz-e ma is valaki, aki extrát tud hozni a kispadról – az viszont biztos, hogy Jack is visszatér a vendégekhez, igaz, egyelőre csak limitált percekkel.

Denver Nuggets – Phoenix Suns 03:00

Mindkét csapat nyeretlen még a deadline óta és mindkét csapat komoly mélyrepülésbe, vagy inkább szabadesésbe kezdett, ami különösen a Phoenix esetében érthetetlen. A Nuggets védekezése tökéletesen alkalmatlan NBA-mérkőzések megnyerésére, mintha pályán sem lennének a festékben, ezt pedig minden épkézláb csapat ki is használja – utóbbi 18 meccsükből 16-ot el is veszítettek. A Suns irányítói kiárusítása után sem esett vissza támadóoldalon (116,3 pont), de védekezésben egyelőre szintén nem ütik meg az átlagos szintet, ami pontháborút vetítene előre, ha a Denver képes lenne érdemi támadójátékot összerakni. Mivel ez nincs így (85,7 pont/meccs), a találkozó egyértelmű esélyese a ponterős, sokoldalú Suns – ráadásul a hazaiaknál Faried sem teljesen egészséges és Wilson Chandler játéka is kérdéses.

Utah Jazz – Los Angeles Lakers 03:00

A Jazz a 6-19-es rajt óta hihetetlenül összekapta a védekezést, azóta 15-15 a mérlegük és 93,4 kapott pontjuk a legkevesebb az NBA-ben ebben az időszakban – az elmúlt öt meccsből négyszer tartották 90 ponton vagy ez alatt ellenfeleiket. Rudy Gobert a liga legjobb gyűrűvédő játékosává nőtte ki magát villámgyorsan, de a csapatvédekezés is rendben van, miközben elöl a Burke-Hayward páros hozza a pontokat. Az ilyen stílusú csapatok ellen abszolút nem megy a Lakersnek, az arany-lilák ráadásul egészen más szintet képviselnek ma és a franchise történetének leghosszabb idegenbeli vereségsorozatát nyújtják éppen. Ugyan a Bostont hosszabbításban le tudták győzni, a 35% körüli dobóteljesítmény ma borzasztóan kevés lesz, Favorsék pedig meg fogják találni azokat a pontokat elöl, ahol megnyerhetik a mérkőzést – más kávéház most a Jazz.

Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 04:00

Jeff Green megérkezése óta mintha minden a helyére került volna a Memphisnél, stabilan a liga egyik legjobb csapatát alkotják – azóta 18 meccsükből 15-öt megnyertek. Green amellett, hogy támadásban is fontos szereplő, védekezésben is jól illeszkedik a gépezetbe és ma is fontos feladata lesz: a húsz pont körül átlagoló Rudy Gay-t kell megfognia. Ha a szerkezeteket nézzük, borzalmas opció a Grizzlies a Sacramento számára, hiszen két igazi fegyverére, Gay-re és Cousinsra a tökéletesnél is jobb opciói vannak védekezésben a vendégcsapatnak – főleg úgy, hogy csapatként is remekel a Memphis, 91 pont körül kapnak csupán átlagban. Marc Gasolék dominanciája általános ebben a párharcban, 88 pontot kapnak átlagban az utóbbi kilenc meccsen a Kingstől és mindegyiket meg is tudták nyerni – hasonlóra számíthatunk most is.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 04:30

A Spurs tavalyi sikerességéhez nagyon fontos volt, hogy jól szerepeljenek idegenben és a liga egyik legjobb csapata volt a San Antonio saját pályájától távol – most viszont csupán 14-15-ös mérleget tudnak felmutatni Parkerék, amint kimozdulnak az AT&T Centerből. A címvédő még nem nyert az All-Star szünet óta, legutóbb a Utah is magabiztosan lépte át őket – igaz, a Jazz éppen a Portlandet is leverte könnyedén. A Blazersnél elég visszafogottan mutatkozott be Arron Afflalo, ígérete szerint ma már jóval agresszívebb lesz, amire nagy szükségük is van Lillardéknak. LaMarcus Aldridge pályára léphet ma legutóbbi pihenője után és neki általában nagy meccse van Duncanék ellen – akárcsak Lillardnak, aki 43 pontos karriercsúcsát is Popovich csapata ellen jegyezte. Egyik fél sincs jó formában (a Portland utóbbi 17 meccséből 11-et elveszített), de a hazai pálya mindenképpen a Blazers mellett szól, főleg úgy, hogy a Spurs már időtlen idők óta idegenbeli túrán van.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus