Gobert-t nem tudta tartani a Memphis

Gobert parádéjával verte a Jazz a Memphist - vége a denveri böjtnek - gálázott a Cleveland - kulcsemberek nélkül is nyert a Bulls

Rudy Gobert karriercsúcsával a Jazz nagy meccset tudott nyerni Memphisben, a Cleveland pedig a visszatérő Kyrie Irvinggel lemosta a Bostont az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keddi játéknapján. Kulcsemberei nélkül is nyerni tudott a Chicago, a Houston viszont a hajrában elbukott James Harden nélkül Atlantában. A Kings 38 pontos verést mért a New Yorkra, a Denver pedig hathetes böjt után újra mérkőzést nyert – jöjjenek a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

New York Knicks – Sacramento Kings 86-124

Nem voltak egy súlycsoportban a felek. Némi meglepetésre visszatérhetett DeMarcus Cousins, a Sacramento pedig az első pillanattól kezdve más szintet képviselt, mint a New York – már az első negyedben meglógtak 16 ponttal. A különbség folyamatosan nőtt, a harmadik negyed elején véghezvitt 27-9-es Kings-futást követően 44 egységgel jártak előrébb a vendégek – a végül 38 pontos vereség a legnagyobb a Knicks nem túl fényes szezonja során.

Cousins megoldotta a gondokat? Más dimenziót képvisel a Sacramento vele, mint nélküle, ma az egész gárda nagyobb intenzitással kosarazott – persze az sem elhanyagolható, hogy a center 22 ponttal és 10 lepattanóval jelentkezett. Mellette Gay és McLemore is elérte a húszat, de úgy fest, hogy Derrick Williams is állandósítani tudja jó formáját – ezzel szemben a vendégeknél Shved 15 pontján kívül nem nagyon lehet minek örülni, a kezdő ötösből még a nyolc egységet sem érte el senki.

A Knicks legjobb dobói: Shved 15, Larkin 13/3, Smith 13
A Kings legjobb dobói: Gay 25/9, Cousins 22/3, McLemore 20/6

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers 104-103

Williams és Jefferson érzik egymást. A nemrég megszerzett irányító és a klasszis center remekül működnek együtt, Williams 22 pontot és 8 gólpasszt átlagol eddigi hat Charlotte-meccsén és Jeffersonnak is megvan a helye – ketten együtt ma 41 pontot szórtak be, a center 16 pattanót, a veterán egyes pedig 13 gólpasszt tett mellé. Az utolsó percekben is jól működött az összjátékuk, Williams kulcsfontosságú hármasa biztosította be a győzelmet a hazaiak számára, de ebben nagy szerepe volt a 21 ponttal záró és a negyedik negyedben remeklő Gerald Hendersonnak is.

Hiányzott némi erő a festékből. Igazán domináns center nélkül nem nagyon tudott mit kezdeni Jeffersonnal a Lakers és bár Boozer dupla-duplázott, rajta kívül pontszerzésben sem volt faktor senki a magasemberek közül. Ugyan a Lin-Clarkson duó berámolt 44 egységet és a támadójátékuk így is meglepően jó volt (Nick Young nem léphetett pályára), a védekezésük, különösen a hajrában nem ért győzelmet – Lin triplája a végén már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A Hornets legjobb dobói: Jefferson 21, Henderson 21/6, Williams 20/6
A Lakers legjobb dobói: Lin 23/9, Clarkson 19/3, Boozer 15

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 110-79

Könnyed ujjgyakorlat. Már az első negyedet 13 ponttal nyerte a Cleveland, félidőben 25-tel, a harmadik negyed végén pedig már 42-vel vezettek a hazaiak. Irving 18 egységgel tért vissza, James pedig 27-ig jutott 26 perc alatt – bár a Cavs statisztikája kicsit romlott a záró etapban, elképesztő fölényben játszották végig a találkozót.

James megelőzte Allent. A négyszeres MVP egy ziccerrel lehagyta korábbi csapattársát, Ray Allent az NBA örök pontlistáján és fellépett a 21. helyre – LeBron jelenleg 24.508 pontnál jár és elmondta Allenről, hogy rengeteget tanult tőle az előző két szezonban.

Ma Thomas sem segíthetett. A Boston új irányítója 21 pontot átlagol érkezése óta, ma neki sem volt esélye, mindössze 11 egységig jutott – amellett, hogy a pontszerzéssel finoman szólva hadilábon álltak a vendégek, hátul sem tudtak mit tenni a James-Irving párossal, így kezdenek ismét távolodni a keleti playofftól.

A Cavaliers legjobb dobói: James 27, Irving 18/6, Love 12/6, Smith 12/6
A Celtics legjobb dobói: Bass 15/3, Thomas 11, Young 9/6

Atlanta Hawks – Houston Rockets 104-96

Nagyot hajrázott a Hawks. A Harden nélkül is remeklő Rockets eléggé meglepte Millsapéket és rögtön a találkozó elején meglépett – méghozzá annyira, hogy még a félidő előtt 18 pontos előnyt épített ki. Innen kezdte meg a hajrát az Atlanta, de a harmadik negyedben még tartották magukat a vendégek, hogy aztán a záró etapban fogyjon el belőlük az erő. Négy és fél perccel a vége előtt Teague hármasával átvette a vezetést az Atlanta és bár erre még válaszolni tudott a Houston, a Horford-Millsap páros kosaraival behúzta a győzelmet a ligaelső.

Harden nélkül is jó volt a Rockets. A kezdőben Jones és Motiejunas volt nagyon hasznos, a padról pedig Josh Smith és Jason Terry szállították a pontokat – Smith-t egyébként majdnem minden labdaérintésénél „büntette” a közönség. Azonban ahogy telt az idő, úgy fogyott el a vendégek ereje, a gyorslábú Teague-Schröder párossal már nem tudtak mit kezdeni a negyedik negyedben, ahogy Horforddal sem – a hajrában hiányzott igazán Harden, ráadásul az sem hétköznapi náluk, hogy csupán kilenc büntetőt harcoljanak ki.

A Hawks legjobb dobói: Teague 25/6, Horford 18, Millsap 16, Schröder 16/6
A Rockets legjobb dobói: Terry 21/12, Jones 18, Motiejunas 14/9, Smith 14/6

Chicago Bulls – Washington Wizards 97-92

Szoros lett a hajrá. Bár tíz-tizenkét ponttal is vezetett a Chicago, az utolsó percekben felzárkózott a Wizards, sőt, Porter kettese után Beal egyenlíthetett volna, ám a hármasa kimaradt. Bő fél perccel a vége előtt aztán Mirotic, majd Pau Gasol is büntetőzhetett, ez után pedig nem maradt a vendégeknek ideje egyenlíteni – a kulcs Gasol játéka volt, őt egy támadópattanó megszerzése után faultolták nyolc másodperccel a végső dudaszót megelőzően.

A kezdő hátvédsor nélkül is megy. Rose, Butler és Gibson sem léphetett pályára, ennek ellenére gyakorlatilag végig kézben tartotta a mérkőzést a Bulls. Aaron Brooks hozta a pontokat kintről, a Gasol-Mirotic duó pedig kifejezetten remekelt – nagy kérdés, hogy egy ekkora kincset, mint Mirotic, miért jegel Thibodeau, amikor Gibson egészséges. A fővárosiaknál igazán csak a Wall-Pierce páros volt faktor, de bár a hajrá szoros lett, hiányzott Beal hasznos játéka – a dobóhátvéd csak 6/18-cal célzott mezőnyből és mind az öt triplakísérletét elrontotta.

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 23/9, Brooks 22/6, Gasol 20
A Wizards legjobb dobói: Wall 21/3, Pierce 16/12, Beal 13

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 82-93

Gobert tarthatatlannak bizonyult. Azt tudhattuk előre, hogy fizikális, pontszegény mérkőzésre van kilátás és azt is, hogy a palánk alatt dőlhet ez a győztes kiléte – úgy néz ki, ezt Rudy Gobert is tudta. A francia center óriási estét produkált, 15 pontja mellett 24 lepattanót kaparintott meg, nem mellékesen óriási szerepe volt abban, hogy a Gasol-Koufos páros (Randolph betegség miatt hiányzott) 9/25-öt szenvedjen össze mezőnyből. Gobert 24 pattanója egyébként karriercsúcs, de a Grizzlies ellen még soha nem szedett le ennyit senki a franchise történetében.

A nagyszünet után ihletett formában játszott a Jazz. Az első félidőben még inkább a Memphis akarata érvényesült, a fordulás után azonban szinte nem tudott hibázni a vendégcsapat – innentől 64%-kal tüzeltek mezőnyből, Hayward egymaga 7/10-et dobott, Gobert pedig csak egyetlen dobást hibázott. Erre nem tudott mit lépni a Grizzlies, ők továbbra is szenvedtek támadásban, Mike Conley is elfogyott, nem tudták tartani a lépést a Jazzel.

A Memphis legjobb dobói: Lee 18/6, Gasol 17, Adams 13/3
A Jazz legjobb dobói: Favors 21, Hayward 21, Gobert 15

Denver Nuggets – Milwaukee Bucks 106-95

Shaw volt a fék? A Denvertől kirúgták a minősíthetetlen csapatot működtető Brian Shaw vezetőedzőt és kinevezték (egyelőre) Melvin Huntot, a csapat pedig azonnal másik arcát mutatta. Hatalmas intenzitással és akarattal léptek pályára Lawsonék, ez pedig rögtön felpörgette a játékukat – az irányító mellett Faried is dupla-duplázott, Gallinari pedig 26 pontot rámolt be. A hajrában is hozták ezt az energiát, a Bucks minden felzárkózási kísérletét visszaverték, Gallinari negyedik triplája pedig lezárta a találkozót – hat hét után tudott ismét meccset nyerni a Nuggets…

Meglepő pofon. Szinte végig hátrányban játszottak a vendégek, akiknél Antetokounmpót és Iljasovát leszámítva mindenki pontatlanul kosarazott – Middleton például 6/20-as, Carter-Williams 4/11-es, Bayless 2/8-as mezőnymutatót szenvedett össze. Eléggé meglepte őket az a hőfok, amin égett a Denver, védekezésben sem pörögtek fel igazán, a 40%-os mezőnymutató pedig magáért beszél – ezzel zsinórban ötödik mérkőzésüket bukták el Denverben.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 26/12, Lawson 16/6, Faried 14
A Bucks legjobb dobói: Iljasova 21/9, Middleton 20/9, Antetokounmpo 19/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus