Gordon nyerte a tripladobót, Robinson III a zsákolót

A ma hajnali All-Star szombaton Kristaps Porzingis nyerte a Skills Challenge ügyességi versenyt, Eric Gordon "túlórában" verte a Kyrie Irvinget a tripladobón, Glenn Robinson III pedig behúzta a zsákolóversenyt - lássuk a részleteket!

A D-Liga All-Star meccsén Kelet 105-100-ra verte Nyugatot, az MVP pedig a győztestől a 18 pontig, 12 gólpasszig és 7 lepattanóig jutó Quinn Cook lett. A D-Liga tripladobó versenyén Scott Wood diadalmaskodott a Santa Cruz Warriorstól 23 ponttal a döntőben, míg a zsákolóversenyen az Iowa Energy játékosa, Troy Williams győzött, miután a fináléban 85 pontot kapott.
 

Az ügyességi versenyen ugyanaz volt a szabály, mint eddig - egy kis szlalom, majd egy passz után ziccer a másik oldalon és tripla megint a másik oldalon. Az első körben Gordon Hayward John Wallt a dobásnál verte meg, Isaiah Thomas pedig Devin Booker ellen győzött, miután a phoenixinek gondjai voltak a passzal. A nagyok ágán Kristaps Porzingis DeMarcus Cousinst verte meg azzal, hogy a negyedik dobása már jó volt, Nikola Jokic pedig első tempóját beverte, így hátrányból fordított Anthony Davis ellen.

Az elődöntőben a "kicsiknél" Hayward legyőzte Thomast, miután mindkettejüknek gondjai voltak a végén a tempóval, csak hatodjára tudta a Jazz játékosa beszórni a labdát, de ez is elég volt. A nagyoknál Jokicnak nem ment a passzolás, így Porzingis nyert, miután épphogy korábban, de a második dobását beszórta kintről a végén elsőre pontos, de későn ébredő Jokic ellen. A fináléban aztán a tavalyi döntőhöz hasonlóan ezúttal is a nagyok voltak a jobbak, Porzingis és Hayward fej-fej mellett haladtak, de a végén a New York Knicks lett csillaga bedobta az első tripláját, míg Hayward nem. Ezzel Kristaps Porzingis nyerte a Skills Challenge ügyességi versenyt.


A tripladobóversenyen erősen kezdtek az indulók, Kemba Walker 19 ponttal nyitott, Kyrie Irving pedig 20 ponttal folytatta (az utolsó 15 dobásából 10 bement). Wes Matthews 11 pontja után Eric Gordon 24-et szórt (az első négy helyről 4/5-ös mutatója volt), így Nick Young 18 pontja már kevés volt ahhoz, hogy a döntőbe jusson. CJ McCollumnak középről nem ment (1/5 volt a középső három hely mindegyikéről), 10 pontig jutott, Kyle Lowry pedig még addig sem, 9 pontot szerzett. Klay Thompsonnak tehát 19 pont kellett legalább a Walkerhez való holtversenyhez, ez azonban nem jött össze neki, hiába kezdett 4/5-tel az első helyről - 18 pontig jutott a címvédő, így kiesett.

A döntőben Walker 17 pontot szórt, Irving és Gordon azonban 20-20-ig jutott, így jöhetett még egy szétdobás az első helyért - 2012, Kevin Durant és Kevin Love párbaja óta először volt ilyenre szükség a fináléban. Irving a sarokból nagyon pontos volt, ezúttal 18 egységig jutott, Gordon azonban a 2/5-ös kezdése után a következő 12 labdából 11-t beszórt, így összesen 21 pontot szerzett. Ezzel Eric Gordon nyerte a tripladobót, és az első Rockets-játékos lett ezzel, akinek ez sikerült.
 

A zsákolóversenyen Aaron Gordon volt a legnagyobb név a tavalyi produkciója után, de az első zsákolását harmadjára tudta megcsinálni, a másodikat harmadjára sem, így kiesett az első körben, ahogy DeAndre Jordan is. A fináléba Glenn Robinson III és Derrick Jones Jr. jutottak. Az Indiana Pacers játékosa előbb Paul George-ot, majd három embert ugrott át. Mivel előbbire 44 pontot kapott, míg Jones Jr. az első körben csak 37-et, miután nem tudott három kísérletből érvényes húzást bemutatni, utóbbi (a három ember fölötti tömése) pedig 50 pontot ért neki, így a Phoenix Suns játékosa hiába mutatott be másodjára egy 50 pontos láb közötti windmillt alig közelebbről, mint a büntetővonal, Robinson III 94-87-re megnyerte a versenyt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus