GSW-Toronto pontfesztivál, Portlandben a Kings

Összecsap a két leghatékonyabb támadócsapat - mélyebbre lökné riválisát a Kings - megállítja a zuhanást a Clippers?

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:00

A Pacers egyértelműen gödörben van, egyrészt semmit sem javul a játékuk, másrészt sorozatban három vereségnél tartanak - utoljára viszont éppen a Washingtont verték meg, kilenc nappal ezelőtt. A Wizards két győzelem mellett komoly verést kapott Milwaukee-ban, de otthon az előző hat találkozóját behúzta a társaság, és magabiztosan várhatja ezt az összecsapást - védekezésben is egyre meggyőzőbbek, elöl pedig most megvan a ritmus. Kérdés, hogy az Indiana mit tud lépni, min tud változtatni, mert az kevés, hogy George és McMillan szerint nem kapják meg a fújásokat, ennél komolyabbak a problémáik - idegenben ráadásul csak 4-12-re állnak, van honnan javulni.

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A jó formában lévő Hornets legutóbb kiengedte a kezéből a győzelmet és kikapott Brooklynban, így most muszáj lenne javítaniuk Kemba Walkeréknek. A Magic viszont parádés játékkal verte a Memphist Fournier nélkül, ha ugyanolyan ritmusban tudnak most is kosárlabdázni, akkor nagyon nehéz este vár a Charlotte-ra - Fournier valószínűleg most sem léphet pályára, hosszabb távon ez azért semmiképp sem előny számukra. Az első meccsüket 21 ponttal nyerte otthon a Hornets, de azóta azért változott a képlet, csak három meccs van a felek között - izgalmas, szoros összecsapásra van kilátás.

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

Mindkét csapat vereségből érkezik, a Knicks a Boston, a Hawks pedig a Minnesota ellen kapott ki legutóbb, így mindkettejüknek van min javítani - a vendégeknél ráadásul lehet, hogy nem léphet pályára Courtney Lee. Az Atlantánál is vannak gondok, Howard ugyan visszatért, de nem 100%-os, ahogy Bazemore sem, de legutóbb hiányzott Hardaway, sőt, Millsap sem teljesen egészséges - jelen pillanatban otthon sem stabilak, borzasztóan ingadozó a játékuk. Nagyon figyelniük kell majd az eladott labdákra, mert ezen a téren a harmadik legrosszabbak az egész ligában, de érdekes lehet a palánk alatti harc is, hogy Howard mihez kezd majd Porzingisékkel - támadásban jelenleg potensebb a New York, de idegenben azért nem olyan kiegyensúlyotott Jeff Hornacek legénysége sem.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:30

A Bucks legutóbb kikapott a Washingtontól, míg a Detroit a Cavs gondjait kihasználva megszakította negatív szériáját, de kérdés, hogy valóban kilábalt-e a gödörből a társaság - játszottak két jó meccset, mióta Leuer kezd Harris helyén, de ha most nem nyernek, akkor ez sem ér sokat. Mindkét gárda nagyon erős a festékben, érdekes lesz, hogy Drummond mihez kezd majd Antetokounmpóék betöréseivel, valamint hogy mennyire lesz hatékony a támadójáték, főleg ezzel vannak/voltak gondok Detroitban. Idén egyszer már nyert a Pistons 98-83-ra, de azóta sokat lépett előre, főleg támadásban a Bucks, és ezen a téren jelenleg mindenképpen előrébb tartanak, mint a hazaiak.

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 02:00

Mindkét együttes pozitív élményekkel érkezik, a Bulls megverte a Pacerst, míg a Brooklyn nagy pontpárbajban nyomta le a Charlotte-ot, igaz, idegenben továbbra is reménytelen a társaság - jelenleg 1-14 a mérlegük saját pályájuktól távol. Éppen ezért kötelező a győzelem a Chicago számára, ugyan továbbra is gyenge formában vannak, és a tűzerőt tekintve jobban áll a Nets, ezt a meccset kontrollálniuk kell Wade-éknek, és kemény védekezéssel be kell húzniuk - náluk McDermott, a vendégeknél Lin és Whitehead hiányozhat. Újabb fejezetéhez érkezik a Lopez-belharc, idei előző összecsapásukon egyiküknek sem volt különösebb hatása a meccsre.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 02:00

Chris Paul és Blake Griffin nélkül süllyed a Clippers, sorozatban három vereségnél járnak, ráadásul JJ Redick is kidőlt, így végképp csodaszámba megy, illetve menne minden győzelem. Paul és Redick játéka hivatalosan kérdéses, ha egyikük sem tudja vállalni, akkor a Pelicans előtt is nagy lehetőség adódik, ráadásul a gárdának nagyon nagy szüksége van minden győzelemre: az utóbbi négy meccsből hármat nyertek és elindultak felfelé, de komolyabb széria kell, hogy a playoffról beszélhessenek majd. Alvin Gentry végre elkedte játszatni a small-ballt Anthony Daviszel ötösben, ez pedig bejött eddig, kérdés, hogy most mire mennek ezzel a Clippers ellen - DeAndre Jordan komoly feladat előtt áll.

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 02:30

A Suns az elmúlt hat meccsből csak egyet, a Philly ellenit tudta megnyerni, míg a Spurs a Clippers elleni döccenőt leszámítva stabilan menetel és üldözi a Warriorst. Az esélyek egyértelműek, a San Antonio parádés az ilyen meccsek minimális erőfeszítéssel való behúzásában, az ellenfél hibáinak kihasználásban, márpedig a kapkodó, pontatlan, védekezésben pedig botrányos Suns bőven követ el hibákat. Két hete tizenöt ponttal győztek a texasiak, és most is hatalmas meglepetés lenne, ha nem aratna könnyed sikert a hazai alakulat.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

A Nuggets az előző hat meccsből négy, a Timberwolves pedig az utóbbi öt mérkőzésből három győzelmet aratott, és mindketten elindultak felfelé, de amíg a Denver már ott is van a playoff-helyek környékén, a Minnesotának bőven van még mit tennie ennek érdekében. Érdekes csata lehet, kezdve a Jokics-Towns ütközettel a palánk alatt, folytatva a Wiggins-Gallinari párharccal a periméteren, de a tűzerőt tekintve jelenleg sokkal előrébb tartanak a hazaiak - a védekezésre viszont nem fordítanak sok erőt, ez pedig nem biztos, hogy belefér a rohanó, három nagyon ponterős játékossal operáló Minny ellen. A Denvernél kisebb zűrt okozott legutóbb, hogy Wilson Chandler elhagyta a kispadot és bement az öltözőbe, amikor lecserélték, Michael Malone nem igazán értette, hogy játékosának mi volt a gondja, hiszen egyszerűen gyengén játszott, nem volt sérülése.

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

Fontos meccs ez mindkét csapat számára, hiszen jelenleg a nyugati nyolcadik és kilencedik együttes találkozik, de nagyon más előjelekkel: a Kings zsinórban négy győzelemből, a Portland sorozatban hat vereségből érkezik. A hazaiak rendkívül mélyen vannak, ugyan legutóbb Damian Lillard nélkül jó védekezéssel partiban tudtak lenni, de kérdés, hogy ezt meg tudják-e ismételni, hiszen hátul egészen vállalhatatlan, amit művelnek ebben a szezonban. A rivális elleni győzelem talán elindíthatná őket felfelé, de ehhez meg kellene állítaniuk a liga egyik legjobb formában lévő játékosát, DeMarcus Cousinst, ez pedig nem tűnik túl biztató vállalkozásnak. A két együttes eddig két pontzáporos összecsapást vívott egymással, mindkettőt a hazai csapat húzta be szoros küzdelemben, de ha Lillard nem tud pályára lépni, nagyon nehéz helyzetben lesz a Blazers.

Golden State Warriors - Toronto Raptors 04:30

A liga két leghatékonyabb támadójátéka csap össze hajnalban, de meg kell jegyezni, hogy a Warriors védekezésben is második (!) jelenleg, ami a Raptorsról közel sem mondható el. A Cavs elleni fájdalmas vereség után nyilván van mit bizonyítaniuk Durantéknek, de egyrészt ők a ligaelsők, másrészt hazai pályán nagyon nehéz még csak megszorítani is őket, ráadásul biztos, hogy motiváltak lesznek ezen az estén. A Toronto nagyszerű csapat, amely jó formában is van, megnyerte az előző négy meccsét, és komoly gondokat okozhat a Golden State-nek, de a győzelemhez nagyon extra este kell a DeRozan-Lowry párostól, és a legjobb védekezésüket kell bemutatniuk - ráadásul lehet, hogy mindezt Terrence Ross nélkül kell megtenniük.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus