Győzelemmel kezdte a preseasont az új Cavs

LeBron James egy félidőt kapott a Maccabi ellen, ezalatt 12 pontot szerzett - a Cleveland tükörsimán hozta első hivatalos meccsét. A másik találkozón szoros végjátékot játszott a Sacramento és a Toronto, végül utóbbiak koncentráltak jobban a hajrában.

Cleveland Cavaliers – Tel-Aviv Maccabi Electra 107 – 80

Egy negyedig húzta a Maccabi. Az Euroliga győztese a nyitó tizenkét percben még partiban volt a Cavsszel, bár a végére már itt is meglépett kicsit a hazai csapat. A folytatásban aztán fokozatosan fogyott az erő, LeBron Jamesék pedig erőből és sebességből átrohantak rajtuk, 34 pont is volt a különbség, hogy aztán a hajrá már formalitássá váljon.

James bemutatkozott. LBJ régi-új csapatában egy félidőt játszott, a nagyszünet után már nem lépett pályára, így húsz perc alatt tizenkét ponttal, négy pattanóval és négy gólpasszal jelentkezett. Nehéz dobásokat vállalt (4/11 mezőnyből), de remek passzokat adott társainak, jól mozgatta csapatát és sokat volt játékban, Irvinggel és Love-val igyekeztek megtalálni egymást minél többször.

A festékben brutális volt a Cavs. 64-36-ra nyerték a lepattanócsatát a fehér mezesek és bár a festékből szerzett pontokban nem  volt ekkora fölényük, ezzel nem tudott mit kezdeni a Maccabi a padról 23 pontot szerző Landesberg révén sem. Love és Thompson együtt 24 pattanót szedtek (ebből tíz támadót!) nagyjából húsz perc alatt, mindketten jól illeszkedtek a támadójátékba is, de a csereként beszálló Varejao is megszerzett 15 lecsorgót (5 támadó). Ugyan ez a Maccabi volt és nem NBA-topcsapat, mindenesetre ebben a szegmensben bombaerősnek tűnik a Cavs.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 16/6, Waiters 15/6, Thompson 14
A Maccabi legjobb dobói: Landesberg 23/9, Pargo 18/6, Tyus 13

Toronto Raptors – Sacramento Kings 99 – 94

Az utolsó percek döntöttek. Az első félidőben közel voltak egymáshoz a csapatok, majd a harmadik negyedben meglógott a Kings. A záró etapban felzárkóztak DeRozanék és három perccel a vége előtt még kettővel a Sacramento vezetett – innen azonban egy 11-3-as futással lezárta a derbit a kanadai csapat.

Labda nélkül nehéz. Kicsit sem tudta megbecsülni a támadásait a Kings, ugyanis 27 (!) labdát adtak el Cousinsék, ami még akkor is nagyon sok, ha leindításból végül csak tizenegy pontot szerzett a Raptors. 27 turnoverrel nem lehet meccset nyerni, pedig lepattanót tekintetében jól álltak a kaliforniaiak, 45-30-ra hozták ezt a szegmenst.

Jól sikerültek a bemutatkozások. A Kingsnél az újonc Stauskas remekül kezdett, 26 percet töltött a pályán és 12 pontot tett hozzá két triplával, bár ő is beszállt a labdaeladók versenyébe. Collison kezdőként mutatkozott be és rendkívül hasznosan játszott, 13 pontja (5/7 mezőnyből, 2/2 tripla) mellé négy lepattanót és hat gólpasszt is jegyzett. Ramon Sessions is aktív volt első Kingses meccsén, 14 pontjával csapata legeredményesebb játékosa volt a padról beszállva. A túloldalon Lou Williams szűk félórát játszott és 12 pontot szórt (bár gyenge mutatóval) három labdaszerzés mellett, fontos szerepe lehet majd a kintről veszélytelen Ross és az ezúttal 21 pontig jutó DeRozan rotálásában.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 21/3, Valanciunas 12, Williams 12
A Kings legjobb dobói: Sessions 14, Cousins 13, Collison 13/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus