Győzelmi kényszerben fogadja a New Orleanst a Portland

Támadásban ki kell valamit találniuk Lillardéknak - megduplázná előnyét a Boston és a Toronto - nézzük, hogy mit érdemes tudni!

 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:00

Az első meccs szorosan alakult ebben a párharcban, de a Raptors végül mélyebbnek bizonyult, és a remeklő cseresorral, valamint az előlépő Ibakával hozni tudta a győzelmet - meglátjuk, hogy tud-e válaszolni a Washington. Olyan nagy válaszokra azért nem számíthatunk, mert különösebb kérdést nem tett fel a Toronto, de az látszott, hogy volt megoldásuk Lowryéknak a washingtoni védekezésre, és nem volt elég az, hogy a két fő playmaker kezéből kikerült a labda. Kíváncsian várhatjuk, hogy tud-e változtatni Scott Brooks, alacsonyít-e csapatán, tud-e kicsit még finomítani azon az alapvetően jó védekezésen, vagy esetleg rosszabb napot fog-e ki a Raptors kintről - akár utóbbi is elég lehet egy kiélezett összecsapáshoz. A hazaiakat segítheti az, ha Fred VanVleet visszatérhet, ő további mélységet jelent a rotációban, és nagyon fontos láncszeme a cseresornak, de nem teljesen egészséges még a válla, lehet, hogy ezúttal sem tudja vállalni a játékot. 

A párharc állása: 1-0 a Raptors javára. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 02:00

Az első mérkőzés hosszabbításban dőlt el a Boston javára, de utólag azt mondhatjuk, hogy ott azért inkább a Celtics akarata érvényesült, és az Antetokounmpo-Middleton páros extra formája miatt tudott ennyi ideig partiban lenni a Bucks. Így inkább a vendégeknek kellene valamit változtatniuk, mert amit Brad Stevens elképzelt, az nagyjából működött, de a Milwaukee oldalán mind védekezésben, mind támadásban lépni kellene valamit - elsősorban a Boston és Al Horford festékbeli fölényére, hogy meg tudják könnyíteni Antetokounmpo dolgát. Van azért még bennük tartalék, lehetnek gyorsabbak, dobhatnak jobban kintről, játszhat jobban Eric Bledsoe, és még most is "ráérnek" ellopni a pályaelőnyt, főleg hogy a hosszabbítás azért nem biztos, hogy segített az alapvetően Irving és Smart nélkül, rövidebb rotációval küzdő Bostonnak. 

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:30

Ez viszont már tényleg az a párharc, ahol valóban lépnie kell valamit az egyik félnek, jelen esetben a Portlandnek - a Pelicans védekezése annyira megfojtotta Damian Lillardék támadójátékát, hogy rögtön meg is fordult a pályaelőny. Most ha nem is az életükért, de az egyenlítésért küzdenek a hazaiak, mert 0-2-vel átmenni New Orleansba könnyen lehet, hogy végzetes lenne a harmadik kiemelt számára, így nem kérdés, hogy sokkal jobb támadójátékra lesz szükségük. Ezt elsősorban továbbra is a Lillard-McCollum hátvédpártól várhatják, de vagy bíznak abban, hogy kifognak egy ihletett napot, vagy kitalálnak valamit arra, hogy hogyan tüntessék el előlük a Rondo-Holiday duót, mert ez a két játékos folyamatos nyomás alatt tudta tartani a Blazers két fő playmakerét, és a legtöbb lehetőséget el tudta venni előlük. Hozzátehetjük, hogy elsőre gyakorlatilag minden fontos játékos jó teljesítményt hozott a Pelicans oldalán, ez azért nem lesz mindig így, de rajtuk most abszolút nem lesz semmilyen teher, hiszen legrosszabb esetben is 1-1-gyel, pályaelőnnyel térhetnek haza. 

A párharc állása: 1-0 a Pelicans javára. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus