Győzött a Thunder Isztambulban

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is Isztambulban vette kezdetét az NBA új idénye, ahol az előszezon meccsek sorát nyitó Oklahoma City Thunder nem jutott a Boston Celtics sorsára, és legyőzte a házigazda Fenerbahce Ülkert. A török sztárcsapat remekül kezdett, ám a meccset végig komolyan vevő OKC végül magabiztosan nyert, miközben mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok is.

NBA Global Games:

Fenerbahce Ülker – Oklahoma City Thunder 82-95 (28-20, 14-28, 23-27, 17-20)

Mindkét csapat a rendelkezésre álló legjobb keretével állt ki, Bjelica illetve Westbrook hiányzott csak sérülés miatt. Igen magas színvonalon kezdődött a meccs, ez viszont elsősorban nem az OKC-nek, hanem a Fenernek volt köszönhető. A törökök sztárjai, így Linas Kleiza, Bojan Bogdanovic és Bo McCalebb is villogtak, az NBA-s szabályok szerinti, távolabb lévő triplavonal sem zavarta őket. A sok új igazolás ellenére is összeszokott csapat benyomását keltette az Obradovics-legénység, nagyszerű figurákkal jutottak üres dobóhelyzetekig, amiket jól ki is használt elsősorban az említett trió. A túloldalon Kevin Durant és Reggie Jackson mutattak szép dolgokat, de látszott, hogy még nagyon a felkészülés elején járnak az amerikaiak, akik ekkor csak futottak az eredmény után (28-20). Folyamatosan jöttek a cserék mindkét oldalon, kissé leült a meccs, a Fener kezdeti lendülete pedig megtörni látszott. Néhány szép passz, zsákolás vagy blokk azért továbbra is tapsra ragadtatta az egyébként nem túl lelkes közönséget. Mindebből az OKC jött ki jobban, és főleg a félidőre már 20 pontos Durantnek köszönhetően a vezetést is átvették (42-48).

Fordulás után a különbség sokáig nem változott, felváltva estek a kosarak. Nem volt túl nagy a tempó, ám McCalebb, Ibaka és Durant is gondoskodott egy-egy szép megmozdulás erejéig a látványosságról. Amint közel került volna a Fener, a Thunder megrázta magát és tíz pontosra növelte előnyét (65-75). Mindkét edző sokat cserélt, és ezúttal az egyébként mindig szigorú Obradovics mesternek sem az eredmény volt az elsődleges, hiszen sokat ültette legjobbjait. Ez a meccs végére sem változott, így elmaradt a várt szoros végjáték, az amerikaiak kispadja erősebbnek bizonyult, és végül simán húzta be a győzelmet a meccset mindvégig komolyan vevő Oklahoma City.

 

A Fenerbahce legjobb dobói: Bogdanovic 19/12, McCalebb13/6.

Az Oklahoma City legjobb dobói: Durant 24/3, Ibaka 15.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus