Hajnal fél3-tól All-Star szombat

Hajnal fél3-kor kezdődik az All-Star gála szombati programja - benne minden idők egyik legérdekesebbnek ígérkező tripladobóversenyével.

A hajnali fél3-kor kezdődő program első száma a Degree Shooting Stars lesz, ezt követi a Taco Bell Skills Challenge, a Foot Locker Three-Point Contest (a tripladobóverseny), illetve a Sprite Slam Dunk (a zsákolóverseny). Mind a négy verseny történetéről írtunk már tavaly (ezeket ezen a három linken éritek el), illetve az előző napokban több nagy teljesítményre is visszaemlékeztünk napi videóinkban. A tavalyi eredményeket is megnézhetitek ezen a linken.

Degree Shooting Stars
Team Bosh - Chris Bosh (Miami Heat), Dominique Wilkins, Swin Cash (Chicago Sky)
Team Curry - Steph Curry (Golden State Warriors), Dell Curry, Sue Bird (Seattle Storm)
Team Millsap - Paul Millsap (Atlanta Hawks), Scottie Pippen, Elena Delle Donne (Chicago Sky)
Team Westbrook - Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Anfernee Hardaway, Tamika Catchings (Indiana Fever)

Itt a szabályok nem változtak a korábbi évekhez képest, Bosh-ék triplázásra készülnek, mivel az előző két gálán ők nyerték ezt a számot ugyanebben a felállásban, Cash pedig az egyetlen, aki ezidáig háromszor tudott nyerni, ő már negyedjére diadalmaskodhat.

Taco Bell Skills Challenge
Patrick Beverley (Houston Rockets) - Isaiah Thomas (Phoenix Suns)
Elfrid Payton (Orlando Magic) - Jeff Teague (Atlanta Hawks)
Trey Burke (Utah Jazz) - Brandon Knight (Milwaukee Bucks)
Dennis Schröder (Atlanta Hawks) - Kyle Lowry (Toronto Raptors)

A pálya és a leküzdendő feladatok ugyanazok lesznek, mint korábban, ám idén kiesés rendszerben versenyeznek egymással a felek a fenti párosításokban. Az első két "negyeddöntő" győztese egymás ellen megy majd, a 3. és a 4. páros nyertesei is egymással küzdenek meg, és ezeknek az összecsapásoknak a továbbjutói küzdenek majd meg a döntőben. Tavaly Burke nyert Damian Lillarddal párban, így ő címvédésre készül.

Foot Locker Three-Point Contest
Marco Belinelli (San Antonio Spurs)
Kyle Korver (Atlanta Hawks)
Stephen Curry (Golden State Warriors)
Klay Thompson (Golden State Warriors)
Wesley Matthews (Portland TrailBlazers)
JJ Redick (Los Angeles Clippers)
Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)
James Harden (Houston Rockets)

A nap fénypontjának számít ez a verseny előzetesen, minden idők egyik, ha nem a legjobb névsora jött össze több korszakos (teljesítmény felé haladó) és számos kiváló dobóval. A címvédő Belinelli, de nyert már tripladobót 2013-ban Irving is. Korver egészen félelmetes szezont fut a dobószázalékokat nézve, de ezen az estén valószínűleg az adott napi forma dönt majd. A szabályok a szokásosak, egy perc alatt kell 25 labdát elsüllyeszteni, a legjobb három pedig bejut a döntőbe.

Sprite Slam Dunk
Victor Oladipo (Orlando Magic), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Zach Lavine (Minnesota Timberwolves)

A keretek visszatérnek a klasszikus formához: az első sorozatban minden induló 2-2 zsákolást mutat be, majd az első kettő jut a döntőbe, ahol szintén 2-2 tömés lesz, időkorlát pedig egyik körben sem lesz, 3-3-szor próbálkozhat mindenki egy sikeres zsákolás eléréséhez.

Az eseményekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus