Hajnalban Atlanta-Cleveland, rajtol a keleti döntő

Elég jó Kelet megnyeréséhez a Hawks? - LeBron sorozatban ötödik döntőjére hajt - milyen állapotban van Irving térde?

 

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 02:30

Megkezdődik a keleti döntő is, ahol a nyugatihoz hasonlóan szintén az első két kiemelt csatázik – a párharc részletesebb beharangozóját ide kattintva olvashatjátok, így nézzük, mire számíthatunk ma este.

A találkozó legnagyobb kérdése talán az, hogy Kyrie Irving térde mennyit javult az ötnapos pihenő alatt – ekkora szünet ilyenkor rengeteget érhet, viszont valószínűleg így sem lesz 100%-os állapotban az irányító. Ez gond lehet a vendégek számára, hiszen rá elöl-hátul nagy feladat hárul, védekezésben nem lehet bújtatni, támadásban pedig nem lehet mindent Jamesre bízni, így a Cavsnél nagyon remélik, hogy Irving meg tudja közelíteni 100%-os önmagát. Shumpert és Thompson is kisebb sérülésekkel bajlódnak, de ők is pályára fognak lépni, méghozzá szintén kulcsszereplőként. A Hawksnál sincs minden rendben, Teague nem teljesen egészséges, de leginkább Paul Millsap folyamatos problémái lassíthatják a gárdát – rá a pontszerzés mellett védekezésben és lepattanózásban is nagy szüksége lesz az Atlantának.

Szintén kulcskérdés lesz a James vs Carroll csata – Jimmy Butler elég jól megfogta LeBront és a Hawksban van akkora támadópotenciál, hogy ezt ki is tudja használni. Jamesnek talán három jó meccse volt összesen eddig a rájátszásban, egyébként sokkal kevésbé hatékony, mint ahogy megszoktuk tőle – Carrollnak elit védőmunkát kell rajta végezni, de ő támadásban is fontos láncszeme a hazaiaknak.

Millió kulcskérdés lesz még a találkozón, lehetetlen mindet felsorolni – az biztos, hogy a hazai pálya a Hawks mellett szól, de a nyomás is rajtuk van pontosan emiatt.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus