Hajnalban Clippers-Rockets és OKC-Memphis!

Két komoly nyugati rangadó is helyet kap a mai kínálatban, de lesz Raptors-Wizards és pályán a Hawks, a GSW, a Spurs és a Cavs is

Orlando Magic – New York Knicks 01:00

Carmelo Anthony egy lépéssel hamarabb fejezte be valószínűleg az idényt, mint ahogy arra sokan gondoltak – a legtöbben megvoltak győződve róla, hogy az All-Star hétvége után megműtteti a térdét. A Miami ellen azonban el kellett hagynia a parkettet és úgy néz ki, hogy ma nem lép pályára. A Magic az új vezetőedző, Borrego alatt sem javult sokat, 1-3-ra állnak, bár a játékuk azért változott, legalábbis védekezésben – elöl ma valószínűleg ismét nélkülözniük kell Tobias Harrist. Két nagyon gyenge csapat mérkőzik meg egymással, mérsékelt támadójátékkal és gyenge védekezéssel – a Magic jobb állapotban van és a Payton-Oladipo-Vucsevics trióval esélyesebbek is a győzelemre.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 01:30

Kyle Korver beválasztásával a Hawks négy játékost küld az All-Starra, ráadásul ma végre egy olyan csapattal játszanak, amelyik nem tudja kihasználni az utóbbi időben egyre inkább előkerülő gyengeségüket – a palánk alatti játékot. A Memphis és a Warriors is nagyon megverte őket a festékben, a Celtics viszont a liga egyik leggyengébb együttese itt – igaz, az elmúlt meccseken ebben is javultak. A Boston utóbbi tizenegy meccséből hatot megnyert, de a topcsapatoktól azért kikaptak, márpedig az Atlanta vitathatatlanul ilyen – bár a hazaiak úgy fest, hogy megtalálták a rotációjukat, kérdés, hogy Millsapékkel mit tudnak kezdeni. Korver az utóbbi három, Boston elleni meccsén 14/18 triplát süllyesztett el, de a Celticsnek nem ellene, hanem a palánk alatt kellene villantani – a Hawks a liga legrosszabb öt csapata között van lepattanózásban.

Detroit Pistons – San Antonio Spurs 01:30

Érdekesség a két csapattal kapcsolatban, hogy mindketten ott vannak az öt legkevesebbet egy-egyező gárda között – a Detroit játéka óriásit változott és az utóbbi 25 meccsen futott 16-9-es mérlegükkel komolyan bekopogtattak a keleti playoff kapuján. Két magasuk szerepe tisztázott, Drummond a lepattanózásban második a ligában, Monroe pedig a post-up helyzetekben van a legjobbak között – mellettük Augustin elképesztő formában pótolja Jenningst. A Spurs támadójátéka még mindig hagy kívánnivalót maga után, és kérdés, hogy mihez kezdenek a két magassal a festékben – ráadásul Leonard ma könnyen légüres térben mozoghat védekezésben, mondhatjuk, hogy szerkezetileg a Pistons van előnyben. Az 1000. győzelmét megszerző Popovich visszakapja ma Ginobilit, de az argentin finoman szólva sincs jó formában – pedig az ő jó játékára nagy szüksége lenne a bajnoknak.

Toronto Raptors – Washington Wizards 01:30

A Lowry-Wall duó lesz a keleti All-Star csapat backcourtja, ma egymás ellen meccselnek még egyet – legutóbb óriási párharcot vívtak és végül Lowry jött ki győztesen, január 31-én 120-116-ra, hosszabbítás után nyert a Toronto. A Wizards a kisebb gödör után megkeményítette a védekezését és az előző két találkozót már jól játszva meg tudták nyerni, de Bradley Beal ma is hiányozhat, főleg a DeRozan elleni védekezésben. A Raptors is nyerte az előző kettőt, méghozzá a Clippers és a Spurs ellen, az ő védekezésük is nagyot javult, de az ő erősségük még mindig a sok betörésre építő támadójáték – ők a szerzett, a Wizards pedig a kapott pontok terén van a liga legjobbjai között. A két sztárirányító párharca dönthet ismét, de a tűzerő mindenképpen több van a hazaiakban – ha ismét nyer a Toronto, azzal idén kisöpri (3-0) a fővárosiakat az alapszakaszban.

Milwaukee Bucks – Sacramento Kings 02:00

A Milwaukee 14 éve nem látott magasságokba emelkedett idén, Jason Kidd remekül megszervezte a védekezést, de az elmúlt időben már támadásban is rendkívül hatékonyak – az utóbbi tíz meccsből nyolcat megnyertek, 48%-kal dobtak mezőnyből és 44%-kal a triplavonalon túlról. A Kingsnél viszont ismét nem a játék a fő hír, hanem az edzőkérdés, egyre erősödnek a pletykák, hogy George Karl érkezhet a gárdához, Tyrone Corbin alatt 7-20-ra állnak és teljesen reménytelen kosárlabdát játszanak. Collison ma sem léphet pályára és bár Cousins a tegnapi gyengébb este után ma kevésbé kemény őrizetet kaphat, cserébe a periméteren Gay-nek sokkal nehezebb dolga lesz Antetokounmpóék ellen. Sokkal inkább egyben van a Milwaukee, a Sacramento védekezése nem jelenthet akadályt a belendülő dobógépeknek.

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 02:00

Koránt sincs akkora különbség a felek között, mint amennyit az sejtet, hogy a nyugati utolsó fogadja a ligaelsőt – a Minnesota a visszatérő játékosaival nagyon korrekt kosárlabdát játszik és bárkit képes lehet megverni. Ugyanakkor a Golden State kemény túrán van, négy meccset játszanak idegenben és kilenc nap alatt hatszor lépnek pályára, valahol törvényszerű lesz egy vereség. Philadelphiában nem is igazán ment a játék a GSW-nek, de Kerr pihentette is sztárjait, nem hajtotta túl őket. A Minny támadójátéka remekül összeállt, de a védekezés, különösen a festékben nem az igazi, a ligaelső pedig ezeket a gyengeségeket kihasználja általában. A Wolvesnál remekül tért vissza Muhammad is, a tűzerő megvan – közben pedig elcserélték Mo Williamst és megkapták Gary Nealt. Napi érdekesség: a Warriors 8-0-ra áll idén szerdai napokon, ma „utolérhetik a szombatot”, amikor 9-0 a mérlegük.

New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 02:00

A Pelicans Anthony Davis nélkül érthetően egy teljesen más csapat, ki is kaptak kétszer – ezek pedig nagyon fájó vereségek, mivel már most látszik, hogy a Phoenix-OKC duóval fognak meccselni a nyugati nyolcadik helyért. Ráadásul nem elég, hogy legjobb játékosuk hiányzik, Jrue Holiday és Ryan Anderson sem lépett pályára a Jazz ellen és mindketten hiányozni fognak ma is – három alapember kiesése elég komoly érvágás. Az Indiana George Hill komponálása mellett már nagyon kulturált kosárlabdát játszik, nagyon vigyáznak a labdára, sokat passzolnak és a kinti dobókat is megtalálják, legutóbb a Spurs ellen játszottak nagyot. A vendégek ráadásul szintén harcban vannak a playoffért, nekik is nagyon fontos a győzelem – egyértelműen jobb formában vannak, a frontcourtjuk most jobban néz ki, meglepetés lenne a hazai győzelem.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 02:00

A Memphis most már kérdés nélkül bombaformában van, legutóbbi 16 meccsükből 14-et behúztak, Jeff Greennel a kezdőben pedig 10-1 a mérlegük – mintha a kiscsatár érkezésével és Randolph visszatérésével minden a helyére került volna náluk. A Thundernél Kevin Durant kezd belendülni és bár a palánk alatt tele vannak sérültekkel, az újonc McGary meglepően jól pótolja a kiesőket – ennek ellenére ma eddigi legkomolyabb feladatát kapja Gasol és Randolph személyében. Az OKC 114,6 pontot átlagol ebben a hónapban (öt meccsen), a Memphis viszont csak 86,5-et kap a 10-1-es széria alatt – kérdés, melyik oldal tudja ráerőltetni az akaratát a másikra. Szerkezetileg egyértelműen a Grizzlies felé billen a mérleg, remek formájuk is ezt igazolja, ráadásul ebben a szezonban kétszer is megverték már a Thundert – legutóbb Durant és Westbrook elől is elszívták a levegőt Allenék.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 02:00

Karácsonykor meglepetésre nyert a Miami és méltó módon fogadták LeBron Jamest, most viszont nagyon más a helyzet – a Cavs Kelet egyik elitcsapata lett, a Miami pedig inkább csak visszafelé halad az utóbbi időben. Dwyane Wade ma sem léphet pályára, ugyan Bosh legutóbb nagyot játszott a Knicks ellen és Chalmers is hozzátette a magáét, de a támadójátékuk finoman szólva sincs kész, védekezésük pedig leginkább a festékben, Whiteside révén létezik. A Cavsnél viszont most éppen a James-Love affér van terítéken, kérdés, hogy az mit hoz ki az erőcsatárból – az biztos, hogy a győzelmek elfedték a kisebb belső problémákat a csapatnál, de teljesen nem szűnt meg a feszültség annak ellenére sem, hogy magára talált a csapat. A Cleveland zsinórban tizedik hazai győzelmére készül és nem igazán látni, hogy ebbe hol fog belerondítani a Miami…

Dallas Mavericks – Utah Jazz 02:30

Komoly a baj Dallasban, egyrészt Rajon Rondo nélkül 5%-kal gyengébben tüzelnek mezőnyből, másrészt két újabb sérült is van a csapatban: Tyson Chandler és Monta Ellis is kidőlt a Clippers ellen, így ma legjobb pontszerzőjük, legjobb lepattanózójuk és legjobb gólpassz adójuk nélkül kell kiállniuk. Ugyan Nowitzki, Villanueva és Harris pótolhatják a kiesőket, nyilván másképp fest így a keret – a gyűrű alatt így óriási fölényben lesz a Jazz. Gobert-ék a liga egyik legjobb rotációját alkotják a felső posztokon, lepattanózásban a legtöbb csapatot felülmúlják, a Dallasnál pedig jelenleg nincs center. Ugyanakkor Gordon Hayward is komoly gondot okozhat a hazaiaknak, a kiscsatár az előző két győzelem alkalmával túllépte a harminc pontot és egyébként is 25,7-et átlagol az előző hat meccsen – ha hozza ezt és a magasemberek is az elvártat, nagyon nehéz dolga lesz a Mavsnek. A Jazz 2014 februárja óta nem nyert zsinórban három meccset, most két győzelemből érkeznek ismét…

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 04:00

Damian Lillard egyik kedvenc ellenfele a Los Angeles Lakers, az előző három találkozójukon 35,7 pontot átlagol az irányító – az idei két összecsapáson 73 egységet szórt be, ebből 33-at a negyedik negyedekben. Ma valószínűleg nem kell tőle extra teljesítmény a hajrában, az arany-lilák zsinórban tizedik idegenbeli meccsüket is elveszítették – a sorozat éppen Portlandben kezdődött. Jordan Hill ma sem léphet pályára, így bár villanthat Boozer, Clarkson vagy Ellington, a Robin Lopez visszatérése óta a palánk alatt is megerősödő Blazers számára kötelező a győzelem – a nyugati PO-helyezkedés közepette nem hibázhatnak otthon a liga egyik leggyengébb csapatával szemben.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 04:30

Egy igazi nyugati rangadó zárja a játéknapot – igaz, mindkét oldal nélkülözi legjobb magasemberét Dwight Howard és Blake Griffin személyében. A társaknak fel kell lépniük helyettük, ezt a Houstonnál eddig remekül megoldják, James Harden újabb 40 pontos estéjével tegnap Phoenixben nyertek rangadót, DeAndre Jordan pedig 27 lepattanót tépett le a Dallas ellen legutóbb. A Clippersnél szinte minden alkalommal megállapíthatjuk, hogy az egy-egyben klasszis támadók ellen képtelenek jól védekezni, ez pedig nem hangzik túl jól Hardennel szemben – a dobóhátvéd az utóbbi 11 mérkőzésén 31,8 pontot átlagol 49,5-kal. Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy Chris Paul képes lehet ideig-óráig lassítani Szakállt, ugyanis Harden az utóbbi öt Clippers elleni derbijén csak 18,6 pontot szórt 36%-kal – ez lehet a döntő faktor.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus