Hajnalban Clippers-Suns, pályán a Warriors és a Cavs

Griffinék a Phoenixet fogadják, visszavághat a Wizards a Bostonnak, Brooklynban lép parkettre a Cavs, Minnesotában a GSW

Blake Griffinék a Phoenixet fogadják, visszavághat a Wizards a Bostonnak, Brookylnban lép parkettre a Cavs, Minnesotában a Warriors – de lesz Indiana-Atlanta, Toronto-Denver és Kings-Jazz is. Nézzük, hogy mit várhatunk a mai hét meccstől!

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 01:00

Az Atlanta jelenleg az egyik legjobb keleti csapatként említhető, az utóbbi évek legnagyobb győzelmi sorozatát produkálják. A ligában talán ők járatják a legjobban a labdát, remekül dobnak, és most már a védekezésük is összeállt – persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sorsolásuk is elég kedvező. Most szintén egy nem túl erős ellenfél érkezik hozzájuk, az Indianába ugyan visszatért Hibbert és West is, de a játék nem lett jobb. Ugyanakkor Paul Millsap általában gyengélkedik ellenük (9,6 pont 35,2% mezőnyből), ami fontos lehet, hiszen az erőcsatár az egyik legfontosabb láncszeme a nagyszerűen működő Hawks-gépezetnek Teague mellett – az irányítónak dominálnia kell, hiszen a Pacersnél igazából nincs egyes, Sloan nem játszott az elmúlt két találkozón. Az Atlanta zsinórban a hetedik győzelmét igyekszik megszerezni.

Washington Wizards – Boston Celtics 01:00

Szerva itt, csere ott, tegnap ugyanez a két csapat Bostonban mérkőzött meg, és némi meglepetésre nyerni tudott a Celtics. A Kelták védekezése teljesen megfojtotta a fővárosiakat, akiknél több nagyon gyenge dobóteljesítmény is akadt, kérdés, hogy mára tudnak-e ezen javítani Bealék. A Celtics sem parádézott, de a tripla-duplázó Rondo, valamint Green és Thornton révén a 25 pontos előnyükből egy keveset meg tudtak tartani, hiába folytatta extra formáját Rasual Butler. A Boston ennél többet nem feltétlenül tud kihozni ebből a matchupból, a Wizards viszont hazai pályán valószínűleg nem fog még egyszer így dobni – bár Bradley-ék az elmúlt négy mérkőzésen 40% alatt tartották ellenfeleiket mezőnyből.

Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavs védekezésbeli óriási javulása hozta meg számukra a sikert, zsinórban hat nyert meccsnél járnak, és jóval aktívabbak hátul, mint korábban – ez nem jó hír a legutóbb egészen botrányos támadójátékot előadó Nets számára. LeBronék a győzelmi széria alatt 90,7 pontot engednek, és a keleti éllovas Torontót is 40%-os mezőnymutatón tartották, ha ezt tudják tartani, a jelenlegi Nets sansztalan lesz. A Brooklyn egyébként is 1-7-re áll az 50% feletti csapatokkal szemben, ráadásul az amúgy is szenvedő támadójátékból hiányozni fog Brook Lopez, Teletovics rendkívül hullámzó, Joe Johnson passzív, Deron Williams pedig egymaga biztosan kevés lesz. Az alulteljesítő Netstől mindenképpen extra kell mindkét oldalon, hogy meccsben legyenek, de ha Joe Johnson feltüzelt állapotban játszik, nagyot párbajozhat LeBron Jamesszel, illetve Irving és D-Will is jó meccset játszhat egymás ellen.

Toronto Raptors – Denver Nuggets 01:30

A keleti listavezető DeRozan hiányában sem tűnik rossznak, de konzisztensen még nem tudják pótolni (nyilván) a pontgyárost sem elöl, sem hátul, a Cleveland ellen pedig bele is futottak egy nagy buktába. A Denver védekezése ellen javíthatnak, Afflalóék csak időszakokra képesek koncentrálni hátul – ugyanakkor tegnap támadásban is katasztrofálisan játszottak. A Nuggets főleg kintről teljesít mostanság gyászosan, de a kulcs mindenképpen a védekezésük lesz – a jó eséllyel visszatérő Fariednek sokat kell küzdeni, hogy a Valanciunas-Amir Johnson párost lassítsa, mert ha bentről is hozza a pontokat a Raptors, Lowry-ékat nem valószínű, hogy meg lehet állítani (átlagban 108,8 pont). A vendégeknél McGee és Nate Robinson valószínűleg nem léphet pályára, viszont tavaly a két csapat találkozóját mindig a vendégcsapat nyerte.

Minnesota TImberwolves – Golden State Warriors 02:00

A ligaelső Golden State egészen káprázatosan kezdte a szezont, minden korábbinál kiegyensúlyozottabb és letisztultabb támadójátékuk mellett jelenleg a liga legjobb védekező-hatékonysági mutatójával rendelkeznek, a kettő együtt pedig általában győzelmet szül. Jelenleg Curry és Thompson révén két játékosuk is húsz pont felett átlagol (ezt csak ők mondhatják el magukról), de David Lee hiányában Draymond Green is élete formájában kosarazik (13 pontot átlagol, kinti dobásával szintet emelt csapatán), Bogut is egészséges, gyakorlatilag minden klappol – nem túlzás kijelenteni, hogy a liga legjobb csapataként emlegethetjük őket jelenleg. Ezzel szemben a Minnynél sorra dőltek ki a kulcsemberek, Rubio, Kevin Martin, Pekovics, Mo Williams most sem léphet pályára, és bár Zach LaVine telitalálatnak tűnik, Wigginsszel és Bennett-tel rutintalan ez a csapat.

Sacramento Kings – Utah Jazz 04:00

Voltak olyan hírek, hogy Cousins akár már ma este pályára léphet, de kiderült, hogy minimum egy hétig még harcképtelen lesz a center. Nélküle teljesen más a Kings, az utóbbi tíz éve legjobb rajtja után ötből négy vereség következett, a támadójátéknál is nagyobbat zuhant a védekezés – konkrétan az elmúlt öt meccsen háromszor minimum 50%-kal dobtak ellenük, a korábbi 15 meccsen ez egyetlen egyszer sikerült. A Jazz ellen még így is esélyesek, hiszen Haywardék a liga alsó harmadába tartoznak szerzett és engedett pontok tekintetében is, ugyan támadásban vannak villanásaik, hátul olyan lyukak vannak, amiket Gay-ék is könnyedén kihasználhatnak. Alec Burks játéka kérdéses a vendégeknél, vállsérülése után már edzett vasárnap.

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 04:30

A Griffin-Paul duó nagyon belendült az utóbbi időben, az erőcsatár egyre több labdát kap és hatékonyan dolgozik, Paul pedig szinte csak a biztosat vállalja el és inkább passzol, mozgatja a csapatot, kihasználja remek formában lévő társait. Doc Rivers csapata 26 gólpasszt átlagol az elmúlt tíz meccsen, és ne legyen kétség, ezzel a játékkal szét fogják szedni a Sunst is, a kérdés az, hogy Dragicék tudnak-e válaszolni. A vendégek hátvédje is nagy formába lendült, de csapatszinten elég hullámzóak, nem nagyom lehet belőni, hogy ma hogyan fognak esni a dobásaik – mindenesetre Hornacek szerint hat meccs után ma visszatérhet Isaiah Thomas is, ami plusz lökést adhat számukra. November közepén 120-107-re nyert a Clippers, hasonló pontmennyiségre számíthatunk most is.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus