Hajnalban Game 3 Miamiban! (Sport TV)

Ma hajnalban 1-1-ről folytatódik az NBA 2014-es nagydöntője a címvédő Miami Heat és a San Antonio Spurs között. A Heat legutóbb egy szoros végjátékban elvette a Spurs pályaelőnyét, így Gregg Popovichékon a sor, hogy visszaszerezzék azt. A derbit természetesen élőben, magyar kommentárral közvetíti a Sport 1 is.

Miami Heat(2.) – San Antonio Spurs(1.) (03:00, TV: Sport 1)

A csapatok átköltöztek Floridába és a Miami számára nagyon fontos lenne, hogy mindkét hazai meccsét behúzza, viszont arra nem látunk reális esélyt, hogy ezt a Spurst háromszor egymás után legyűrjék. A címvédő másfél negyednyi fejetlenség után összekapta a védekezését, de a támadóoldalon leginkább LeBron James tempóira támaszkodtak, amik azért ritkán szoktak ilyen százalékban beesni kétszer egymás után.  Mindenképpen jobban kell mozgatniuk a labdát és több játékost kell bevonniuk, több figurát kell kijátszaniuk, ennyire esetleges támadásokkal aligha nyerhetnek még egyszer.

A Spursnél inkább az a kérdés, hogy mennyire tudnak megmaradni a sokpasszos játékuknál, legutóbb sokszor mintha elfelejtették volna ezt és nem voltak elég hatékonyak azután, hogy Tim Duncan kissé elkészült az erejével. A Leonard-Green párostól mindenképpen több kell és Leonard egyelőre védekezésben sem olyan hatékony Jamesen, mint volt a tavalyi nagydöntőben.

Nem tudni, hogy melyik meccsből lehet inkább kiindulni, legutóbb esetleges, szenvedős, erőlködős találkozót láthattunk, az első összecsapáson viszont szebben és tudatosabban játszottak a csapatok. Otthon talán jobban fognak sülni a Heat triplái, de a Spurs is képes ennél jobban játszani, így egyértelmű esélyesről ezúttal sem beszélhetünk, viszont a hazaiak számára fontosabb lenne egy győzelem – a tavalyi nagydöntőben felváltva nyertek a csapatok egészen a hatodik-hetedik meccsig, most is a Heatnek kell megszakítania a sort, ha bajnok akar lenni.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus