Hajnalban Houston-Washington, visszatérhet Bosh

A nap rangadója a Rockets-Wizards, visszatérhet CB1, Indianában meccsel a Bulls, de pályán a Clippers, a Kings és a Bucks is

 

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 01:00

A Charlotte zsinórban négy győzelem után akadt meg, a Milwaukee viszont továbbra is simán rájátszást érő helyen tartózkodik, bár kikaptak a Hawkstól, előtte harminccal verték Millsapéket. A Hornetsnek viszont úgy néz ki, hogy fekszik a Bucks stílusa, a nyitányon és egy hete is Steve Clifford csapata került ki győztesen. A kulcs mindenképpen Kemba Walker lehet, aki október végén 26 ponttal és meccsnyerő dobással, egy hete pedig 27 egységgel vezette győzelemre csapatát – legutóbb pedig 42 ponttal karriercsúcsot hintett az Orlando ellen. Az ő robbanékonyságára mindenképpen ki kell valamit találniuk a vendégeknek, bár Al Jefferson sérülése komolynak tűnik, a center csak árnyéka önmagának az elmúlt meccseken. A Milwaukee-nál nem játszhat Ilyasova és Sanders, de így is jóval mélyebb a padjuk és szerkezetileg is ők tűnnek jobbnak, ha Knight tudja tartani a lépést Walkerrel, Jefferson gyengeségét kihasználhatják a vendégek.

Indiana Pacers – Chicago Bulls 01:00

A Chicago zsinórban hat meccset nyert, ezeken ráadásul Jimmy Butler megállíthatatlanul játszik, 26,3 pontot átlagol – Gasol is hozza magát, Rose is egyre agresszívebb, de a cserepad is megfelelőnek tűnik. November közepén az Indiana viszont már meglepetést okozott, igaz, hogy azóta lendültek bele a Bikák, de George Hill-lel már a Pacers is előrébb tart. A hazaiak minden erősségére van válasza papíron a Bullsnak, ráadásul Miles, Sloan és Stuckey játéka is kérdéses, így a ligaelit cserepad is vékonyodni látszik. Ugyan Frank Vogel csapata okozott már idén jó pár meglepetést, ez a győzelem (is) nagyon kell a Chicagónak, a Rose-Butler páros Gasollal kiegészítve aligha lesz tartható még akkor sem, ha Hibbert extrát nyújt védekezésben. Kirk Hinrich hiányozni fog a Bullsból, de a hátvédsor így is „dominanciára termett”.

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 01:30

A Kings egy hónapja nem nyert zsinórban két találkozót, most mindenképpen erre készülnek a Brooklyn otthonában. A hazaiaknál Deron Williams és Brook Lopez, a csapat két legnagyobb sztárja képtelen visszakerülni a kezdőbe – legutóbb botrányos meccset zártak mindketten, a Jack-Plumlee kettős húzza a gárdát, amennyire lehet. Plumlee-nak adott a feladat, DeMarcus Cousins 39-et dobott a New Yorknak, és idén még nem nagyon volt csapat, amely megfogta volna – ha a Gay-Collison páros is hozza, amit kell, aligha fog lépést tartani velük a Nets. Érdekes, hogy Collison 50%-kal dob a nyertes és csak 41%-kal a vesztes meccseken, rajta kiválóan látni, hogy mennyire működik a támadójáték – a védekezéssel kell valamit kezdeniük a vendégeknek, mert abban nem remekelnek mostanság, de a Brooklyn most nem az a csapat, amelyik meg tudná ezt büntetni. Ami Jackék mellett szól, az a hazai pálya, zsinórban ötször nyertek itt, a Sacramento zsinórban négyet bukott idegenben, de ehhez nagyot kellene javulniuk a hazaiaknak.

Miami Heat – Orlando Magic 01:30

Tegnap edzésbe állt Chris Bosh, és bár közel sincs 100%-os állapotban, ma elképzelhető, hogy már pályára lép – a szenvedő Miaminak nagyon kellene az ő jó játéka. Ugyan Wade hozza magát (29,8 pont az elmúlt öt meccsen) és Deng is meg-megvillan, a center a franchise-player és nagy szerepe van a támadójátékban, nélküle közel sem ugyanaz a csapat a Heat. Ha játszik is, Nik Vucsevics ellen nehéz estéje lesz, a Magic középjátékosa továbbra is gyártja a dupla-duplákat, a Miami ellen pedig 33 pontot és 17 pattanót tett a közösbe – igaz, akkor Bosh is beszórt 32-t. Wade-re nincs védője a Magicnek, de a vendégek frontcourtja mindenképpen dominánsabb a hazaiakénál, itt kompenzálhatnak Harrisék. Az Orlando három negyeden át általában a legjobb csapatok ellen is meccsben van, most a periméteren sem nagyon tudják megfogni őket és fizikálisan is fölényben lesznek, papíron nem kellene kifulladniuk mentálisan sem az utolsó etapra. Érdekes lesz Danny Granger szerepe, aki legutóbb 18 pontig jutott, amihez foghatót több mint 70 meccs óta nem produkált már.

Houston Rockets – Washington Wizards 02:00

Nehéz nyugati túrára indul a Wizards, melynek első állomása Houston – az a Houston, akik rendesen bevásároltak az utóbbi időben. Brewerrel és Smith-szel a védekezésük még az eddiginél is fizikálisabb és agresszívebb lett, de ma a Beverley-Howard duónak lesz kulcsszerepe – nekik kell kordában tartaniuk, nehéz dobásokba hajszolniuk John Wallt. A Washington irányítóját még nem nagyon tudták megfogni idén, ráadásul ha a dobás nem megy neki, bármikor kioszt tíz gólpasszt is – a hazaiak védői ellen viszont nagyot kell domborítania neki és csapatának is. Bár egyénileg nehéz elképzelni jobban védekező csapatot a Houstonnál, a Spurs mégis 110-et dobott nekik tegnap, amiben nagy szerepe volt a 25 eladott labdájuknak is – Hardennek nagyon kell figyelnie a Wall-Beal kettős ellen erre. Rendkívül érdekes és színvonalas találkozóra van kilátás, a Rockets zsinórban 19-et nyert otthon keleti csapatok ellen, de december 20-án az Atlanta megtörte ezt a szériát.

Los Angeles Clippers – Utah Jazz  04:30

A Clippers 1-3-mal zárta a nehéz sorozatot, éppen a ligaelső Warriorst verték meg, de a keleti éllovas Toronto nyerni tudott a Staplesben. Most jön a sorsolásuk könnyebb része, sorozatban hét hazai meccs következik, kezdésként a nem túl komoly Jazz – mindenesetre Doc Rivers csapatának javítania kell a védekezésén, ezzel ugyanis most már sorozatosan gondok vannak. Chris Paul is elég ingadozó teljesítmény nyújt, a Toronto ellen a szezon egyik leggyengébb estéjét produkálta, de ma nincs ok hasonlóra, a Utah védekezése minden, csak nem agresszív. Haywardék ugyan teljesen megfogták a Sixerst, de őket ne említsük egy lapon a Clippersszel, és bár a Griffin-Favors párharc jónak ígérkezik, hazai pályán még mindig nagyon nehéz elkapni Paulékat – amennyiben az irányító motiváltan játszik és hozza, amit tud, annyival mélyebb és jobb a LAC, hogy nem lehet gondjuk a győzelemmel.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus