Hajnalban kieshet a Bucks és a Sixers is

Két keleti nagyágyú szezonja is véget érhet az első körben, továbbjuthat a Knicks és a Pacers, míg a Cavaliers-Magic széria egálról folytatódik.

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:00

2-0 után ugyan Joel Embiid 50 pontos estéjével még életben maradt a Sixers, de a hangzatos nyilatkozatokat ("meg fogjuk nyerni a párharcot" stb.) nem követték tettek, a legutóbbi mérkőzésen borzasztóan fakezűnek bizonyult Nick Nurse együttese, a végjátékban hibát hibára halmozott, és végül hazai vereséget szenvedett - amely után már inkább a közönség volt porondon a nyilatkozatokban, és hogy miért voltak hangosabbak a Knicks-szurkolók. 3-1 után most nagyon nehéz zsinórban három Philly-győzelmet jövendölni az eddigiek alapján, ez a csapat ugyanis egyáltalán nem stabil, és bár védekezésben sokat tesz azért, hogy a New York is szenvedjen, de Embiid-Maxey kettős ide vagy oda, nem akarnak jönni a kosarak és a könnyű, ritmusos játékok. Márpedig enélkül most is szenvedés lesz, és ha Jalen Brunson két extra meccs után előhúz egy harmadikat is, akkor könnyen véget érhet a Philly szezonja - az előző összecsapáson ugyanis nagyjából azzal nyert a Knicks, hogy az irányító ledobta a csillagokat. Nyilván benne van ebben a Sixersben egy sokkal jobb meccs is, de most a szakadék szélére kerültek, a játékosok mentális erejének most kell megmutatkoznia, hogy hogyan reagálnak a kialakult helyzetre és a tétre idegenben, a Madison Square Gardenben, a rivális katlanjában. Új sérültek nincsenek, az eddigi rövid rotációk feszülnek majd egymásnak, és az fog dönteni, hogy kellően kemény, koncentrált lesz-e a Sixers - ha igen, akkor lesz esélye, ha nem, akkor ez a New York le fogja zárni a szériát.

Update: Embiid és Kelly Oubre Jr. kihagyta a dobóedzést, előbbi migrén, utóbbi betegség miatt.

A párharc állása: 3-1 a Knicks javára.

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 02:00

Itt nagy fordulat állt be a széria közben, a két clevelandi meccsen ugyanis érvénytelen volt a Magic támadójátéka, így az egy fokkal pontosabb Cavaliers 2-0-s előnybe került, Orlandóban azonban változott a képet, és magára talált a Magic - Franz Wagner szintet lépett és az egész csapat kategóriákkal gyorsabban és tudatosabban mozgott, am imeghozta az eredményt két győzelem formájában. Így most úgy térhetnek vissza a felek Ohióba, hogy már 2-2 az állás, és az Orlando van lendületben, a Cavaliersnek pedig valamit válaszolnia kellene, de igazából nem nagyon tudott változtatni az első négy mérkőzés során J.B. Bickerstaff. A nagy kérdés az, hogy Donovan Mitchellék helyre tudják-e rakni a támadójátékukat (főleg a triplázást), illetve hogy tudnak-e négy koncentrált negyedet egymás mögé pakolni, mert eddig ezekkel voltak problémák - a labda egyértelműen az ő térfelükön pattog, és valamit módosítani kell, mert nem a véletlen műve a két vereség. A sérülések elvileg nem befolyásolnak semmit, ez nem lesz faktor, úgyhogy a pályán kell eldönteni a dolgokat - de hogy merre, azt jelen pillanatban nehéz lenne megjósolni.

A párharc állása: 2-2.

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 03:30

Meglehetősen kilátástalan a Bucks helyzete, hiszen az első meccs megnyerése óta sorozatban háromszor kapott ki a társaság, és nem hogy  Giannis Antetokounmpo visszatért volna, de már Damian Lillardöt is elveszítették - most is erősen kérdéses mindkettejük játéka, hivatalosan nem kizárt, de nincsenek jó esélyeik. A két sztár mellett a harmadik, Khris Middleton sem 100%-os már, és ugyanígy járt Pat Beverley is, úgyhogy pokoli nehéz szituációban kellene valahogy megmenteni a szezont az ellen a Pacers ellen, amely így már összességében 7-2-re vezet ellenük az idény során. Az Indy gépezete egyben van, már nem kellenek a Siakam-extrák sem, igazából mindenki tudja a dolgát, az egyetlen probléma talán Tyrese Haliburton kisebb sérülése, de az utóbbi meccseken azért annyit hozzátett, amennyit kellett - most hivatalosan kérdéses az állapota a hátfájdalmai miatt, de valószínűleg ott lesz majd a parketten. Nehéz mit mondani, mert a Bucks egészségén múlik, hogy lesz-e esélye a vendéglátónak, az utóbbi mérkőzések alapján az esélyes zsinórban negyedjére is az Indiana.

A párharc állása: 3-1 a Pacers javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus