Hajnalban Pelicans-Bulls és Dallas-Portland

A Chicago New Orleansban, a Warriors New Yorkban javítana, a Blazers Texasban rangadózik, a Wizards visszavágna a Charlotte-nak

New Orleans Pelicans – Chicago Bulls 01:00

A Chicago komoly gondokkal küzd az utóbbi időben, zsinórban három vereség és egyre hangosabb belső problémák után/között érkeznek ma New Orleansba – egyrészt a támadójátékuk is visszafogott, másrészt a védekezésük sem emlékeztet a korábbiakra. Ma a Pelicans ellen viszont minimális hiba sem fér bele, Anthony Davis tegnap parádézott a Thunder ellen és nem valószínű, hogy a Bulls (egyébként erős) belső sora meg tudja fogni majd. A vendégek január 6-a óta az öt legrosszabbul védekező gárda közé tartoznak és az utóbbi időben a liga leggyengébbjei a festékben – nem túl jó előjel. Ugyanebben az időben a Pelicans a liga legjobb támadócsapatai közé emelkedett, 111,5 pontot átlagolnak és a back-to-backek második felén is dominálnak – ráadásul „megérezték a vérszagot”, hiszen csupán egyetlen meccsre vannak a nyugati nyolcadik Suns mögött.

Washington Wizards – Brooklyn Nets 01:00

Nagyon ellentétes előjelekkel érkeznek a csapatok erre az összecsapásra, hiszen a Washington idei legrosszabb időszakát éli és zsinórban öt vereséget szenvedtek Wallék, a Nets viszont feljött a víz alól és sorozatban három győzelemmel playoff-helyre értek. Lopezék hosszú idegenbeli túrára indulnak és a fővárosban sem lesz egyszerű dolguk, de a Wizards csupán 43%-kal dob az utóbbi időben, a Charlotte ellen csak 33 pontot szereztek a második félidőben, ami még akkor is kevés, ha Bradley Beal kidőlt – a dobóhátvéd valószínűleg ma már játszhat. A Nets mindkét oldalon előlépett az elmúlt mérkőzéseken, támadásban remekel a padról beszálló Lopez, a kezdőben villog Jack és a többiek is hozzák magukat, kialakult egy működő rendszer – védekezésben bár nem túl agresszívek, ez bejött a Clippers és a Raptors ellen is.

New York Knicks – Golden State Warriors 01:30

A Warriors tegnap elbukta a csúcsrangadót az Atlantával szemben, és ezzel együtt kezd aggasztóvá válni az idegenbeli szereplésük – igaz, a jelenlegi ligaelső otthonában bocsánatos bűn kikapni. A támadójátékuk rendben is volt, a Splash Brothers hozta magát, de védekezésben nem voltak elég kemények – ez viszont aligha lesz ma probléma. A Knicks ismét kezd „zuhanni”, Anthony a hírek szerint nem biztos, hogy pályára lép ma a térde miatt, nélküle (de jelenleg vele is) nagyon gyenge ez a New York elöl-hátul – a fővezér nélkül a támadójáték várhatóan nem lesz komoly ellenfél Thompsonéknak. A hazaiak a liga egyik leggyengébben védekező csapatát alkotják a periméteren továbbra is, ez pedig nem jó előjel a Splash Brothersszel szemben. Napi érdekesség: a Golden State zsinórban 14 meccset nyert meg Kelet elleni, mielőtt elbukta volna az utóbbi kettőt, a Knicks viszont sorozatban hármat nyert Nyugat ellen – ugyanakkor a back-to-backek második felén a GSW a liga legjobb (8-2), a New York pedig a legrosszabb (1-11) csapata.

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 01:30

A Charlotte már komoly csapatok ellen is bizonyította az utóbbi időben, hogy nem véletlenül ők kapják a legkevesebb pontot 2015-ben – a Philadelphia „könnyen limitálható” támadójátéka nem jelenthet nekik gondot papíron. Kemba Walker kiesése sem akadályozza őket, ebben a naptári évben 90 pont alatt kapnak átlagban és a Washingtont is ez alatt tartották legutóbb. A Sixers otthon zsinórban három győzelemnél jár, ami elég meglepő velük kapcsolatban – ők is elsősorban a védekezésüknek köszönhetik ezt. Carter-Williamsről majd csak a feldobás előtt derül ki, hogy játszik-e, viszont a tegnap bemutatkozó Tim Frazier első NBA-meccsén 11 gólpasszt osztott ki – ennek ellenére ez a támadógépezet finoman szólva sem tűnik elégnek a Charlotte-tal szemben. A keleti hetedik helyezettnél ellenben Walker kiesése óta szárnyal Henderson és Jefferson is megtalálta magát, meglepetés lenne a Philly győzelme.

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 02:30

Robin Lopez visszatérésével újra jobban néz ki a Portland, meg is nyertek zsinórban két meccset, amivel stabilizálták magukat. Ugyanakkor kérdés, hogy idegenben mihez kezdenek, hiszen a legutóbb hat mérkőzésüket elveszítették saját pályájuktól távolt és mind a hat olyan csapat ellen volt, amelyik jelenleg playoff-helyen áll. Ezen a téren egyébként a Dallas sem áll fényesen, 2-11-re áll a másik hét nyugati playoff-résztvevő ellen és ők sincsenek nagy formában – még akkor sem, ha Rondo nélkül négyből három derbit behúztak. Nowitzki némi pihenő után térhet ma vissza és küzdhet nagyot Aldridge-dzsel, a Mavs gyenge perimétere ellen viszont újra magára találhat a tripláival hihetetlenül szenvedő Damian Lillard. A két csapat között egyetlen mérkőzés a különbség a vendégek javára, hasonló formában is vannak – azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Portland marad Texasban, holnap a Houstonhoz látogatnak.

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 02:30

A Boston zsinórban harmadik győzelmét aratta tegnap a Philly ellen, négyes sikerszériára nem volt még példa náluk idén – igaz, nem is lesz egyszerű dolguk. Ugyan rendszerszinten működik a támadójátékuk, talán Sullinger az egyetlen, aki képes lehet húzni a csapatok, a Bucks pedig egységesen nagyon hatékonyan védekezik. A meccs a periméteren dőlhet el, hiszen egyik oldal sem igazán remekel itt, de a Milwaukee-ban megvan a potenciál, illetve könnyen lehet, hogy csak egy kisiklás volt a legutóbbi meccsük. Meg kell említeni azonban, hogy a liga egyik legrosszabb tripladobó csapataként ismert Celtics is magára talált kintről az utóbbi időben, a Thornton-Bradley páros hatékonyan termeli a hármasokat – aki dominálni tud ebben a szegmensben, az nyerheti a mérkőzést. A Boston az utóbbi három back-to-back második meccsét megnyerte és +5 körüli lepattanó-mutatója is szebben néz ki, mint a Bucks -5 körüli értéke.

Utah Jazz – Sacramento Kings 03:00

Darren Collison sérülése miatt még nehezebb helyzetbe került a Sacramento, botrányos védekezésük mellé támadójátékuk egyik alapját is elveszítették – fő fegyverükre, DeMarcus Cousinsra pedig nehéz este vár Gobert-ék ellen. A Jazz továbbra is borzasztó keményen védekezik a festékben, köszönhetően szigorú magasembereinek – márpedig ha ők limitálni tudják a Kings centerét, szinte borítékolható is a hazai siker. A találkozó másik érdekessége Tyrone Corbin személye, aki a Jazznél is volt vezetőedző és ott is az segédedzőből nevezték ki erre a posztra – Salt Lake City-ben sem váltotta meg a világot és eddig Kaliforniában sem túl fényes a helyzete. Ugyan a Kings egy meccsel előrébb jár, szerkezetileg és mentálisan is fölényben van a Jazz, meglepetésként hatna, ha nyerni tudnának ma a vendégek.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus