Hajnalban Raptors-Lakers a Sport TV-n

Hat meccsel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a játéknap felvezetője. 

 

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 00:00

A Thunder back-to-backet játszik, miután előző este remek második félidővel, jó védekezéssel, csapatmunkával megverte a Brooklynt, de könnyű meccsnek nem neveznénk azt a találkozót, úgyhogy meglátjuk, hogy mire lesz képes az együttes. A Pacers frissebb és otthon játszhat, ez mindenképpen mellette szól, de jó formában Youngék sincsenek, a Knicks ellen ugyan öt ponttal sikerült hozni a kötelezőt legutóbb, de a támadójáték meccsek óta nem működik jól és komolyabb ellenfelekkel szemben a védekezés sem olyan, mint kellene. A fő kérdés Russell Westbrookék ereje és koncentrációja, mert ők is képesek legalább olyan keményen védekezni, mint a legjobb Indiana, csak nekik a megfelelő támadófegyvereik is megvannak, főleg ha a Nets elleni meccset nyakfájdalmakkal kiülő Markieff Morris is bevethető lesz.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 00:00

Itt az Orlando játszik back-to-backet és Nik Vucsevicsék számára most már kötelező lenne a győzelem: a playoffért vannak harcban, de ötből négyet vesztettek, előző este Washingtonban is csak kilencven pontot tudtak dobni és ha nem szedik össze magukat, elúszhat a szezonjuk. A fáradtság és az utóbbi találkozókon kissé enervált támadójáték nem mellettük szól, a Cavs pedig nagyon veszélyes csapat, bár ez főleg otthon igaz, legutóbb idegenben is szorongatta a Philadelphiát, méghozzá Kevin Love nélkül - a klasszis magasember most pályára léphet, frissebbek is, úgyhogy lehet keresnivalójuk Orlandóban.

Boston Celtics - Sacramento Kings 12:30

A Boston három nagyszerű győzelem után 140 kapott ponttal és vereséggel zárta nyugati túráját, de az beleférhet, ha ezt a találkozót hozni tudja Brad Stevens alakulata - márpedig gyakorlatilag minden mellette szól most. A Kings nincs jó formában már jó ideje, Marvin Bagley kiesése felborította a rotációt és a rendszert, nem találják magukat és most már a playoffra is csak matematikai esélyük maradt, meglátjuk, hogy ez a motivációjukra hogyan hat. A Celticsnek sietnie kell, hiszen ott van karnyújtásnyira a Pacers és a Philly is, egy jó szériával mindkettő fogható még az alapszakasz végéig, ráadásul a túra során idegenben is megverték a Sacramentót Al Horfordék, most otthon abszolút favoritnak számítanak. A dolgukat a sérülések valamelyest nehezíthetik, mert Marcus Smart és Daniel Theis is beteg, nem edzettek, Jayson Tatum válla viszont nagyjából rendbejött és a hírek szerint ott lesz a parketten.

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 1:00 (Sport 1)

A Lakers legutóbb Chicagóban megtörte a vereségszériáját, de a cél most már nyilvánvalóan a tankolás, kivéve, ha LeBron James éppen máshogy nem dönt azon a napon - Torontóban viszont az ő döntésétől függetlenül sem biztos, hogy lesz esélye a vendégcsapatnak. A Raptors ugyan továbbra sem kapta el igazán a fonalat, ami az össze-vissza változó rotációból és Kawhi Leonard kiültetéséből is fakad, ezúttal az eltiltott Serge Ibakára nem számíthatnak Fred VanVleet mellett, ettől függetlenül otthon hozniuk kell a találkozót - igaz, tegyük hozzá, hogy óriási tét számukra nincs, előttük három meccsel vezet a Bucks, mögöttük öttel van lemaradva a Philly, kicsit a senki földjén vannak. A Lakersnél valószínűleg most is lesznek bőven hiányzók, hacsak James nem akar valami nagy dolgot produkálni "LeBrontóban", akkor blama lenne a Raps számára a vereség.

Utah Jazz - Minnesota Timberwoves 2:00

A Utah back-to-backet játszik a phoenixi győzelem másnapján és nagyon kellene neki ez az újabb győzelem is, mert komoly harcban van a nyugati hatodik-nyolcadik helyen - igaz, az nem biztos, hogy a hatodik kiemelt például jobban fog majd járni a playoffban, mint a hetedik, ha minden így marad. Ezzel együtt taktikázni jobb a végén, addig pedig annyit kell nyerni, amennyit lehet, a sérülésekkel bajlódó, idegenben egyébként is harmatos Minnesota ellen, otthon még fáradtabban is bőven jó esélyeik lehetnek Donovan Mitchelléknek. Náluk Ricky Rubio már visszatért, míg a Wolvesnál Deng biztosan, Wiggins, Rose és Teague pedig lehet, hogy nem tud pályára lépni, ráadásul a vendégek számára igazából már tétje sincs a meccsnek - persze ha most nyernének, akkor éppen a célkeresztben lévő nyolcadik helyezetten hoznának egy meccset (a Jazz így visszacsúszna nyolcadiknak), de még így is borzasztó nagy lenne a hátrányuk.

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 3:00

A Denver látványos, szórakoztató játékkal verte legutóbb a Minnesotát és otthon természetesen most is toronymagas favoritnak számít a liga egyik leggyengébb formában lévő csapata ellen - a Mavs zsinórban hatszor, az utóbbi tizenkét meccsből pedig tizenegyszer kapott ki és bár mostanában a Rockets és a Spurs dolgát is megnehezítette, ezúttal idegenben még keményebb feladat előtt áll. A Nuggetsnél leginkább csak az intenzitás lehet kérdés, emiatt belecsúsztak egy-két váratlan vereségbe akár hazai pályán is, egyébként ez a liga egyik legnehezebben bevehető csarnoka, mindenki egészséges Jokicséknál, elöl-hátul jobbak a Dallasnál, úgyhogy előzetesen semmi sem szól a vendégek mellett - ráadásul Luka Doncic nem 100%-os és egyáltalán nincs is jó formában.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus