Hajnalban Raptors-Spurs rangadó Torontóban

Egy keleti és egy nyugati élcsapat feszül egymásnak - hét meccset rendeznek, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt!

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 01:00

Ezen a találkozón abszolút a hazai pálya lehet a döntő faktor, hiszen a Raptors otthon 16-3-ra áll, míg a Spurs idegenben mindössze 11-14-re, és bár alapvetően a liga egyik legjobbja a vendégcsapat, otthonától távol ezt ritkán bizonyította eddig. Legutóbb ugyan nyerni tudott Brooklynban, de előtte Atlantában is kikapott, Kawhi Leonard és Rudy Gay most sem léphet majd pályára, míg bár a Torontónál is volt egy-két döccenő mostanában, Kyle Lowry visszatérésével otthon azért lenyomták a Detroitot. Náluk most csak VanVleet sérült, bár Lowrytól azért nem ártana jobb teljesítmény, illetve összességében az egész támadójáték tompa volt legutóbb, a San Antonio védekezése pedig nem az, amely ellen vissza szoktak zökkenni a csapatok - meglátjuk, hazai pályán azért DeRozanék előzetesen esélyesebbek. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30 

A Miami tovább menetel, legutóbb Milwaukee-ban is nyert a társaság, így őrzi keleti negyedik helyét, emiatt pedig Brooklynban is esélyesebbnek számít - igaz, a sérülések továbbra is megvannak, Tyler Johnson valószínűleg továbbra sem játszhat. A Nets egy hárommeccses vereségszériában van, Spencer Dinwiddie egy ideje nem nagyon találja a dobását, nincs meg a korábban többször látott átütőerő a támadójátékban, és ha ezen nem tudnak javítani, akkor a Miami védekezése még idegenben is győzelmet érhet - igaz, a Brooklyn a szezon során verte már meg Erik Spoelstra csapatát, megvannak a fegyvereik Carrolléknak. 

Detroit Pistons - Washington Wizards 02:00

Két csalódott csapatról beszélünk, mindkét tréner elhintette már, hogy lehet, hogy változtatni kell a felálláson vagy valamin, mert a mostani nem működik - a Pistons éppen három, a Wizards pedig két vereségből, összességében már egy ideje tartó gyenge formában érkezik. A vendégeknél nincsenek sérültek, de valahogy nem akar összeállni és stabilan menetelni a társaság, a Detroitnál pedig főleg védekezésben vannak gondok, ráadásul lehet, hogy Avery Bradley nem is tudja vállalni a játékot - pedig rá Reggie Jackson nélkül különösen nagy szükség lenne, főleg hátul a Wall-Beal párossal szemben. A felek idén már kétszer találkoztak Washingtonban, mindkétszer a Wizards tudott nyerni. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

A meccs fő sztorija Zach Randolph Memphisbe való visszatérése lesz, hiszen nagy közönségkedvenc volt a Grizzliesnél az erőcsatár, aki már a Sacramentót erősíti - viszont érzelmi töltet ide-oda, most meglepetés lenne, ha nyerni tudnának a vendégek. A Grizzlies összekapta magát, az utóbbi négy meccsből hármat megnyert, otthon különösen stabil a társaság, míg a Kings nem nagyon tud mostanság mibe kapaszkodni, jelenleg éppen egy hatos vereségszériában vannak Hieldék. A Memphisnél lehet, hogy megint kiültetik Marc Gasolt, de ez legutóbb sem jelentett nekik gondot, ha Tyreke Evansnek nem szólnak, hogy ideje lenne tankolni, akkor ő ismét győzelemre vezetheti csapatát. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 03:00

Ez most egy kötelező meccs a Nuggets számára, a playoff-harcban nem nagyon engedhet meg magának Suns elleni hazai vereséget a gárda, igaz, Jamal Murray sérülése bezavar a képbe - a hátvéd még egyetlen meccset sem hagyott ki NBA-pályafutása során, 126 találkozó után most először fog hiányozni. Sérült persze a Phoenixnél is van, Marquese Chriss most sem játszik, igaz, legalább TJ Warren már edzett, és a hírek szerint ott lehet majd a parketten, ő mindenképpen nagy erősítés lesz. Összességében nincs jó formában a vendégcsapat, az előző három találkozóját zsinórban elveszítette, és mindig kapott legalább 112 pontot, ha hátul nem tud javulni, akkor azért bajban lehet - főleg, hogy a Nuggets nem véletlenül áll 16-5-re otthon. 

Utah Jazz - New York Knicks 04:30 

Ez ki-ki meccs lesz, hasonló szintet képviselnek és hasonló formában is vannak a csapatok, egyikük sem túl meggyőző - támadásban több opciója van a Knicksnek, de a hazai pálya a Jazz mellett szól. A New York az idegenbeli túra harmadik állomásához érkezik, a Jazz pedig szintén egy kemény idegenbeli időszak után játszhat otthon, meglátjuk, hogy képes lesz-e érvényesíteni akaratát - az biztos, hogy Donovan Mitchell mellé másnak is fel kell lépni, mert a vendégeknél Porzingis, Kanter, Beasley és Lee is jó formában van. Új sérültek nincsenek, ez nem nehezíti a dolgokat. 

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 04:30

Egy szép győzelmi széria után két idegenbeli vereséget szenvedett el a Lakers, és ismét gyűlnek a sérültek: Lonzo Ball megint kidőlt, nélküle pedig eddig komoly bajban volt mindig a gárda, ráadásul rajta kívül Caldwell-Pope biztosan, Ingram és Kuzma pedig lehet, hogy kihagyja az összecsapást. Ezzel nagyjából felsoroltuk azokat a neveket, akiken múlik a LAL sikere, és akik miatt érdemes nézni a csapatot, így pedig nagyon nehéz dolguk lesz még akkor is, ha a Pacers back-to-backből érkezik. Oladipóék a fáradtság miatt lehetnetk tompábbak, ráadásul előző este Portlandben sem játszottak jól, sőt - Myles Turner továbbra sincs, így nagyon sok múlhat majd a hátvédsor dobóformáján. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus