Hajnalban San Antonio-Houston, este Cavs-Pistons

Már ma este pályán a Cleveland, a nap rangadóját a címvédő és egyik legnagyobb kihívója vívja, de lesz Mavs-Thunder is

Ma is nézhetünk európai időben NBA-meccset, 22:30-tól a Cleveland csap össze a Detroittal. A nap rangadója a Spurs-Rockets lesz, de a Dallas-Oklahoma City-t is érdemes lesz követni – emellett lesz Portland-New York, a Toronto Denverbe, a Suns pedig a Los Angelesbe látogat. Lássuk, mit érdemes tudnunk a találkozók előtt!

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 22:30

A Cavs Varejao hiányát a Love-Thompson párossal oldja meg, kettejük rotációja pedig nem tűnik rossznak eddig – más kérdés, hogy ma óriási erőfölényben lesz itt a Drummond-Monroe páros. A két center ficánkolt a Pacers ellen Josh Smith nélkül, ma pedig érdemi védő nincs rájuk – persze az is tény, hogy a Cavs small-ballja ellen nem valószínű, hogy mindketten fenntarthatók. A Pistons a szezon legjobb támadóteljesítményével verte az Indianát, a Cleveland védekezése pedig jóval gyengébb, minden a frontcourtoktól függ, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra. Még center nélkül is Blattnek van több opciója, a játékosanyaga is jobb, jó eséllyel újra játszhat már Irving és James szabadon garázdálkodhat – ráadásul utóbbi tíz hazai meccsükből kilencet nyertek.

San Antonio Spurs – Houston Rockets 01:00

Josh Smith 21 rádobással és 21 ponttal mutatkozott be új állomáshelyén, bár a szerepe még nem igazán tisztázott ebben a csapatban – az viszont biztos, hogy San Antonióban még sosem tudott nyerni. A címvédő képtelen kimászni a gödörből, Kawhi Leonard sérülése elég aggasztó, de Tony Parker is kénytelen újra kihagyni meccseket, a Spurs pedig az utóbbi hét találkozójából hatot elveszített. Ugyan a támadójáték hellyel-közzel egyben van, védekezésben rettenetesen hiányzik Leonard – márpedig a liga jelenlegi pontkirályát, Hardent nélküle nagyon nehéz lesz lelassítani. A Houston vezére megállíthatatlan formában kosarazik, körülötte elit védőkből gyúrt elit védekezés állt össze és furcsa kimondani, de ma egyértelműen esélyesnek számítanak a bajnok otthonában.

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 01:30

Ugyan Kevin Durant továbbra sem bevethető, Russell Westbrook MVP-formában játszik, társa hiányában 30 pont felett átlagol és erőből átrohan mindenkin – hosszú este vár Rajon Rondóékra. Irányítója extrájával zsinórban három meccset nyert az OKC, és a védekezésben gondokkal küzdő Dallas ellen is esélyesnek számítanak, de ehhez meg kell fogni a ligaelső támadósort. Rondo „telepítése” még folyamatban van, és kissé akadozik a gépezet, de így is tele van fegyverrel Carlisle csapata. A kulcs a lepattanózás lehet, Adams vezérletével ebben magasan vezeti a ligát jelenleg a Thunder, ezzel és Westbrookkal megvannak a fegyvereik, hogy Texasból is győzelemmel távozzanak.

Portland Trail Blazers – New York Knicks 03:00

LaMarcus Aldridge jó eséllyel kihagyja a mai találkozót, ami még több labdát ad Lillard és társai kezébe – ha valamikor, akkor ma ez nem tűnik rossznak, hiszen a New York a liga leggyengébb periméter-védekezésével rendelkezik. A Portland top 3-van a bedobott triplák terén, Damian Lillard nagy formája pedig garantálja, hogy itt domináljanak a hazaiak, akik ráadásul az Aldridge-Lopez-Kaman trió hiányát sem tudják igazán kihasználni, hiszen Stoudemire sem fog játszani. Belül így is előrébb lehetnek a vendégek, Carmelo Anthony zsinórban kétszer szórt harminc felett, ma is ilyesmit várhatunk tőle – viszont ez eddig nem ért még győzelmet. Amíg nem tudnak levédekezni senkit a periméteren és valaki nem lép fel mellé, nem is fog…

Denver Nuggets – Toronto Raptors 03:00

A Toronto továbbra is a liga egyik leghatékonyabban támadó csapata még DeRozan nélkül is, ami különösen a Denver ellen tűnik nagy előnynek, akik nagyjából senkit nem tudnak megfogni – különösen a festékben gyengék, Valanciunas dörzsölheti a tenyerét. Ugyanakkor a Raptors támadójátéka a remeklő Lowry-tól és a mély hátvédsortól „hangos”, Vasquez és Lou Williams általában fent van a meccszáró ötösben, ma is fontos szerep hárulhat rájuk. A Nuggets lassú és erőtlen védekezése mellett támadásban is szétcsúszott, a Minnesota elleni meccsen ugyan kijött a lépés, előtte három találkozó alatt 84,7 pontot átlagoltak. Kenneth Faried legutóbbi szörny-meccsére építhetnek, de a Toronto ellen ez édeskevés lesz – nagy extra kell tőlük mindkét oldalon, hogy tartsák a lépést a keleti listavezetővel.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 03:30

A hírek szerint Kobe Bryant ma már visszatérhet a Lakersbe, miután a csapat utolsó hazai meccsén a ligaelső Golden State-et kapta el nélküle. Azóta azért nem megy így a szekér, a fővezér hiányában Nick Young dobóhelyzetei sincsenek meg, de a gárda ennek ellenére nem nézett ki rosszul a Bulls és a Mavericks ellen sem. A Phoenix nagy formában van és sorra nyeri a meccseket (zsinórban hatot), mióta újra teljes a hátvédsor, rájuk pedig ma sem valószínű, hogy lesz válasza a hazai csapatnak – Bledsoe majdnem dupla-duplát átlagol az utóbbi négy meccsen, mellette Dragic és Thomas is hozza, amit kell. Ugyan lepattanózásban akadnak gondjaik, a periméteren sebességből rendre megoldják, a Lakersnek pedig nincs minőségi védője ezen a poszton. Papíron jóval előrébb jár a rájátszásért hajtó Suns, de az arany-lilák bármikor képesek meglepetést okozni, ezt bizonyították már.

A meccsekhez élőképes linkeket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus