Hajnalban Spurs-Thunder a Sport TV-n

Négy találkozót rendeznek az NBA soron következő játéknapján. 

 

Miami Heat - Boston Celtics 1:00

Kirobbanó formában, de egy back-to-back második felén érkezik meg erre az összecsapásra a Boston, meglátjuk, hogy ez a két faktor hogyan egyenlíti ki egymást - az egyiket enyhítheti, hogy az utóbbi négy meccsét otthon nyerte, most pedig idegenben játszik, a másikat pedig az, hogy 20-25 percet játszott csak mindenki előző este. A Miami pihentebb és otthon léphet pályára, de az előző két összecsapását elvesztette és bár legutóbb kis híján megfogta a Denvert, támadásban azért vannak gondjai mostanában, kiderül, hogy a Celtics védekezése ellen sikerül-e feljebb kapcsolniuk Winslow-éknak. Ha a Heat a jobbik arcát mutatja, akkor lehet keresnivalója, de azért ha a Boston lendülete és félelmetes támadójátéka nem esik vissza, akkor természetesen esélyesebbek Irvingék. 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 3:00

Ez komoly rangadónak ígérkezik, hiszen mindkét csapat jó formában van: a Nuggets továbbra is vezeti Nyugatot és bár Houstonban kikapott, azóta Miamiban javított és otthon 16-3-ra áll, ami tovább javítja az esélyeit - viszont a Clippers is behúzta az elmúlt három összecsapását, méghozzá egészen jó játékkal. Ezzel együtt a hazai pálya azért sokat jelenthet, a LAC idegenben csak 10-10-et hozott eddig és a Denver más szint, mint a mostanában legyőzött Charlotte, Orlando vagy Phoenix - Gallinariék védekezésben csak 23-25.-ek, amíg hátul nem lesznek stabilabbak, addig az ilyen rangadókon bajba kerülhetnek. Érdekes lehet majd, hogy Jokicson hogyan rotálja Doc Rivers Gortatot, Harrellt és Marjanovicsot, de mivel a hazaiak ilyen formában vannak, ezért az a papírforma, hogy ők hozzák a győzelmet - egyébként idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer Los Angelesben és egy-egy győzelmet jegyeztek. 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 3:30 (Sport 1)

Mindkét csapat éppen megtántorodott kicsit, hiszen az OKC az elmúlt két hazai meccsét elvesztette, méghozzá meglehetősen sok kapott ponttal, a Spurs pedig back-to-back lép pályára azok után, hogy váratlanul gyenge játékkal, 86 dobott ponttal maradt alul Memphisben. Ez a fáradtság nem segíti DeRozanék játékát, ráadásul Rudy Gay sérülés miatt nem is tudott pályára lépni, ami szintén hátráltató tényező, de a hazai pálya könnyíthet a helyzetükön és ha a Thunder nem szedi össze a védekezését, akkor még így is jó esélyei lehetnek a San Antoniónak. Ehhez persze az kell, hogy támadásban újra a megszokott színvonalat hozza a gárda és ne a ma hajnalit, de nyilván az OKC-től is várhatjuk, hogy újra felkeményedik a saját térfelén, hiszen a szezon első felében abszolút erre épített. 

Sacramento Kings - Detroit Pistons 1:00

Mindkét csapat kifejezetten rossz passzban van, amit a Pistonsnál még egy idegenbeli back-to-back is súlyosbít - a gárda előző este a Lakers vendégeként kapott ki, úgyhogy pluszban még fáradt is lehet. A Sacramento viszont egyértelműen idei legrosszabb időszakát éli, minden tekintetben szétcsúszott az együttes, az utóbbi hat meccséből ötöt elvesztett, védekezésben abszolút lyukas és támadásban sem olyan éles, mint korábban - sok a hiba, a pontatlanság, a figyelmetlenség, amik nem nagyon férnek bele. Azért most otthon, pihentebben lehet esélyük Hieldéknek, hiszen a Pistons semmivel sem jobb, ráadásul fáradtabb és sokkal lassabb csapat náluk, ha nem veszítik el a meccset a magas posztokon, akkor sebességből hozhatják a győzelmet. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus