Hajnalban Toronto - Chicago a Sport TV-n!

Rose-ék torontói fellépése mellett összecsap a Warriors és a Nets, a Kings Memphisbe látogat, MCW pedig elkezdheti az idényt Dallasban

Ma csak négy meccset rendeznek az NBA-ben, de mindegyik tartogat rengeteg érdekességet. A két keleti topcsapat, a Raptors és a Bulls küzdelmét a Sport 1-en élőben tekinthetjük meg, a Kings Memphisben lép parkettre, Dallasban elkezdheti az idényt a tavalyi Év Újonca, a játéknapot pedig Golden State – Brooklyn rangadó zárja. Nézzük, mit várhatunk ezektől a derbiktől!

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

A Kings remekül kezdte az idényt, legutóbb pedig centikre voltak attól, hogy Dallasban is nyerjenek, de elchokerkedték az előnyüket. Idén nagyon hasít a támadójáték, a Gay-Cousins duó hozza a pontokat (együtt átlagban 44,9-et) és a védekezésük is meglepően összeállt. A Memphis ellen viszont nagyon más lesz a helyzet, hiszen Marc Gasolék még 90 pontot sem engednek meccsenként, és Cousins ellen is remekül védekezik általában a spanyol center, a Kings nem is nyert Memphisben 2009 óta. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, ahol két szervezett és jó formában lévő gárda találkozik, főleg a Gasol-Cousins és az esetleges Allen-Gay párharcok lesznek érdekesek.

Toronto Raptors – Chicago Bulls 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Két keleti topcsapat mérkőzik meg egymással, az otthon még hibátlan Raptors azt a Bullst fogadja, ahol Derrick Rose valószínűleg ismét bevethető lesz a legutóbbi remek meccse után. A Toronto szintet lépett tavalyhoz képest, nagy hátrányból is képesek nyerni, mindenhol megvannak a fegyvereik és a kispad is elő tud lépni, amikor kell – ugyanakkor a top 3 támadójáték mellé top 10-es védekezés is párosul. A Bulls hátul még nem hozza azt, amit a korábbi években, de ennek ellenére nagyon masszívak és rendkívül mélyek, minden posztról érkezhet bármikor húsz pont feletti teljesítmény. Rose interjúja kavart némi port az elmúlt napokban, alighanem nagyon bizonyítani akar ezek után majd – igazi kelet rangadót láthatunk annak minden szépségével.

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 02:30

Dirk Nowitzki immár a legponterősebb nem amerikai játékos az NBA-ben, ezt pedig most hazai pályán is megünnepelhetik a rémesen kezdő Sixers ellen. A vendégeknél azonban jó eséllyel megkezdi a szezont a tavalyi Év Újonca Michael Carter-Williams is, aki alighanem jelentőset dob majd a támadójátékukon – kérdés, hogy ennyi szünet után mire lesz ma képes. A Philly védekezése viszont továbbra is gyenge, különösen a periméteren haloványak, a pontszerzésben és tripladobásban elit Mavs ellen ez pedig komoly probléma lehet. Jameer Nelson már szeretne pályára lépni ma, Nerlens Noel állapota viszont minimum kérdéses, az ő játékára kevés esély van.

Golden State Warriors – Brooklyn Nets 04:30

A Nets nyugati túrája nem könnyű, tegnap Phoenixben játszottak rangadót, ma a Warriorsnál vendégeskednek – bár tegnap csak rajtuk múlt, hogy nem végezték ki Dragicékat. A GSW is botladozik, Curry-ék két meccset is buktak előbb Thompson hiányában, majd az irányító gyenge játékával, ennek ellenére továbbra is ligaelit csapatnak számítanak, főleg hazai pályán. Az indok egyszerű: brutálisan erősek elöl, szintén a topcsapatok közé tartoznak hátul, de az eladott labdáikat eddig képtelen leredukálni, 27 turnoverrel pedig nem lehet meccset nyerni. Erre kell nagyon figyelniük ma, a Netsnek pedig ebbe kell belehajszolnia őket. A két leghatékonyabban dobó csapat találkozik ma, viszont a Nets védekezése a triplák ellen eddig harmatos, ha ezen nem tudnak javítani, nem lesz esélyük a Splash Brothers ellen.

A meccsekhez élőképest streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus