Hajnalban Warriors - Timberwolves a Sport TV-n

A GSW meccsét közvetíti a Sport 1 - a Spurst fogadja a Jazz - Torontóban a Charlotte, Miamiban a Detroit, Milwaukee-ban a Cavs

Philadelphia 76ers – New Orleans Pelicans 01:00

Érdektelen találkozó, mindkét csapat véget ért a szezon már régen, és a sérülések sem kímélik őket – igaz ez persze különösen a Pelicansra. Magas színvonalra nem számíthatunk, két D-ligához közelítő keretről beszélünk – érdekesség, hogy a vendégeknél mostanság villogó Tim Frazier tavaly a Sixersnél is szerepelt egy ideig. A New Orleans azért összeszedettebb csapat, ők megnyerték az előző két meccsüket, a Philly ellenben zsinórban tizenkét vereségnél jár.

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 01:30

A Charlotte számára komoly tétje van a találkozónak, hiszen a 3-6. hely között fél meccs a távolság, így minden győzelem kulcsfontosságú számukra – nem úgy a Torontónak, ahol már megy a pihentetés a playoffra. DeRozan és Lowry elméletileg ezen az estén játszani fognak, a motiváció így sem ugyanaz, igaz, a vendégeknél Al Jefferson és Nic Batum bajlódik sérüléssel, és ők sem fognak feleslegesen kockáztatni. Alapvetően a hátvédsorok dobóformáján (és összeállításán) sok múlhat, otthon papíron esélyesebb a Raptors, de a fent említett okok miatt nem ilyen egyszerű a képlet.

Miami Heat – Detroit Pistons 02:00

Ez a meccs mindkét csapat számára fontos, de a hazai pálya miatt talán a Heatnek van több vesztenivalója. Döntő lehet, hogy a palánk alatt mire megy egymással Whiteside és Drummond, illetve hogy játszik-e a sérüléssel bajlódó Dwyane Wade – ha igen, jobb csapatnak tűnik a Miami. Védekezésben egyik csapat sem brillírozik, de gyors támadójátékra mindketten képesek, fontosak lesznek az eladott labdák és hogy Reggie Jackson mennyire tud majd lubickolni.

Atlanta Hawks – Phoenix Suns 02:00

Itt természetesen kötelező a győzelem a Hawks számára, ráadásul Kent Bazemore is pályára léphet majd kisebb sérülését követően. A Sunsnál sem egészséges mindenki, és Earl Watson azt nyilatkozta, hogy nem is fog senkit erőltetni, így pedig még akkor is szakadéknyi a különbség a felek között, ha az Atlanta nincs a legjobb formában – otthon nem hibázhatnak Teague-ék, mert a riválisok ott vannak a nyakukon.

Memphis Grizzlies – Chicago Bulls 02:00

A Chicagónak nincs más hátra, mint előre, hiszen nagyon kevés esélye maradt a playoffra, így Memphisben is nyerniük kell Butleréknek. Nincsenek rossz formában, a Grizzlies ellenben sorozatban hatszor kapott ki és folyamatosan zuhan – Randolph-ék gyengén védekeznek és sokszor impotens támadójátékot mutatnak be. Derrick Rose játéka kérdéses, Taj Gibson pedig valószínűleg nem lép pályára a Bullsnál, de ha hozza az utóbbi meccseken látott formáját a gárda, akkor egyértelműen esélyes – a lepattanózás lehet a hazaiak fő reménye.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavsnél LeBron James nagy formában van, Kyrie Irving pedig sérüléssel bajlódik, és játéka kérdéses ezen az estén – aligha van értelme erőltetni, mivel gyakorlatilag megnyerte a keleti alapszakaszt a gárda. Kérdés, hogy Lue pihentet-e még mást, de ha nem, akkor természetesen esélyesek a vendégek – ugyan Antetokounmpo parádésan játszik hetek óta, tűzerőben, főleg ami a perimétert illeti, nincs egy szinten a két csapat. Khris Middleton játéka sem biztos a hazaiaknál, nélküle pedig gyakorlatilag veszélytelenek kintről – ezzel együtt olcsón biztosan nem adják magukat.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 03:00

A Nuggets eléggé elfáradt, az utóbbi öt meccsből négyet is elveszített, és kétszer nagyon gyenge csapatok ellen is bukott, a Thunder ellenben a playoffra készül, így elképzelhető, hogy pihentet egy-két játékost Donovan. Akárhogyan is, az OKC mindenképpen esélyes, a játék minden elemében jobb csapat, és ezt a Mudiay-Jokics páros nem valószínű, hogy ellensúlyozni tudja – ez lenne sorozatban a hatodik vereségük Duranték ellen a hazaiaknak.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 03:00

Valószínűleg ezúttal sem teljes kerettel áll fel a San Antonio, a motivált és playoffért hajtó Jazz ellen pedig nem biztos, hogy a cseresor elég lesz – sőt, teljes csapattal sem biztos a vendégsiker. A két legjobban védekező csapatról beszélünk, de csak a hazaiak motiváltak: Haywardék az utóbbi 13 meccsükből 10-et megnyertek, ez idő alatt pedig kevesebb mint 90 pontot kaptak átlagban. Valószínűleg ezúttal is a védekezés fog dominálni, fontos lesz, hogy a Jazz periméter-játékosai milyen formát fognak ki, illetve persze az is, hogy ki kap esetleg pihenőt a Spursnél a sérülés miatt biztosan hiányzó Diaw mellett – mindenképpen szoros találkozóra számíthatunk.

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 04:00

A két csapat közötti különbség egyértelmű még akkor is, ha a Blazers idegenben azért másképp játszik, mint saját közönsége előtt, ráadásul csak számukra van tétje a derbinek, így meglepetés lenne, ha nem tudnának győztesen távozni Sacramentóval. Egy sikerrel akár meg is előzhetik a nyugati ötödik Memphist, Damian Lillard az utóbbi három itteni meccsén 30 pontot átlagolt, és sorozatban ötször verték meg a Kingst – azt nem tudni, hogy a hazaiaknál megint pihen-e Rondo és Cousins, vagy ezúttal beveti őket George Karl. Az biztos, hogy a Sacramento csak akkor tartja meg draftjogát, ha az a top tízben van…

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 04:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Warriors már csak egyetlen meccset veszíthet a hátralévő ötből, ha meg akarja dönteni a Chicago Bulls 72-10-es rekordját, és még kétszer-kétszer találkoznak a Spursszel, illetve a Memphisszel is, így ez a mérkőzés természetesen kötelező számukra. Az esélyek egyértelműek, a Minnesota nagyon gyengén védekezik a triplavetők ellen az utóbbi időben, ami sosem jelent jót a GSW-vel szemben – Wigginsben vagy Townsban éppen bízhatnak a vendégek, de hatalmas szenzáció lenne, ha megszorítanák a bajnokot.

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 04:30

A Clippersnél visszatért Blake Griffin, és valószínűleg az ő beépítése maradt már csak hátra az alapszakaszból a csapat számára – a negyedik hely már biztos. Kobe Bryant legutóbb még villogott egyet, és bár az állapota kérdéses, mindenképpen pályára lép ezúttal is, Lou Williams és Brandon Bass viszont a hírek szerint pihenőt kaphat. Kérdés, hogy Doc Rivers mennyit játszatja kezdőjátékosait, de természetesen a Clippers az esélyes.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus