Harden a Denver ellen javulna (Sport 1)

A Houston-Denvert közvetíti a Sport TV - Anthony Davisék Phoenixben rangadóznak - a Lakers ellen javítana a Jazz - jön a harc az 1/1-ért

New York Knicks – Minnesota Timberwolves 00:30

Tegnap megnézhettük a keleti és nyugati első csatáját, most összecsap a keleti és a nyugati utolsó – aki ma kikap, valószínűleg a legjobb eséllyel indul az 1/1-ért. Hivatalosan egyik csapatnak sem ez a célja, különösen a Minnesotának nem, ahol kicsit sincs szükség újabb újonc tehetségre, sokkal inkább a jelenleg meglévő magot kellene összeszoktatni, rendszerré alakítani és egy-két veteránnal megerősíteni. A gárda viszont finoman szólva is szétcsúszott, bár Kevin Martin 37 pontos estéjével egészen vállalhatóan játszottak tegnap, a védekezésük továbbra sem NBA-szintű, úgy pedig nehéz mit kezdeni. Azonban a túloldalon sem sokkal jobb a helyzet, bár a Spurs elleni bravúr becsúszott, a Knicks semmivel sem jobb csapat Rubióéknál, védekezésben időszakosan tudnak jól teljesíteni, támadásban viszont a Bargnani-Shved duó köré egész tűrhető játék kezd kialakulni. Bargnaninak jó estéje lehet belül, Rubio és Shved párbaja pedig azért is érdekes lesz, mert az orosz egyes tavaly még a Minnesotában a spanyol cseréje volt. Alapvetően jobb csapat a Wolves, de nem igazán lehet tudni, hogy melyik fél védekezése lesz inkább elfogadható, és hogy Martin vagy éppen Bargnani mennyire tudja ezeket kihasználni.

Houston Rockets – Denver Nuggets 01:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A pontlistán második helyen álló Harden kisebb hullámvölgyben van, bár 26,7 egységet átlagol, az utóbbi négy mérkőzésből háromszor húsz alatt maradt – amikor nem lépi át ezt a határt, csapata csak 6-9-es mérleget tud felmutatni. Ennek ellenére mostanság a társak, főleg Brewer és Motiejunas kisegítik pontokkal, de a nagy formába lendült Denver ellen már Szakállnak is javulnia kellene a siker érdekében. A vendégek négymeccses győzelmi szériája Memphisben szakadt meg úgy, hogy csak 11 ponttal kaptak ki Lawson, Faried, Foye és Gallinari nélkül – ma mind a négyen visszatérnek a kisebb pihenőt követően. Nelson 18 pontos átlagot hoz az elmúlt négy meccsen, és összességében is komoly szintet lépett a gárda elöl-hátul – bár a hazaiakhoz is visszatér a kezdőbe Jones, a periméteren komoly harc várható. Mindenképpen fizikálisabb a Rockets, papíron meg is vannak a védőik a Nuggets fő pontszerzőire, és a hazai pálya is mellettük szól, de ez a Denver mindenképpen bizonyította Melvin Hunt alatt, hogy komolyan kell velük számolni.

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 03:00

A nyugati 8. helyért továbbra is öldöklő küzdelem folyik, de a Phoenix már lépéshátrányban van, a Thunderhez képest három, a New Orleanshoz képest pedig 2,5 meccs a lemaradásuk. Bár matematikailag még bőven van esélyük, ez most már tekintélyes különbségnek számít, a Pelicans viszont nem teheti meg, hogy hibázzon – az OKC-nél közel a visszatéréshez Durant, és egyébként is nyerik a meccseiket. Anthony Davis félelmetes számaira építve a New Orleans azért halad előre, február 21-e óta 10-3 a mérlegük, az erőcsatár pedig szűk 30 pontot és 5 blokkot átlagol, egészen brutális teljesítményt nyújt – bár Len ma visszatérhet a vendéglátókhoz, nem igazán van emberük megállítani Davist. A Sunsnál a hírek szerint Brandon Knight is visszatérhet a remeklő Bledsoe mellé, de a kérdés az lesz, hogy Davisszel mihez kezdenek a palánk alatt – a lepattanókkal és a minőségi magasokkal folyamatosan szenvednek, AD például legutóbb 18 lecsorgót kaparintott meg ellenük.

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 03:30

Az All-Star szünet óta parádézó Jazz hatmeccses győzelmi sorozata tegnap megszakadt a Washington ellen, gyenge dobóformával és kissé elcsúszó védekezéssel rukkoltak elő Haywardék, így szoros vereséget szenvedtek – ennek ellenére ma ők a toronymagas esélyesek. Legutóbbi 14 meccsükből 11-et megnyertek, közte elkapták a Memphist, a Houstont, a Spurst és a Portlandet is, a liga legjobban védekező és az egyik legjobban lepattanózó csapatává fejlődtek – ez ellen a néha megvillanó Clarksont, Lint vagy éppen Boozert felvonultató Lakersnek nagyon nehéz dolga lesz. Ugyanakkor, bár az arany-lilák az utóbbi tízből kilencszer kikaptak, kevés kiütésbe szaladnak bele, szoros meccset vívtak a Golden State és az Atlanta ellen is, így leírni semmiképp sem lehet őket – viszont ha a Jazz visszatalál a megszokott védekezéséhez, nem nagyon látni, hogy hol fogják feltörni ezt a hazaiak. Február 25-én egyébként a Lakers meg tudta verni Favorsékat, de azóta egyre inkább összeálltak a vendégek – kérdés, hogy a tegnapi vereségre hogyan reagál Snyder csapata.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus