Harden és a Rockets Oklahoma City-ben javítana

OKC-ben a Houston - Detroitban a Cleveland - Batum visszatér Portlandbe - kötelező előtt a Clippers - D-Will a Nets ellen

Boston Celtics – Orlando Magic 01:30

Jelenleg nagyon mást mutat a két csapat, a Boston gyors, lendületes, pontos, sokoldalú támadójátékkal és agresszív, sok labdát szerző védekezéssel sorozatban négy győzelemnél jár, az Orlando viszont elöl-hátul lyukas, a szoros meccseiket rendre elveszítik, így az elmúlt hét találkozójukon vereséget szenvedtek. Egyelőre nem látni, hogy a Magic hol tudja majd lelassítani az utóbbi tíz meccsen 112 pontot átlagoló Celtics-gépezetet, az viszont meglepő lenne, ha a vendégek tudnák tartani a lépést Thomasékkal. Azt viszont meg kell említenünk, hogy az előző négy találkozóból háromszor tudott tíz pont feletti előnyt építeni az Orlando, más kérdés, hogy ezeket rendre simán leadta.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:30

Az előző két meccsét könnyedén megnyerő Cavsnek most nem lesz egyszerű dolga, a Detroit otthon 15-7-re áll, az előző találkozókon összekapta a védekezését és novemberben egyszer már megverte a Clevelandet – akkor Andre Drummond volt a győzelem kulcsa. A center most is főszereplő lehet, legutóbb vállalhatóan büntetőzött, és most is erre lesz szüksége csapatának, mert az ő játéka nagyon kell a Pistonsnak, de csak akkor, ha nem éri meg hackelni – erre erősen rászoktak mostanában az ellenfelek. A vendégeknél letisztult, olajozott támadójátékról továbbra sem beszélhetünk, Irving kissé még mindig idegen a rendszerben, de a védekezésükre nem lehet panasz, az utóbbi kilenc idegenbeli meccsükön 92 pontot kaptak átlagban – szoros találkozóra van kilátás.

New York Knicks – Phoenix Suns 01:30

A Knicks tegnap három kezdőjátékosa nélkül viszonylag simán kikapott, ez pedig már sorozatban negyedik veresége volt a csapatnak – ennek ellenére ugyan furcsa, de ezen a meccsen egyértelműen ők az esélyesek. Egyrészt a hírek szerint van esély Carmelo Anthony visszatérésére (Porzingis és Calderon játéka kérdésesebb), ami nagyot dobhat a gárdán, mert nélküle egészen pocsék a mérlegük, és érdekes, hogy főleg a védekezés érzi meg a korábbi pontkirály hiányát. Másrészt a Sunsnál legalább ennyi fontos hiányzó van, a védekezésük kész átjáróház, főleg a periméteren, amit Afflalóék kihasználhatnak – túl magas színvonalat nem várhatunk ettől a meccstől, de a New York számára nagyon fontos lenne a győzelem.

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 02:00

James Harden mindig nagy csatákat vív korábbi csapatával, novemberben az ő vezérletével 110-105-re nyerni is tudott a Rockets a Thunder ellen. Jelenleg azonban egyértelműen az OKC a jobb csapat még akkor is, ha a hazaiak védekezése finoman szólva sem stabil, hiszen Durant és Westbrook is nagy formában van, a csapat tükörsimán harmadik nyugaton, hazai pályán pedig 21-5 a mérlegük – ezzel szemben a Houston idegenben 50% alatt áll és legutóbb hatalmas zakót kapott San Antonióban. Kérdés, hogy ki tud pontosabban védekezni, illetve hogy Roberson hiányában ki fogja majd Hardent (Waiters nem biztos, hogy jó megoldás), de az idegenbeli túráját záró Rocketstől kisebb bravúr lenne, ha nyerni tudna Oklahoma City-ben.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00

A Bucks tegnap kikapott Memphisben, így a back-to-back nem Monroe-ék mellett szól, de mindenképpen szoros mérkőzésre van kilátás. A hazaiak védekezése nem túl magabiztos, a támadójátékuk pedig betörésekre, Monroe-ra, illetve gyorsindításokra épül, kintről gyakorlatilag veszélytelenek – Whiteside nélkül kérdés, hogy a palánk alatt mennyire tud majd stabil maradni a Heat. A floridaiak úgy fest, hogy túl vannak a hullámvölgyön, Wade vezérletével megnyerték az előző két meccsüket, most pedig kilenc találkozó után újra pályára léphet Goran Dragic is, aki mindenképpen erősítésnek számít. Tíz napja a Bucks Miamiban simán nyert, hazai pályán pedig az utóbbi 12 találkozójából kilencet behúzott, de azóta a Heat egészségesebb, a Milwaukee pedig fáradtabb lesz ezen az estén.

Dallas Mavericks – Brooklyn Nets 02:30

Deron Williams a Nets ellen – érdekes összecsapás lesz, főleg úgy, hogy az irányító sérülés miatt nem játszott a két gárda idei első találkozásakor Brooklynban. A két csapat közötti különbség persze nyilvánvaló, a Nets átlagban 107 pontot kap és csak időszakokra tud igazán veszélyes támadójátékot produkálni, a Mavs ellenben az utóbbi hat meccsén 105-öt dobott átlagban, és bár védekezésben nem az igaziak, így is egyértelműen esélyesek – főleg úgy, hogy az utóbbi tizenegy hazai meccsükből nyolcat meg tudtak nyerni. Chandler Parsons nagy formában van, de Devin Harris állapota day-to-day, Pachulia pedig valószínűleg most sem léphet pályára – ez Brook Lopez kordában tartása miatt nagy érvágás lehet, még ha Mejri meg is oldja eddig a feladatát a palánk alatt.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03:00

Két elég ellentétes csapatról beszélünk, a Jazznél Gobert újra átvette az uralmat a palánk alatt, és vezérletével nagyon fizikális, kemény védekezést mutat be a csapat, a Minnesota ellenben nagyon „puha” hátul, a tinitrió (Wiggins, Towns, LaVine) viszont szórja a pontokat. Az eddigiek alapján a Utah játéka a kifizetődőbb, a Wolves akkor sem tud nyerni, ha tíz pont feletti előnyt épít ki, Haywardék viszont még mindig a playoff-helyek küszöbén billegnek. Az említett Hayward és Wiggins csatája érdekes és fontos lesz, akárcsak a Gobert-Towns párharc, de ahhoz, hogy nyerni tudjon a Minny, hátul is rendezni kell a sorait – igaz, december 30-án egyszer már megverték Snyder csapatát, és akkor mindössze nyolcvan pontot engedtek ellenfelüknek.

Portland Trail Blazers – Charlotte Hornets 04:00

Nic Batum először tér vissza Portlandbe nyári távozása óta, bár a két csapat korábbi charlotte-i meccsén parádés játékkal vezette győzelemre új csapatát. Ez most meglepő lenne tőle, nincs túl jó formában sérülése után, a vendégeknél ráadásul Jefferson és Lamb után Lin is kidőlt az alapemberek közül, sőt, Cody Zeller sem teljesen egészséges – egyelőre kérdéses, hogy melyikük tudja esetleg mégis vállalni a játékot. A Portlandnél ilyen gondok nincsenek, jelenleg playoff-helyen állnak, az utóbbi nyolc meccsükből hatot megnyertek, hosszú hazai szériájuk van, ráadásul Lillard és McCollum köré egyre jobban felépítették a játékot, már nem csak tőlük függ az eredményesség. Ezen a meccsen inkább a hazaiak az esélyesek, az idegenben 6-16-ra álló, sérültekkel teli Hornetstől bravúr lenne egy győzelem.

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 04:30

A Clippers továbbra is borzasztóan keményen védekezik Blake Griffin nélkül, nem verik agyon ellenfeleiket, de nehéz és szoros meccseket tudnak nyerni akár idegenben is, mindenki játékát meg tudják fojtani, elöl pedig mindig van valaki, aki nehéz pillanatokban fellép – ezzel simán tartják nyugati negyedik helyüket. A Lakers játéka ezzel szemben szinte teljesen reménytelen, nincs fény az éjszakában, tegnap a Chicago ellen is borzasztó gyenge produkcióval kaptak ki, a Clippers ellen pedig aligha számíthatunk másra – a back-to-back miatt könnyen lehet, hogy Kobe Bryant kihagyja a találkozót.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus