Harden és Westbrook egymás ellen, Torontóban a Jazz

Houstonban feszül egymásnak a két MVP-jelölt - Denverben meccsel a San Antonio - meddig nyújtja szériáját a Hawks? - Portlandben a Lakers.

 

Indiana Pacers – Brooklyn Nets 01:00

A Pacers ismét jó irányba állt, megnyerte az előző három meccsét, a George-Teague-Turner trió remekel, és bár védekezésben vannak gondjaik, ezt ellensúlyozni tudták elöl – ezek után hazai pályán egyértelműen esélyesek a Brooklyn ellen. A vendégek ugyan játszottak több jó mérkőzést is, de idegenben egyszerűen képtelenek nyerni, Lin mellett Hollis-Jefferson is hiányzik, hátul kész átjáróház a gárda, ez pedig nem túl biztató az Indiana ellen – komoly bravúr lenne tőlük a győzelem, bár George-ék nem nagyon produkálnak ilyen hosszú győzelmi sorozatot…

Toronto Raptors – Utah Jazz 01:30

Ez rangadó lesz, a keleti második fogad egy nyugati élcsapatot, de hozzá kell tenni, hogy egyikük sincs kirobbanó formában. A Raptors két vereség után ugyan legyűrte a Lakerst, de legutóbb hatalmas pofont kapott San Antonióban, míg a Jazz egy négymeccses győzelmi szériát szakított meg Bostonban – ami miatt aggódhatnak, az az alapvetően parádés, de a Celtics ellen összeomló védekezés. A Toronto gépezete elöl szinte mindig remekül működik, a Lowry-DeRozan párosra nem nagyon érkezik válasz, egy pontháború pedig most sem kedvez a Utah-nak, főleg George Hill nélkül – a vendégek egyébként is már zsinórban harmadszor játszanak idegenben. Mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, kérdés, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát és stílusát a másikra.

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 01:30

A Charlotte back-to-backet játszik, előző este remek teljesítményt nyújtva verték meg az OKC-t és ha azt tudnák hozni, szinte biztosan győztesen távozhatnának Detroitból is – kérdés, hogy mennyire fogják még érezni azt a mérkőzést. A Detroitnál komoly a gond, most már hetek óta zuhannak egy-egy megszakítással, legutóbb már legalább a támadójátékban volt fantázia, de cserébe képtelenek voltak védekezni – nagy kérdés, hogy mennyire tudják összeszedni magukat. Van Gundy saját bevallása szerint sem találja a megoldást, nem játszanak elég keményen és nem koncentrálnak megfelelően – ha nem tudnak ezen változtatni, a Charlotte is át fogja lépni őket.

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 02:00

Mindkét gárda jó formában van, a Pelicans négy győzelem után kapott ki szoros meccsen Clevelandben, és az előző öt ellenfeléből négyet száz pont alatt tartott, míg az Atlanta most tart zsinórban négy sikernél, igaz, back-to-backet játszik. Dennis Schröder mostanra vette át igazán a csapat vezetését, és amikor neki megy a játék, akkor működik a Hawks gépezete, előző este nagyon működött a Magic ellen, kérdés, hogy a New Orleans feljavuló védekezése ellen mire lesznek képesek. Jó csatának ígérkezik a Davis-Howard összecsapás ötös poszton, de a kulcs az lehet, hogy mennyire tudja járatni a labdát a vendégcsapat – a Pelicans small-ballja ellen ez nem egyszerű az utóbbi időben, márpedig egy-egyekből nem nagyon nyerhetnek Millsapék.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 02:00

A Thunder nem jó irányba halad, az előző két meccsen Bad Russt láthattuk rengeteg rossz vállalással, pocsék döntéssel, ráadásul a védekezésük sem állt össze, ez pedig aligha fog beleférni a Rockets otthonában. Az idegenbeli back-to-back sem segíti az OKC-t, de Westbrook bármikor képes egy jó értelemben vett őrült meccsre, amikor nem lehet megállítani, igaz, ha hátul nem szedik össze magukat, a Rockets mindent túl fog dobni – a szenzációs támadójáték rendre hozza nekik a győzelmeket. James Harden mellett Eric Gordon is óriási formában van, otthon különösen hatékony a társaság és előzetesen most feléjük billen a mérleg nyelve – Oklahoma City-ben két szoros meccset játszottak már a felek egy-egy győzelemmel, de jelenleg jobb állapotban vannak a texasiak.

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 02:30

Dirk Nowitzki szerint az utóbbi időben 50% körüli csapat a Dallas és valóban, az elmúlt hét meccsből négyet megnyert a gárda, otthon az elmúlt hatból négyet hozott a társaság, így most is jó esélyeik lehetnek a nyugati utolsó Phoenix ellen. A Suns is mutatott szép dolgokat az elmúlt időszakban, de idegenben csak 4-16-ra áll, ez pedig mindenképpen a Mavs mellett szól. Alapvetően mindkét gárda képes látványos, ponterős támadójátékra és leginkább most is ezt várhatjuk, mert védekezésben azért akadnak gondok – a Phoenixnél Knight, a Dallasnál Barea és Bogut bajlódik sérüléssel.

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 03:00

A két csapat között a legnagyobb különbség a védekezés, ezen a téren a Spurs második, a Nuggets pedig 28. a ligában – ez nagyjából mutatja is, hogy hogyan alakulnak az esély. A Denver látványos, könnyed, ponterős támadójátékát öröm nézni az utóbbi hetekben, de a San Antonio összességében sokkal hatékonyabb és idegenben is 10-3 a mérlege. A hazaiak esélye az lehet, ha Gasolék nem tudnak mit kezdeni Jokiccsal, vagy ha megint átalszik egy félidőt Gregg Popovich csapata, illetve ha olyan extra dobóformát fognak ki, amivel ellensúlyozni tudják hátul meglévő gyengeségeiket.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 04:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A Portland back-to-backet játszik, és úgy tűnik, hogy kezdi magát összeszedni a brigád, CJ McCollum sorozatban másodszor parádézott, és bár a GSW otthonában lejátszott meccsre ez nem igaz, de a védekezés is egyre biztatóbb. A back-to-back viszont fájhat nekik, míg a Lakers az előző találkozón ismét a szezon eleji önmagát idézte, könnyed, látványos támadójátékkal szedte szét a Memphist, és jó esély van rá, hogy most is ez történik majd – a Blazerstől a legjobb védekezésre lesz szükség, ha lassítani akarják Nick Youngékat. Az biztos, hogy pontban és triplákban nem szenvedünk majd hiányt, és az is egyértelmű, hogy mindkét fél számára nagyon fontos ez az összecsapás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus