Harden megsérült, a Bucks-Raptors elmaradt

Nem szokványos ok miatt maradt el a Bucks-Raptors meccs az előszezon utolsó napján. A Rockets keménykedni próbált Memphisben, de ráfáztak. A Nuggets elég mélynek tűnik. Rose most nem villogott, de 30 perc felett is bírta. A Bobcats tényleg megtanult védekezni? A Miamit totálisan hidegen hagyja a Nets preseason-legénykedése. Paul George és a Pacers helyretette a Dallast.

(Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és videókat.)

Orlando Magic – New Orleans Pelicans 82 – 101

A Pelicansnél ezúttal nem Greg Stiemsma, hanem Jason Smith kezdett Anthony Davis oldalán, valószínűleg ő kezd majd az alapszakasz elején is. A kevesebb, mint 20 perceket játszó Holiday-Gordon-Aminu-Davis-Smith ötös ugyanis jól működött (15/21 mezőnyből), és a cseresorból is jöttek az extrák (Brian Roberts, Tyreke Evans). A triplavető nagyember, Ryan Anderson tűnt még kicsit rendszeridegennek – de Pelicans nélküle is 61%-kal dobta a hármasokat.

A hazaiak sem erőltették nagyon a kezdőket (Jameer Nelson nem is játszott), inkább a cseréknek adtak lehetőséget – illetve a meccs utáni keretszűkítésnek áldozatul eső játékosok is megkapták a szép búcsú lehetőségét. 

A Magic legjobb dobói: M. Harris 12/3, Vucevic-Oladipo 10-10.
A Pelicans legjobb dobói: Roberts 21/9, Gordon 12/6, Aminu 11/3.

New York Knicks – Charlotte Bobcats 83-85

A vendégek segédedzője, Patrick Ewing számára egy hazatéréssel ért fel a túra, de az érzelmeken túl a csapata játéka miatt is lehetett oka örömre: a Bobcats újabb remek védekezést mutatott be és úgy tűnik, ez lesz idén a gárda ismertetőjegye. Ráadásul nyolcfős rotációval, mivel Kidd-Gilchrist és Al Jefferson (két kezdő), valamint Ben Gordon és Brendan Haywood is hiányzott. Josh McRoberts nagyjából élete formájában van, és Bismack Biyombo 20 lepattanója is derekas teljesítmény.

Azt sem lehet mondani, hogy a cserék ellen parádézott volna a Bobcats, mivel a Knicks kezdői közül Felton kivételével mindenki 27 perc felett játszott, Carmelo Anthony egyenesen a legtöbbet, 34 minutumot. Őt és Bargnanit nagyon szépen limitálta a Charlotte (6/27 mezőnyből), és bár a kispadról jöttek jó teljesítmények (World Peace, JR Smith, Stoudemire), összességében ez a ’csomag’ kevésnek tűnik az éles rajt előtt pár nappal. Pláne úgy, hogy Smith ötmeccses eltiltással kezdi a szezont droghasználat miatt.

A Knicks legjobb dobói: Shumpert 16/12, Anthony 13, World Peace 12/9. 
A Bobcats legjobb dobói: McRoberts 19/9, Henderson 18/3, Walker 18.

Miami Heat – Brooklyn Nets 87-108

A bajnokot néhány napja nagyon földbe döngölte a Nets, ma sem volt ez másképpen – azonban láthatóan hiába szívta fel magát a vendégcsapat, a Heatben James és Bosh át sem öltözött. Ennek megfelelően ismét a kiegészítők gyakorolhattak, főleg Michael Beasley-t dobatták rendszeresen. A 24 lepattanó azért így is rettenetesen kevés, a kezdőötös összesen 6 lecsorgó labdát kaparintott meg – erre nem lehet kifogás, hogy Rashard Lewis és James Jones volt a két kezdő forward. 

A Netsben 10 percre már Deron Williams is pályára került, és jól mozgott, 3 triplát is a helyére küldött. Kevin Garnett és Kirilenko inaktív volt, Pierce és Alan Anderson viszont villogott: mindketten egyetlen mezőnydobást és büntetőt hibázva lettek csapatuk legeredményesebbjei. 

A Heat legjobb dobói: Haslem 16, Allen 12/6, Chalmers 12.
A Nets legjobb dobói: Anderson 17/9, Pierce 16/9, Terry 14/9.

Chicago Bulls – Denver Nuggets 94-89

A Bulls 7-0-val zárta a felkészülési időszakot, bár arra nincs okuk, hogy elbízzák magukat a mai meccs után. A kezdők a veterán Nazr Mohammed kivételével 32-37 perceket játszottak, Rose is majdnem 33-at töltött a pályán – miközben a túloldalon négy kosaras is 25 percnél kevesebbet egy felforgatott ötösben. Ty Lawson és Randy Foye, a Nuggets kezdő hátvédjei ketten összesen játszottak 24 percet. Ehhez képest elég szoros volt a meccs, és a Deng-Boozer páros masszív dupla-dupláira volt szükség a sikerhez – Rose most nem villogott nagyon (5/15 mezőnyből, 0/4 a triplavonal mögül), és az 1/18-as triplamutató csapatszinten elég riasztó. 

A Nuggetsban sérült Faried, Chandler és Gallinari, Nate Robinsonnál teljesen lekapcsolták a villanyt korábbi csapata ellen (0/5 mezőnyből, 4 eladott labda) – ennek ellenére a védekezésük rendben volt, amire lehet építeni. Ki kell emelnünk Anthony Randolph és JJ Hickson játékát, akik a sérültek helyén kiválóan játszottak. 

A Bulls legjobb dobói: Boozer 24, Deng 23/3, Rose 15.
A Nuggets legjobb dobói: McGee-Randolph 15-15, Hickson 14.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 73-92

A Rockets back-to-back érkezett Memphisbe, ám utólag lehet, hogy kihagyták volna ezt a meccset a sima győzelem ellenére is. James Harden kisebb térdsérülést szenvedett (Quincy Pondexterrel ütközött), Dwight Howard pedig nekiment Marc Gasolnak – azok után, hogy Patrick Beverley eljátszotta, hogy Gasol fellökte. A bírók és az NBA videószekciója tavaly óta kiemelten kezeli a színészkedéseket, vagyis a későbbiekben Beverley-re külön figyelmet fordíthatnak, ami senkinek sem jó - az NBA Carest kivéve, ahová a büntetéseket be kell fizetni. Egy jókedvű houstoni azért lehetett: Chandler Parsons 25. születésnapját ünnepelte. 

Rátérve a meccsre, azért is felesleges volt ez a közjáték (és később a memphisi Ed Davis kiállítást érő Flagrant-2 faultja Motiejunason), mert közel sem volt éles az összecsapás: a Rockets kezdői közül senki nem játszott 20 percnél többet, a túloldalon is inkább a csiszolásra, különféle felállások tesztelésére használták fel a játékidőt. Elég kevés is volt a csapatok pedigréjéhez képest a szép jelenet – a két gárda például 40 triplát emelt rá, de mindössze hat esett be. 

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 17, Pondexter 11, Randolph-Leuer 10-10. 
A Rockets legjobb dobói: Casspi 11, Motiejunas 10, Beverley 9/3.
 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors: elmaradt

Előfordult már korábban, hogy a téli időszakban az időjárás miatt, esetleg terrorcselekmények, súlyos bűnesetek miatt maradjon el NBA-meccs - nos, ezek közül egyik sem történt Milwaukee-ban. Mindkét csapat, a bírók és a nézők is rendben megérkeztek a helyszínre - csak a helyszín nem készült fel az összecsapásra. Egészen pontosan a Bucks új parkettája, amely annyira csúszós volt, hogy a bírók a játékosok testi épségének védelme érdekében úgy döntöttek: ez a meccs most elmarad. 


Dallas Mavericks - Indiana Pacers 77 - 98

A Pacers egykori, illetve a Dallas jelenlegi edzője, Rick Carlisle nem igazán tudott most majdnem teljes kerettel sem eredményt elérni a derbit maximálisan komolyan vevő, de a sérült Grangert nélkülöző Pacers ellen, legfőképp azért, mert Paul George (28 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk) elemében volt, a lepattanó-csatát pedig 10-zel nyerte a vendég együttes, ráadásul 24 labdát is eladott a Mavs ezen az estén. A texasiaknál egyénileg sem hozott senki átlagon fölüli teljesítményt, de nem csak emiatt, hanem az előszezonban mutatott dallasi produkció okán sem csak sűrűn puffogtatott közhely, hogy van még mit csiszolni Nowitzkiék csapatjátékán, illetve formáján az alapszakasz rajtjáig.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 14, Marion 10, Blair, Ellis 9-9
A Pacers legjobb dobói: George 28, Hibbert 14, Ge. Hill 12

 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 111 - 106

Azzal együtt, hogy a sérülések által lassított Steve Nash (7 pont, 4 gólpassz) ma sem emlékeztetett régi önmagára, ám Mike D'Antoni legénysége Kobe Bryant távollétében gyenge ellenféllel szemben már tudta azt a run and gun kosárlabdát játszani, mely tavaly nem nagyon ment az aranysárga-lila hadnak. Steve Blake kezdőként hibátlan dobóteljesítménnyel jutott el 19 pontig és 4 asszisztig, de a 16 pontos, 8 lepattanós, 7 gólpasszos, valamint 3 blokkot is kiosztó Pau Gasol is kitett magáért, a cseresor pedig újra produktív tudott lenni a Trey Burke nélkül nem igazán erős hátvédsorral operáló Jazz ellen, viszont az újonc francia óriás, Rudy Gobert (16 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) nagyon biztató produkcióval rukkolt ki.

A Lakers legjobb dobói: Blake 19, P. Gasol, N. Young 16-16
A Jazz legjobb dobói: Hayward, Burks 18-18, Gobert 16

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 100 - 110

A Kings két potenciális kezdőirányítója vívta a meccs legérdekesebb párharcát, ugyanis Greivis Vasquez eladott labda nélkül osztott ki 12 gólpasszt az első ötös tagjaként, ám pontot nem szerzett, míg a kispadról érkező Isaiah Thomas az előkészítésben ilyen szinten nem remekelt (4 gólpassz), viszont szórt 27 pontot és győzelemre vezette a Chris Paul (23 pont, 3 gólpassz) irányította Clippers otthonában alacsonyabban jegyzett csapatát. A vendégeknél DeMarcus Cousins is odatette magát (20 pont, 7 lepattanó), a többiektől így még csak extra sem kellett a diadalhoz. A Sacramento igencsak jó szájízzel fejezhette be az előszezont, míg az apróbb sérülésekkel küszködő Los Angeles-i haddal lesz még bőven munkája Doc Rivers mesternek, pláne védekezésben.

A Clippers legjobb dobói: Paul 23, Ja. Crawford 17, Jordan, W. Green 12-12
A Kings legjobb dobói: I. Thomas 27, Cousins 20, Thornton 17

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus