Harden megsérült, extrán dobott az Orlando

Térdsérülést szenvedett a Rockets sztárja, Hezonja kezdőként remekelt a Magicben - szárnyalt a Lakers, triplázott a Wizards

 

Washington Wizards – Bauru (brazil) 134-100

Tripladobó magasok. A két magasemberes felállásból nem enged Randy Wittman, ezúttal a Nené-Humphries duó kezdett, Gortat pedig a kispadról érkezett – mindhárman átlépték a tíz pontot, de az az ő 19 egysége 21 perc alatt a csapat legjobbja lett. Az egyébként látszik, hogy a magasemberektől kelleni fognak a kinti dobások, Drew Gooden három triplát pörkölt be, sőt, a gyakorlatilag semmi másban nem hasznos Josh Harrellson is betermelt 3/4 kinti dobást – Humphries 2/6-tal zárt a vonalon túlról, úgy fest, hogy azért igyekszik ebbe az irányba menni a fővárosi gárda.

A hátvédek háttérszereplők voltak. Főleg a Bauru védekezése miatt, de ma főleg a már említett magasemberek kapták a dobásokat, John Wall hét pontot szerzett, Otto Porter 5/6-os mezőnymutatóval zárt, egyedül Beal volt viszonylag agresszív a mezőnyemberek közül. Az újonc Kelly Oubre Jr. egyelőre nem igazán találja a helyét, öt pontot és három faultot tett a közösbe 19 perc alatt, Ish Smith viszont hat gólpasszal bizonyította, hogy használható lehet ebben a rendszerben.

A Wizards legjobb dobói: Gortat 19, Beal 17/6, Gooden 15/9
A Bauru legjobb dobói: Day 17/15, Leo 17/3, Rafael 16/6

Houston Rockets – Orlando Magic 119-123

James Harden megsérült. A lehető legrosszabb dolog történt a Houstonnal, a fővezér kivált a mérkőzés közben – Harden egy leindítás során próbálta levédekezni Fournier-t, ám összeütközött a térdük és el kellett hagynia a parkettet. Később sem tudott visszatérni és egyelőre nem tudni pontosan, hogy mekkora a baj, hiányában ma Brewer és Thornton próbálta vinni a csapatot – Lawsonnak (11 pont, 2 gólpassz) most sem ment igazán.

Napier itt sem tud megragadni? Bár hasznosan játszott legutóbb, hiába hiányzott ma Elfrid Payton, Napier pályára sem lépett – a Fournier-Oladipo páros kezdett hátvédposzton. Jó döntésnek bizonyult, Fournier 19 pontot szórt, Marble a kispadról 21-et, de az 54%-os triplamutató magáért beszél a Magicnél – parádésan működött a támadójáték. Ezúttal Tobias Harris volt az erőcsatár (Frye a padról érkezett) és az újon Hezonja került be a kezdőbe, aki ezt 13 ponttal, 6 lepattanóval és aktív játékkal hálálta meg.

A Rockets legjobb dobói: Brewer 20/6, Thornton 17/9, Harden 12/9
A Magic legjobb dobói: Marble 21/9, Fournier 19/9, Harris 16/3

Los Angeles Lakers – Maccabi Haifa 126-83

Kobe kettesben villogott. Jordan Clarkson volt a Lakers kezdő irányítója, a kezdőcsapatba Anthony Brown is bekerült és bár ő sokat nem tett hozzá, Bryantnek megvoltak a lehetőségei. Alig 18 percet töltött parketten, ez alatt azonban 4/6 triplát és 21 pontot süllyesztett el, abszolút csak a pontszerzésre kellett koncentrálnia – ezzel csapata élére is állt, igaz, Kelly is beszórt 3/3-at, Nick Young pedig szintén 4/6-ot a triplavonalon túlról.

Nagyon egyben volt a Lakers. Az újonc D’Angelo Russell ugyan csak a kispadról érkezett, de 18 perc alatt 11 gólpasszt osztott szét és most nagyon jól szervezte a játékot, Randle ismét remekelt (14 pont, 9 lepattanó), de a már említetteken felül átlépte a tíz pontot Lou Williams és Tarik Black is. Az igazi faktor azonban Roy Hibbert volt a palánk alatt, a center ugyan csak nyolc egységig jutott, de 16 lepattanót tépett le, kiosztott öt gólpasszt és három blokkot is – nagyjából ez az a teljesítmény, amit remélnek tőle Los Angelesben.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 21/12, Young 16/12, Kelly 15/9
A Maccabi legjobb dobói: Buckner 20, Blayzer 17/9, Chubrevich 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus