Harden vs Wade, Spurs vs Wizards

A tegnapi nagy vereség után ma a Heatet fogadja a Rockets, de lesz Portland-Atlanta rangadó és pályán a Chicago, a Memphis és a Spurs is

A tegnapi nagy vereség után ma a Heatet fogadja a Rockets, de lesz Portland-Atlanta rangadó és pályán a Chicago, a Memphis és a Spurs is – lássuk, mit kell tudnunk a mai nyolc derbi előtt!

Orlando Magic – Charlotte Hornets 01:00

Ha bár érthetetlen módon gyenge hazai pályán a Magic (legutóbbi 11 meccsből 9 vereség), a Charlotte ellen általában sikeresek – idén például mindkét találkozót ők nyerték, igaz, mindkettő Charlotte-ban volt. Vucsevicsék óriásit hajráztak a Nets ellen, 25 pontos hátrányt dolgoztak le, de végül vereséget szenvedtek – a centernek ma nagy napja lehet, hiszen a vendégeknél Al Jefferson továbbra sem bevethető. Értékelhető középjátékos nélkül nagyon gyenge a Hornets, Kemba Walkerék ezt nem tudják pótolni, ráadásul az Orlando külső sora is meglepően termékeny az utóbbi időben. A védekezés egyik félnek sem erőssége, de most a Magic tűnik esélyesebbnek.

Chicago Bulls – Boston Celtics 02:00

Derrick Rose két gyalázatos meccs után produkálta a harmadikat, amikor az utolsó negyedben megtalálta a dobását és nagyon fontos kosarakkal megnyerte a meccset a Bullsnak – kérdés, hogy marad-e ez a forma, vagy csak pár véletlenről volt szó és folytatódik a vesszőfutása. Mindenesetre ha máshol nem, belül mindenképpen fölényben lesz a Chicago, a Boston védekezése a festékben a liga alsó felébe tartozik, Pau Gasolnak nagy napja lehet. A Celtics négymeccses vereségsorozatot szakított meg a szenvedő Kings ellen, de Rondo és a Mavs ismét átrohant rajtuk – az látszott, hogy a védekezésük tele van hézaggal. Ma ez nem fér bele még akkor sem, ha Dunleavy játéka kérdéses a Bullsnál, hiszen a remeklő Butler mellett Gasol, a Boston ellen 16 pontot és 15 pattanót átlagoló Noah mind-mind komoly probléma elé állítja Stevens csapatát.

Houston Rockets – Miami Heat 02:00

Tegnap hatalmas verést kapott a Houston a New Orleanstól, Anthony Davisék a földbe döngölték a nagyreményű csapatot – McHale le is ültette kezdőit már a harmadik negyedben. Az új igazolások óta egyelőre inkább csak papíron erősödött a Rockets, az utóbbi nyolc meccsen öt vereséget szenvedtek és mintha mentálisan nem lennének a topon. A Heatnél visszatért Chris Bosh, de ennek ellenére kikaptak a Pacerstől – a legkomolyabb gondjuk a védekezés, majdnem 50%-kal (!) dobják ellenük a triplákat, így Wade vezérletével hiába hozzák a pontokat, rendszeresen túldobják őket. A festékben óriási fizikai fölényben lesz a Houston, amit mindenképpen pontokra kell váltaniuk, de Hardenre sincs érdemi védő vendégoldalon – eközben Wade-re Beverley vagy Ariza is jó választás lehet.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 02:00

December 30-án nagy meccset vívott a két csapat, Shabazz Muhammad inzultálta a Jazz-padot, Favorsék pedig „szívükre vették” a dolgot és végül nyertek – alighanem most is élénken él még bennük a jelenet. A Utah védekezése nagyot javult, főleg a lepattanózásuk miatt – az utóbbi nyolc meccsükből ötöt nyertek, ez alatt átlagban 7-tel több pattanót szereztek ellenfeleiknél és mindössze 92,5 pontot engednek 42,9%-kal. A Minnesota viszont bőven mínuszban van a palánk alatt, továbbra is Muhammad, Wiggins, esetleg Young nagy napjában bízhatnak – előbbi kettő húsz pont körül átlagol az utóbbi időben. Kiscsatár poszton így kulcsfontosságú lesz Hayward szerepe, ha ő nem tudja tartani a hazaiak duóját, lehet esélye a Minny-nek, egyébként még idegenben is a javuló Jazz a favorit.

San Antonio Spurs – Washington Wizards 02:30

Majdnem 16 év után először produkált negatív hónapot a San Antonio decemberben, de januárban könnyebbnek tűnik a sorsolásuk, több meccsük lesz otthon – a mai viszont rögtön egy rangadó a nyugati túrán lévő Washingtonnal. John Wallt a nyugati védelmek elég jól megfogják, ami magával hozza az eladott labdákat és a rendezetlen védekezést is – sem a Dallast, sem a Thundert nem tudták megállítani a fővárosiak. A Wizards az utóbbi négy, nyugati csapatok ellen vívott meccsükön 107 pontot engedélyeztek átlagban, ezen pedig mindenképpen javítaniuk kell. A Spursnél nem lesz Leonard és Parker sem, de keleti gárdák ellen 17-1-re áll Popovich csapata, ez pedig bizakodásra adhat okot – az meg főleg, hogy a következő 19 meccsükből 12-szer keletiek ellen indulnak harcba.

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 03:00

A Grizzlies megtanult Zach Randolph nélkül játszani, Conley sokkal aktívabb mostanság és felpörgette a külső sort – 44,4%-kal tüzelnek kintről, ami nagy szerepet játszik a győzelmeikben. Erre ma is szükségük lesz, a Denver a liga egyik leggyengébben védekező csapata, bár főleg belül, így Marc Gasolnak lehet nagy napja. Afflalóék majdnem 105 pontot kapnak a teljes szezont nézve átlagban, de az utóbbi időben ez 110 fölé ment, ráadásul most már a triplák ellen is bajban vannak (50%-al kapják) – ami szintén rossz hír, hogy támadásban sem villognak, a Lawson-Afflalo duót Tony Allenék jelentősen lelassíthatják, ez pedig „biztos halál” a hazai csapat számára.

Portland Trail Blazers – Atlanta Hawks 04:00

A szezon előtt talán kevesen gondolták, hogy ez a párosítás két topcsapatot jelent majd – pedig a Hawks tegnap óta keleti listavezető, a Blazers pedig zsinórban nyolcadik hazai győzelmére készül a nyugati élmezőnyben. Mindkét fél elsősorban a váratlanul agresszív védekezésnek köszönheti a sikerét, Portlandben 92 pontot átlagolnak a vendégcsapatok, ráadásul főleg a triplákkal állnak hadilábon – ez érzékenyen érintheti a Hawkst. Korverék viszont nem jönnek zavarba akkor sem, ha nem megy a támadójáték, vendégként is megnyerték utóbbi öt meccsüket Nyugaton. Nagy kérdés, hogy melyik csapat tudja jobban ráerőltetni akaratát a másikra, melyik tudja jobban limitálni a másik fegyvereit, szerkezetileg talán a Hawks van némi előnyben, de a hazai pálya a Portland mellett szól.

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers 04:30

A Clippers majdnem egy hónap után pihenhetett egymás után két napot, az erőltetett menet után picit felfrissülhettek Paulék – ráadásul ez a negyedik meccsük a kilencből, amit sorozatban otthon játszanak. A Los Angeles védekezése nem volt az igazi az utóbbi időben, kissé lomhának és erőtlennek tűntek, viszont ma az is elég lehet, a periméteren agresszívek, a Sixers húsz feletti eladott labdákkal képes megverni saját magát. Wroten és Carter-Williams is jól játszott tegnap, de ha Paul egyikükre rátelepszik, nehéz elképzelni, hogy győzelemmel távozzanak Kaliforniából – Blake Griffinre egyébként sincs válaszuk, Noelnek hosszú estéje lesz ellene és DeAndre Jordan ellen.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus